Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)
Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)

AFRIKA: Al Ahli hladi šampanjac, počinje Kosafa kup, finiš sezone u Etiopiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 09:14

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Danas se igra poslednje kolo u Etiopiji. Fasil Kenema je na petom mestu, sa tri meča bez poraza. Etiopija Buna ima isti broj bodova kao i domaćin, ali nešto bolju gol-razliku, pa je ovaj duel direktan obračun za “kotu 4”. U prvom delu šampionata bilo je 1:1 u duelu ovih timova.

ESVATINI – BOCVANA, 15.00

(Fudbal, Kosafa kup)

Danas počinje Kosafa kup, takmičenje selekcija iz južnog dela Afrike. Esvatini i Bocvana ne spadaju u red najboljih selekcija u ovom delu kontinenta. Esvatini je u seriji od dva poraza, dok je Bocvana pre dve nedelje pobedila Libiju sa 1:0. Poslednja dva duela ovih selekcija završeni su remijima, 2:2 i 0:0.

JUŽNA AFRIKA – NAMIBIJA, 18.00

(Fudbal, Kosafa kup)

Južna Afrika je domaćin Kosafa kupa. Namibiju čeka u Durbanu i ima ulogu favorita. Domaćin je u seriji od sedam mečeva bez poraza. Gosti su poraženi prošlog meseca u kvalifikacijama za Afrički kup nacija od Burundija (2:3), a pre toga je iznenadio Kamerun (2:1). Pre tri godine ovi timovi su odigrali poslednji duel i bilo je 1:1. Na dva prethodne međusobne utakmice bio je tip 0-2.

AL AHLI – ISMAILI, 19.30

(Fudbal, Egipat 1)

Pitanje je nedelja kada će Al Ahli da se vrati na egipatski tron posle dve godine vladavine Zamaleka. Velikan iz Kaira ima dva boda više od jedinog konkurenta Piramidsa, ali i čak četiri meča manje. I dalje je Al Ahli bez poraza, primio je samo sedam golova na 27 utakmica.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara