Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Egipćani se bore za plasman u Kup konfederacija

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 08:49

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 1)

Istern Kompani se razigrao i sada već postoji znatno realnija šansa da opstane u ligi. Vezao je pet prvenstvenih mečeva bez poraza (tri pobede i dva remija), pa je sada na dva poena do bezbedne zone. Za toliko je bolja El Guna. Ove nedelje Istern Kompani gostuje Keramici Kleopatri, timu koji i te kako ume da bude neugodan i nepredvidiv. Doskorašnji drugoligaš je deveti na tabeli, miran na sredini i bez straha da će da ispadne. Vezao je dva meča bez pobede, a taj niz će probati da prekine danas protiv tima od kojeg je u februaru izgubio sa 1:0.

GAZL EL MEHALA – SMUHA, 18.30

(Fudbal, Egipat 1)

Diskutabilno je ko je u goroj formi od ova dva tima. Obe ekipe su u poslednja četiri kola osvojila samo po bod, što im je narušilo ambicije i dovelo ih u problem uoči poslednjih sedam kola egipatskog šampionata. Gazl je sada 14, ima samo dva boda više od Arab Kontraktorsa koji su u zoni ispadanja. Smuhi ne preti drugi rang, ali zato mu visi plasman u Kup konfederacija. Bori se za četvrto mesto sa Fjučurom i El Gaišom, jedina njegova sreća je što ni ti timovi nisu u dobroj formi. Četvrtoplasirani Fjučur mu sada beži samo dva poena.

EL GAIŠ – AL ITIHAD, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

El Gaiš je u prošlom kolu prekinuo seriju od tri meča bez pobede trijumfom nad Farkom (1:0). Tako se probio do pete pozicije, ostala mu je samo još jedna prepreka na putu do četvrtog mesta, koje bi mu donelo plasman u Kup konfederacija. Fjučur mu beži jedan poen i u lošoj je formi, zato El Gaiš ima čemu da se nada. Samo što mora da ostvari dobar rezultat protiv Al Itihada, koji je vezao tri meča bez poraza (dva remija i jedan trijumf). Jedino što gostima polako ponestaje motiva, na sredini su tabele, bez šanse da se tu nešto promeni. Tri od poslednja četiri susreta ova dva tima su završena nerešenim rezultatom, poslednja dva 1:1.


tagovi

AfrikaEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara