Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©Reuters)
Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©Reuters)

AFRIKA: Mamelodi i Al Hilal rivali u grupi Lige šampiona treću sezonu zaredom

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 09:03

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Aktuelni prvak Južne Afrike Mamelodi Sandauns je praktično već siguran da će da odbrani tron. Devet kola pre kraja ima 23 poena više od Supersport Junajteda (i dve odigrane utakmice više), pa sada može da se posveti u potpunosti Ligi šampiona. U petak je počelo 1. kolo, a jedinu utakmicu B grupe danas će odigrati Mamelodi protiv sudanskog Al Hilala. Al Ahli i Kotonsport, koji su takođe u toj grupi, odigraće svoj meč naknadno, zbog obaveza Egipćana na Klupskom svetskom prvenstvu. Mamelodi je bio u grupi sa Al Hilalom i u prethodne dve sezone, savladao ga je u tri navrata, jednom su odigrali 0:0. U obe sezone Južnoafrikanci su bili prvi u grupi, a Al Hilal se nije plasirao u osminu finala.

PETRO ATLETIKO – KABILIJA, 14.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Kako je u A grupi još i aktuelni šampion Vidad Kazablanka (svoj meč sa Vita Klubom igra naknadno, takođe zbog Klupskog svetskog prvenstvA), okršaji Petro Atletika i Kabilije će verovatno direktno da odluče drugog četvrtfinalistu. Za predstavnika Angole su posebno važni dueli u Luandi, prošle sezone je Petro Atletiko zahvaljujući dobrim igrama na svom terenu dogurao do polufinala, gde ga je eliminisao Vidad. Kako Kabilija generalno igra užasnu sezonu u šampionatu Alžira (posle 15 kola ima samo 12 bodova i u zoni je ispadanja), domaćin je veliki favorit. Kabilija je samo jednom gostovala Petro Atletiku, 2010. godine, kada je poražena u Angoli sa 2:1.

ESPERANS TUNIS – AL MERAIH, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Posle pobede Beluizdada nad Zamalekom (1:0) u petak, vreme je i za drugi meč D grupe. Esperans je jedan od najuspešnijih klubova u Africi, osvojio je Ligu šampiona četiri puta (poslednji 2019. godine), pa je kao takav veliki favorit protiv Sudanaca. Al Meraih je svakako autsajder D grupe, svaki poen koji u ovoj paklenoj konkurenciji osvoji biće čist bonus. Poslednja dva duela Esperansa i Al Meraiha pripala su Tunišanima, 2017. godine u Arapskom kupu sa 2:0 i 2015. u Ligi šampiona sa 2:1.

HOROJA – SIMBA, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Očekivano lako je Radža Kazablanka u petak došla do prvih bodova protiv prvaka Ugande Vajpersa (5:0) i tako istakla kandidaturu za prvo mesto u C grupi. Zato će za drugo da se bore gvinejska Horoja i tanzanijska Simba. Na klupi gostiju debituje brazilski trener Roberto Oliveira, koji je uveo Vajperse u Ligu šampiona. Simba je smenila svog šefa stručnog štaba jer je u prvenstvu druga, sa šest bodova manje od branioca trona Jang Afrikansa i malom šansom da dođe do titule. Horoja je s druge strane lider u Gvineji, posle 13 kola ima četiri boda više od drugoplasirane Hafije. I Simba i Horoja su u kvalifikacijama priredili mala iznenađenja, duplim pobedama su eliminisali Primeiro de Agosto (Angola) i ASEK Mimozas (Obala Slonovače). Do sada se ova dva tima nisu sastajala.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara