(Star sport)
(Star sport)

Razvod pre vremena: Frank Kanute odlazi iz Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 13:47

Senegalac nezadovoljan statusom, a ni klub nije oduševljen onim što je pokazao

Hteo ili ne, moraće Partizan da pribegne još jednoj rekonstrukciji tima između dva prvenstva. Prethodna jeste donela pomake, ali nije baš uspela, uprkos velikom broju angažovanih igrača. Među njima je i Frank Kanute, čiji se boravak u Beogradu bliži kraju.

Sva je prilika da Seneglac neće biti u kombinaciji za ekipu u narednom ciklusu i da će biti među prvim fudbalerima iz aktuelnog kadra koji će promeniti sredinu. Više je razloga za takav scenario, potvrđen Mozzart Sportu u klubu iz Humske. Niti su crno-beli do kraja zadovoljni kako je Kanute odradio posao, niti je Afrikanac srećan tretmanom, što će dovesti do prevremenog razvoda, iako su prošlog leta papiri potpisani do 2026.

Izabrane vesti

Čak i poslednja dešavanja sugerišu da postoje šumovi na relaciji igrač-klub. Ko je detaljno prati izlaganje Alberta Nađa posle gostovanja Napretku, mogao je da između redova razume kako trener smatra da osnova za Kanuteovu povredu baš uoči puta za Kruševac nije bilo.

U utorak se požalio na bol u zadnjoj loži, iako dan ranije nismo trenirali tako da bi mogla da bude povreda. Došao je pred put i rekao da ga boli, da nije spreman“, istkao je Nađ.

Uostalom, u 2024. Kanute se na terenu pojavio samo dvaput. U pobedi nad Novim Pazarom – inače, poslednoj Partizanovoj – i tokom gostovanja na Banovom brdu. Pre i posle tih utakmica ili nije bio u protokolu ili, ako bi nekako dogurao do klupe, nije ulazio na teren. Tako se status bivšeg člana Serkl Briža drastično pogoršan u odnosu na prvi deo sezone, kad je igrao redovno i zajedno sa Kristijanom Belićem najčešće činio tandem zadnjih veznih. Frankovi sportski problemi povezani su sa povredom kolena zarađenom na gostovanju u Nišu, što je uslovilo da više meseci ne bude u gro planu stručnog štaba.

U tom periodu govorilo se da su čelnici kluba, ali i treneri, zamerili Franku Kanuteu na privatnom životu i ta spoznaja je bila jedan od razloga zašto nije bio u stanju da pokaže zbog čega je doveden. U međuvremenu je klub reagovao dovođenjem Leandra Ovusua, momak iz Gane preuzeo je Kanuteovo mesto i to sve skupa je uticalo da izgubi ulogu kakvu je imao kod Igora Duljaja. Ko zna da li će posle svega, kad i ako se oporavi, uopšte biti opcija za Alberta Nađa.

Shvata to i sam igrač, deluje da je i ljudima iz Partizana jasno šta se dešava i zato je, ako već ne funkcioniše ili nije kao pre, najbolje da se pruže ruke u svako pođe svojom stranom. Kanute u novu avanturu, a Partizan u potragu za sledećim zadnjim veznim. To je ionako tradicija na Topčiderskom brdu. Kako se koji prelazni rok otvori, tako makar jedna igrač na toj poziciji potpiše.


tagovi

Frank KanuteFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara