Ne vredi ni sa faulom (©AFP)
Ne vredi ni sa faulom (©AFP)

Najveći kompliment Edvardsa: Ne mogu da se ljutim na Jokića, mogu samo da mu odnesem cveće

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 08:18

“Toliko je dobar”, priznaje otvoreno najbolji igrač Minesote, a i Rudi Gober hvali na sva usta

Testosteron je pucao, samopouzdanje probijalo plafon u svlačionici Minesote. Posle dva brejka nastartu polufinala Zapada delovalo je da Timbervulfsi zaista mogu da sruše šampiona. Ali kada je trebalo da te dve uvodne pobede oplemene, Nikola Jokić se razgoropadio, poveo Denver do izjednačenja u Mineapolisu, a najbolje (zasad) sačuvao za petu utakmicu.

Radio je Minesoti šta je hteo, postigao 40 poena, imao 13 asistencija i sedam skokova. Koliko je u stvari bio dominantan najbolje svedoči podatak da još niko od sezone 1977/1978, kada su u SAD počeli da broje izgubljene lopte, nije postigao ili asistirao za 70 ili više poena, a da u toj utakmici nije izgubiio nijednu loptu.

Izabrane vesti

Kolorado je oduševljen, a i u MInesoti priznaju: ovo je bilo najbolje što jedan igrač može da uradi. I Timbervulfsi su bili nemoćni.

Najbolji igrač Minesote Entoni Edvards jeste odigrao najgoru utakmicu u plej-ofu, ali kao da je i on shvatio: ništa se večeras nije moglo protiv Jokića.

Mogu samo da se smejem. To je jedino što mogu da radim. Ne mogu da budem ljut. Dobar je. On je MVP. On je najbolji igrač NBA lige. Pokazao je to u poslednje tri utakmice. Večeras je bio poseban. Moram da mu odnesem cveće. Ne znam šta smo mogli da mu uradimo danas. On je bio taj”, iskren je bio Edvards.

Rudi Gober, četvorostruki dobitnik priznanja za najboljeg defanzivca lige, nije imao mnogo šta da doda.

Bio je u zoni. Mislim da sam mu nekoliko šuteva čak i blokirao, ali lopta je opet ušla. Neverovatan je bio. Nosio je tim na leđima. Radio je sve, izvlačio faulove… Mogli smo neke stvari da uradimo bolje, ali neke njegove poteze je zaista teško ispratiti”.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsEntoni EdvardsMinesota Timbervulvs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara