Podeljene nagrade u Ligi šampiona: Maestro Marselinjo MVP, Spanulis trener sezone!

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 12:16

Odlučeno na zvaničnoj ceremoniji

Osma sezona Lige šampiona je stigla u poslednju fazu i ostaju nam još utakmice za treće mesto, odnosno za titulu osvajača Fibinog takmičenja.

Tim povodom u Beogradskoj areni priređena je i ceremonija proglašenja najboljih u Ligi šampiona za takmičarsku 2023/24. Pred očima zvanica poput predsednika FIBA Evrope Horhea Garbahose, prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića, vodećeg čoveka srpskog Olimpijskog komiteta i legendarnog trenera Božidara Maljkovića, generalnog sekretara Zlatka Bolića, ambasadora turnira Željka Rebrače, čuvenog košarkaša solunskog Paoka Branislava Prelevića, nekadašnjeg asa Gorana Grbovića i mnogih drugih, te igrača i trenera ovogodišnjih učesnika Lige šampiona, izabrani su najbolji među najboljima.

Izabrane vesti

Najkorisniji igrač Lige šampiona u ovoj sezoni je – Marselinjo Uertas! Brazilski veteran i dalje igra kao momak, uprkos tome što uskoro ulazi u 42. godinu života! Njemu je trofej uručio prvi čovek KSS Predrag Danilović.

“Ako sam ikada ranije bio nervozan, to je ništa u poređenju sa ovim. Tresem se od treme. Hvala svima koji su mi omogućili da igram košarku sa 41 godinom života, što svako veče igram protiv kvalitetnih igrača. Ta glad me i dalje drži u igri, da guram napred, da treniram više i jače, da budem tu. Znam da sam toliko dugo u košarci, znam da imam ogromno iskustvo sa drugim igračima i trenerima u ovoj sali. Treba držati tu strast, da gori plamen svakog dana“, rekao je Marselinjo.

Njemu su na uspehu kroz video poruku čestitali supruga sa decom, trener Čus Vidoreta, saigrači, porodica i ostali bitni ljudi iz njegovog života.

Idealnu petorku Lige šampiona čine mozak Peristerija Džo Regland, Marselinjo Uertas iz Tenerifa koji u petoj deceniji života igra sezonu karijere, prva violina Unikahe Kendrik Peri, ponajbolji igrač Tofaša Ostin Vajli i Dejvid Kraviš koji standardno dominira u dresu kluba iz srca Andaluzije.

“Hvala svima, porodici koja je došla iz Brazila, svima iz sveta košarke. I dalje je neverovatno da sam deo ovog nivoa košarke, da i dalje igram košarku. Najveća nagrada bila bi da tim uzme titulu. Iskreno, ne postoji objašnjenje zašto i dalje igram na ovom nivou, ali sam svestan da sam uvek posvećen timu, oduvek sam bio timski igrač, neko ko voli da razigrava saigrače. Igram agresivno, vršim pritisak na protivnike i radim sve što treba. Nebitno da li postignem 30 poena ili ne ubacim ništa, važno je da pobedimo“, rekao je Marselinjo

Najbolji trener za sezonu 2023/24 je očekivano – Vasilis Spanulis! Popularni Bili vodio je Peristeri do čudesnog plasmana na Fajnal for, što je uspeh kojem se malo ko nadao. Ali, on je verovao! Njemu je nagradu uručio čuveni Božidar Maljković.

“Ovo je timska nagrada, ipak je ovo timski sport. Hvala Peristeriju za šansu koja mi je ukazana, stručnom štabu i igračima, svima u klubu, kao i ostalima koji su doprineli ovoj nagradi. Za mene je ovo velika čast. Nekada izgubiš, nekada dobiješ, a porazi nekada jačaju karakter. Ovo je košarka i treba da ustanemo, da nastavimo da radimo i da se borimo, da budemo još jači sledeće sezone. Kada nešto radim, uvek verujem da mogu da odem do kraja. Košarka mi je sve, zahvaljujem porodici koja je ovde, supruzi i šestoro dece. Nije im lako kada me slušaju kako stalno pričam o košarci. Moje srce je uvek na terenu, ali hvala supruzi na svemu, podršci i ljubavi koju mi pruža svakog dana“, rekao je Spanulis.

Mlada zvezda u usponu je 18-godišnji Tiđen Salon iz Šolea. Mladi košarkaš se prijavio za ovogodišnji NBA draft, a nagradu je primio na treningu svog tima, pošto nije bio u mogućnosti da dođe u Beograd zbog obaveza. Najbolji defanzivac je Hauard Sent Ros iz Mursije! U finalu za ovo priznanje našli su se još prošlogodišnji osvajač Alberto Dijaz iz Unikahe i Ostin Vajli iz Tofaša.

Drugu petorku takmičenja čine Hanter Hejl iz Promiteasa, Dilan Enis iz Mursije, Livaj Rendolf iz Hapoel Jerusalima, Dilan Osetkovski iz Unikahe i Vernon Keri Džunior iz Karšijake.


tagovi

Marselinjo UertasKendrik PeriDžo ReglandFIBA Liga šampionaVasilis Spanulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara