Ramadan Sobi, fudbaler Piramidsa (©Reuters)
Ramadan Sobi, fudbaler Piramidsa (©Reuters)

AFRIKA: Piramids na popravnom, derbi u Tunisu, APR na pragu titule u Ruandi

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 08:56

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Ruanda 1)

APR je na pragu titule u šampionatu Ruande. Dva kola pre kraja, ima dva boda manje od Kijovua i subinu drži u svojim rukama. Kigali je na petom mestu, sa tri vezana remija. Lider ima imperativ pobede na svom terenu. Tri boda bi možda već danas rešila pitanje šampiona u ovoj afričkoj državi, ako jedini konkurnt Kijovu ne bude pobedio Espoir u gostima. Pet vezanih utakmica ovih timova završeni su bez pobednika. U prvom delu sezone nije bilo golova u meču APR-a i Kigalija.

TANZANIJA PRAJSONS – GEJTA GOLD, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Poslednja šansa za Tanzaniju Prajsons da pobegne sa začelja u šampionatu i izbori opstanak. Gejta Gold je na petom mestu, sa četiri boda u prethodne dve utakmice. Domaćin je četiri meča bez trijumfa. Gejta je dobila Prajsons sa 1:0 u prvom delu prvenstva u najboljoj ligi Tanzanije.

MONASTIR – ESPERANS, 17.00

(Fudbal, Tunis 1, plej-of)

Esperans hita ka novoj kruni u Tunisu. Ima pet bodova više od Monastira, četiri kola pre kraja. Domaćinu je ovo idelana prilika da se pripreti šampionu i završnicu plej-of učini neizvesnijom. Esperans je na šest utakmica doigravanja primio samo dva gola, mada nije ni efikasan, samo osam pogodaka na kontu. Početkom meseca, šampion je dobio Monastir na svom terenu sa 1:0 pogotkom Bena Romdanea.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

EL MASRI – NB EGIPAT, 18.30

(Fudbal, Egipat 1)

Domaćin je lošom formom u maju došao u situaciju da se bori za opstanak. Ima samo bod u prethodnih šest utakmica. NB Egipat je u seriji remija, ima ih čak četiri. Prošle godine je NB Egipat bio uspešniji protiv Al Masrija. Osvojio je četiri boda, a nije primio gol (2:0 i 0:0).

PIRAMIDS – FJUČUR, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Piramids je pokvario utisak u poslednja dva kola. Osvojio je samo bod, pa je propustio priliku da pretekne lidera i šampiona Zameleka. Fjučur je prijatno iznenadio ove godine, na četvrtom je mestu, a ima četiri pobede u poslednjih pet kola. Posle Al Ahlija, Fjučur daje najviše golova u ligi. Postigao je 33 na 19 mečeva. Sredinom januara u Kupu Egipta, Fjučur je slavio protiv Piramidsa sa 2:1.



tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara