Fudbaler Al Ahlija Husein el Šahat (©AFP)
Fudbaler Al Ahlija Husein el Šahat (©AFP)

AFRIKA: Al Ahli mora da pobedi, Radža se muči u prvenstvu Maroka

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.03.23. | 09:02

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Zambija 1)

Prošle sezone je Grin Bafalos bio jedva 12. u šampionatu Zambije, ali ove bi mogao da se umeša u borbu za titulu ili makar plasman u Kup konfederacije. Devet kola pre kraja nalazi se na trećoj poziciji na tabeli, sa sedam bodova zaostatka za liderom Pauer Dinamosom, a tek jednim za drugoplasiranim Forest Rendžersom. Nije poražen na poslednjih sedam mečeva, ali dugo se mučio da pobedi, čak pet utakmica. Taj niz remija napokon je prekinuo u prošlom kolu, kada je savladao Nkvazi sa 2:0. Naredni rival Lumvana bori se za opstanak, trenutno je u zoni ispadanja. Gosti su bez pobede već sedam utakmica, ali pet od njih su okončali nerešenim rezultatom. Bezbedna zona im je udaljena četiri poena. U prvoj polusezoni, sredinom oktobra, Bafala su pobedila Lumvanu sa 1:0.

DRIMS – KARELA JUNAJTED, 16.00

(Fudbal, Gana 1)

Fudbaleri Karele su upali u problem. Posle tri poraza u poslednja četiri kola pali su na 15. poziciju na tabeli, prvu iznad crte. Imaju sada samo jedan poen više od King Fajsala. Doduše, u prvenstvu Gane je sve otvoreno, mala je bodovna razlika generalno među timovima. Ključ uspeha je zadržati malo duže dobru formu, a zaličilo je prethodnih nedelja da bi Drims to mogao da učini. Međutim, posle tri meča bez poraza (remi, pa dve pobede) u prošlom kolu ga je savladao poslednjeplasirani Kotoku Rojals sa 3:0. Sada je Drims deveti, ima četiri boda više od Karele, od koje je u prvoj polusezoni izgubio sa 2:0.

AL AHLI – KOTONSPORT, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Aktuelni vicešampion Afrike Al Ahli loše je startovao u Ligi šampiona i posle dve odigrane utakmice ima samo jedan osvojen bod. Prvo je izgubio od Al Hilala u Omdurmanu sa 1:0, a zatim je odigrao samo 2:2 kod kuće sa Mamelodijem. Zato, Crveni đavoli nemaju sada luksuz da ne pobede kamerunski Kotonsport u zaostaloj utakmici 1. kola. U Kairu ništa osim trijumfa nad najslabijom ekipom ni ne dolazi u obzir. Kamerunci još čekaju na prvi bod u elitnom takmičenju, do sada su od Mamelodija izgubili sa 3:1, a od Al Hilala sa 2:1. Oba poraza su pretrpeli pred svojim navijačima. Poslednjih pet susreta Al Ahlija i Kotonsporta pripala su Egipćanima, a prethodni njihov duel smo gledali u julu 2017. godine, kada je u Kairu bilo 3:1.

RADŽA KAZABLANKA – ŠABAB MOHAMEDIJA, 18.15

(Fudbal, Maroko 1)

Radža Kazablanka se izgleda u potpunosti posvetila samo Ligi šampiona. Tamo je perfektna, sa sve tri pobede u grupnoj fazi, ali problemi nastupaju kada se vrati na domaću scenu. Posle glatke pobede nad Horojom (2:0) u utorak je izgubila od osrednjeg Magreba iz Tetuana sa 1:0. Bio joj je to drugi poraz na poslednje tri prvenstvene utakmice, pa joj je titula opet sve dalje. Radža je sada četvrta na tabeli, sa čak 10 bodova manje od lidera FAR-a, a osam od gradskog rivala Vidada, koji drži tu poslednju poziciju koja vodi u Ligu šampiona. Čak i FUS Rabat ima +7, doduše uz odigran meč više. Radža dočekuje 10-plasirani Šabab, ekipu koja je bez poraza u poslednja tri kola (dva remija i jedna pobeda). Poslednja dva duela Radže i Šababa, oba prošle godine, završena su 0:0.

MARICBURG JUNAJTED – KEJP TAUN SITI, 19.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Kroz preostalih devet kola šampionata Maricburg će da vodi žestoku borbu da opstane u ligi. Za sada je prvi ispod crte, 15. na tabeli, na poziciji koja vodi u plej-aut. Nije Maricburg pobedio nijednom u poslednja četiri kola (remi i tri poraza), pa sada ima tek 21 poen, po tri manje od Svalousa i Čipe Junajted. Kejp Taun, koji je vezao dve pobede, šesti je na tabeli sa pet bodova manje od trećeplasiranog Orlando Pajratsa. Pirati drže tu poziciju koja vodi u Kup konfederacije, gde bi Kejp Taun voleo da se nađe. U prvoj polusezoni su Kejp Taun i Maricburg odigrali meč bez golova, čime je prekinuta mini-serija Sitija od dve uzastopne pobede u međusobnim duelima.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara