Nopert (© Reuters)
Nopert (© Reuters)

Ako si dobar za reprezentaciju, dobar si i za Ajaks: Ponuda života mundijalskoj senzaciji Nopertu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 19:41

U Amsterdamu razradili plan kako da dobiju golmana Herenvena

Do pre nekoliko meseci teško da su i pasionirani ljubitelji fudbala čuli za Andrisa Noperta, sad za njega zna ceo svet, a kako to obično biva efekat Mundijala će i te kako da se primeti u životu i karijeri holandskog golmana.

Luj van Gal ga je kao veliko iznenađenje vodio u Katar, 203 centimetara visoki čuvar mreže opravdao očekivanja i izgleda da će mu to doneti prvi veliki transfer u karijeri. Tek u 28. godini.

Izabrane vesti

Za Noperta je zainteresovan Ajaks i već je preduzeo korake kako bi ga angažovao. Na Johan Krojf areni su, na neki način, u problemu sa golmanima otkako je Andre Onana otišao u Inter, prvi izbor je Remko Pasver (39 godina), njegova alternativa još stariji Martin Stekelenburg (40), a kao treća opcija je mladi Džej Gorter (20).

Ajaksova ideja je sledeća: da dovede Noperta iz Herenvena – procenjuje se za oko 10.000.000 evra – a da u suprotnom smeru pošalje Gortera na kaljenje. Ne bi to značilo da se definitivno odriče Gortera, s kojim ima ugovor do 2025, već da pokuša da ga oblikuje na utakmicama Eredivizije, pošto u Amsterdamu ne bi skorije dobio šansu.

Ako si dovoljno dobar za reprezentaciju Holandije, onda si dovoljno kvalitetan da braniš i za Ajaks“, nagovestio je potencijalni posao Dvajt Lodeveges, nekadašnji trener više holandskih klubova, uključen i u rad državnog tima.

Noperta je pre Mundijala želeo Betis, ali teško da može da se trka sa Ajaksom.


tagovi

reprezentacija HolandijeAndris NopertHerenvenAjaksZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara