Stadion na kojem igra Dakar SC (©Wikipedia/Jeff Attaway)
Stadion na kojem igra Dakar SC (©Wikipedia/Jeff Attaway)

AFRIKA: Na svih 17 utakmica Dakara ove sezone došlo 0-2, poslednja tri susreta sa Tungetom završena bez golova

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 09:15

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

MARUNS – EKSPRES, 14.00

(Fudbal, Uganda 1)

Izabrane vesti

U poslednju trećinu prvenstva Ugande Maruns i Ekspres su u šli u lošoj formi. To se pogotovo odnosi na domaćina današnjeg meča, jer on je bez pobede već šest uzastopnih utakmica (po tri remija i poraza). Ekspres u tom periodu ima samo jednu pobedu, remi i čak četiri poraza. Maruns je za dva poena bolji od Ekspresa, šesti je, dok su gosti deveti. Oba tima su previše daleko od drugoplasiranog BUL-a i pozicije koja vodi u kvalifikacije za Kup konfederacije, mada ni za opstanak ne moraju da brinu. Prvi njihov ovosezonski susret, u novembru prošle godine, završen je pobedom Marunsa sa 1:0.


ETIOPIJA BUNA – FASIL, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Posle 18 kola Fasil je četvrti na tabeli sa 30 bodova, jednim više od petoplasirane Etiopija Bune, ekipe koja će danas da ga ugosti. Oba tima su kiksnula u prošlom kolu, Fasil je odigrao 2:2 sa Sidamom, dok je Buna izgubila sa 3:1 od Bahir Dara (drugi uzastopni poraz). Za toliko su se dodatno udaljili od borbe za sam vrh, pošto sada karavan predvodi Sent Džordž, aktuelni prvak, sa 37 bodova, a prate ga Etiopija Nigd Bank i Difens Fors sa po 36 bodova. Zato je pobeda na današnjem meču važna i jednima i drugima. Fasil je u prvom susretu krajem oktobra slavio sa 2:0.


DAKAR SC – TUNGET, 17.30

(Fudbal, Senegal 1)

Derbi 18. kola prvenstva Senegala. Tunget u Dakar stiže loše raspoložen, pošto je u prošlom kolu pre 12 dana izgubio kod kuće od Gedijavaje. Gubio je do pred sam kraj prvog poluvremena sa 3:0, stigao u nastavku do 3:3, ali je onda doživeo šok u 89. minutu, Tveh mu je zatresao mrežu za konačnih 3:4. Bio je to tek drugi prvenstveni poraz Tungeta ove sezone, ali koštao ga je prvog mesta. Džaraf je iskoristio kiks, sada oba tima imaju po 31 poen, s tim što je Tungetova gol-razlika lošija. Prvaka iz 2021. godine čeka gostovanje petoplasiranom Dakaru, koji je u prošlom kolu trijumfom nad Pikinom (1:0) prekinuo niz od sedam mečeva bez pobede (četiri remija i tri poraza). Ono što je posebno zanimljivo za Dakar SC, na svih 17 njegovih utakmica ove sezone došla je igra UG0-2, odnosno nijednom nismo videli tri ili više golova na meču. Poslednja tri susreta Dakara i Tungeta završena su 0:0.


MAGREB FES – IR TANGER, 23.00

(Fudbal, Kup Maroka)

Veoma zanimljiv okršaj dva prvoligaša u 1. kolu Kupa Maroka. Nisu imali sreće na žrebu ni jedni, ni drugi, da izvuku nekog protivnika iz slabijeg ranga. Magreb je posle 24 kola u ligi 10. na tabeli sa 29 bodova, a trenutno je u seriji od dva uzastopna poraza. IR Tanger je 12. sa 24 poena, doživeo je tri poraza u poslednja četiri kola. Magreb i IR su se sastali već dva puta ove sezone, u Tangeru su u novembru su odigrali 2:2, dok je u Fesu slavio domaćin 9. marta sa 2:1. Na toj utakmici napadač IR-a Ismail Hafi nije iskoristio dva penala. Pobednik današnjeg duela će u 2. kolu, u osmini finala kupa, da igra protiv trećeligaša FATH Kazablanke, boljeg iz okršaja sa drugoligašem Vidadom iz Fesa (2:0).


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara