FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Ako se ne ograničavate lošim mislima, možete leteti: Da li su Her Jirgenove reči sledeći baner na Kopu?

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 02:46

Klopove reči posle preokreta protiv Lutona imaju potencijal da dobiju kultni status

Mnogo je čuvenih rečenica izgovoreno za 140 godina postojanja Enfilda. Liverpulovi navijači imaju istančan osećaj za poetiku i u tom pogledu mnogo je legendarnih izjava (ili skraćenih verzija izjava) Bila Šenklija, Boba Pejslija, Džoa Fagana, Stivena Džerarda pretvoreno u nadaleko poznate banere na Kopu. Primera radi, Pejsli je izgovorio "Ovaj klub je bio moj život. Ako bi od mene tražili, izašao bih napolje, pomeo ulicu i bio ponosan što sam to uradio za Liverpul" ili " I ja sam bio ovde u lošim vremenima - jedne godine smo bili drugi". Šta tek reći za Šenklijeve "Moja želja je da Liverpul bude nedodirljiv dok se svi na kraju ne pokore i kleknu pred njega" , "Liverpul je stvoren za mene i ja sam stvoren za njega" ili "Da Everton igra u bašti ispred moje zgrade, navukao bih zavesu".

Od kada je završio karijeru tribinama se redovne vije zastava sa Džerardovom izjavom "Kada budem umirao ne vodite me u bolnicu, donesite me na Enfild. Tamo sam rođen, tamo ću i umreti". Nema sumnje da će se počevši od tog tužnog majskog dana kada Jirgen Klop poslednji put bude predvodio Liverpul s klupe vrteti i neki novi baneri sa rečima nemačkog stratega, a novi kandidat za tako nešto mogle bi da budu i reči koje je izgovorio posle preokreta protiv Lutona i pobede (4:1). Opširnije o toj utakmici mogli ste da pročitate OVDE.

Izabrane vesti

Osakaćeni Redsi bez dvocifrenog broja prvotimaca uspeli su da trijumfuju i izbegnu kiks, a po završetku meča Klop je rekao "Mnogo razloga za odustajanje? Ne večeras. Ovo je njihova Barselona. Ako se ne ograničavate lošim mislima, možete leteti", aludirajući na pobedu protiv Blaugrane 2019. rezultatom 4:0 u revanšu polufinala Lige šampiona, posle poraza u prvom duelu 3:0.

Podsetimo, igrao je Liverpul bez Mohameda Salaha, Darvina Nunjesa, Alisona, Trenta Aleksander Arnolda, Dijoga Žote, Dominika Soboslaija, Tijaga Alkantare, vredi dodati i Kertisa Džonsa i Stefana Bajčetića, ali je uspeo da pobedi i napravi odličnu uvertiru za nedeljno finale Liga kupa protiv Čelsija.


tagovi

LiverpulJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara