FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Ajntraht Frankfurt - najveći klub na svetu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 14:46

To je naučno dokazao institut "Iris sport"

Verovatno nikada ne biste pogodili koji je klub najveći na svetu? Prema najnovijem istraživanju ta titula ne pripada ni Real Madridu, Bajernu, Liverpulu, Mančester Junajtedu, Milanu, Barseloni, Boki Juniors, River Plejtu, Al Ahliju... već Ajntrahtu. Time se pohvalio i predsednik kluba iz Frankfurta Matijas Bek.

Naime, Sportsko društvo Ajntraht Frankfurt ima čak 14.000 aktivnih sportista, po čemu je najveće na svetu od onih koja u svom sastavu imaju i fudbalsku sekciju. Zašto je to tako? Objašnjenje je prilično jednostavno. Od pomenute brojke čak 4400 otpada na gimnastiku, a 1600 na triatlon, a tu su i brojni pitoreskni sportovi poput frizbija i galskog fudbala. Uz to, sistem je takav da omogućava svim navijačima koji kupe člansku kartu da se takmiče bar na neko vreme u profesionalnim takmičenjima u takozvanim malim sportovima. Čak 55 objedinjeno je u okviru sportskog društva.

Izabrane vesti

"Želimo da privučemo ljude svih rasa. Svako može da dođe kod nas, bilo zbog vrhunskih slobodnih aktivnosti ili hobija. U budućnosti želimo da izgradime omladinske centre za još mnogo sportova, da oni budu na nivou fudbalskih. Sa druge strane želimo da damo šansu svim našim navijačima da mogu da vežbaju kada god požele i ako dostignu određeni nivo kroz nadgledane treninge imaće šansu da se odmere sa profesionalcima", kaže Bek.

(4,60) Lacio (3,60) Bajern (1,80)

Mediji u Nemačkoj ističu i da se važan faktor ove brojnosti ogleda i u značajnom prilivu sredstava za manje sekcije preko sponzorskih poslova koji "nabace" aktuelni funkcioneri fudbalskog kluba, koji su ranije bili članovi neke od drugih sekcija. Primera radi, trenutno je izvršni direktor fudbalskog kluba Aksel Helman (52), a nekada je i sam bio gimnastičar Ajntrahta. Takođe je i član upravnog odbroa Oliver Frankenbah (56) bio deo biciklističkog kluba.


tagovi

Ajntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara