Žarko žari u Humskoj: Ovo je da se kaže ‘vau, svaka čast’

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 22:32

„Nismo očekivali da budemo ovako dominantni, i ranije smo ovde pobeđivali, ali ne na ovakav način“, poručio trener TSC-a

Prvi put u jesenjem delu sezone bio je to vatromet u režiji igrača TSC-a, i surova demonstracija sile u Humskoj. Ove večeri Žarko Lazetić je režirao nešto drugačiji film, ali je ishod identičan. TSC se sa stadiona u Humskoj vraća sa celim plenom.

Jeste ekipa iz Vojvodine u prvom meču ubedljivije slavila, ali je u drugom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige delovala mnogo zrelije od komšije na tabeli. TSC je igrao aktivan fudbal, vrebao grešku rivala, gurao loptu napred i pobedio. Sveo je crno-bele na tek nekoliko pokušaja što je velika satiskacija za trenera Žarka Lazetića.

Izabrane vesti

„Dobra utakmica sa naše strane, dobro iskontrolisana. Sveli smo Partizan sa ozbiljnim igračima da nam gotovo nije napravio šansu. To je velika stvar, kapa dole. Malo smo bili nestrpljivi u prvom poluvremenu, kao da mi ovde moramo da vodimo. Na poluvremenu su se malo umirili. Bili smo u drugom poluvremenu dobri sa loptom, nije bilo tranzicija. Na kraju je stigao pogodak i najbolja moguća satisfakcija...“, rekao je na početku Žarko Lazetić.

TSC možda neće igrati u kvalifikacija za Ligu šampiona narednog leta, ali je postao klub koji se ponavlja. I koji sa istim trenerom sledi put bez prevelikih ulaganja, sa igračima domaće proizvodnje.

„Nije baš da smo bez ulaganja. Ulažemo koliko možemo. Ove godine je uloženo kao nikada pre. Igrali smo Evropu, prodali smo neke igrače. Statistika mojih momaka pokazuje kakvi su igrači. Tražimo takve koji će igrati najbolji fudbal u našem klubu. Često se potenciralo da treba da dođe neki stranac... Ne gledamo tako. Gledamo igrače koje poznajemo, kakvi su im karakteri. Ima mnogo filtera, zato i najmanje grešimo od svih. Verujemo u njih i zato ih dovodimo. Ovo je kontinuitet rada, istrajnosti, sistema koji se ovde kod nas često pominje. Kada se sve to uklopi možemo da izgledamo ovako na stadionu Partizana. Da se pitamo i izgledamo sigurno sa loptom“.

Nekoliko puta je Žarko Lazetić naglašavao da je bitan način pobeda, i da dominacija u posedu predstavlja njegovu veliku pobedu.

„Igrali smo ovde i 0:0 i 1:1, ali to su bili drugačiji mečevi. Spašavali smo živu glavu. Ali ovo je bilo da se kaže: „Vau, svaka čast“. To nam je bio cilj, sada nam je cilj da ovako konkurentni budemo u Evropi“.

Obrazložio je Lazetić odluku da meč ne počne strelac odlučujeg gola Saša Jovanović, pohvalivši kompletan stručni štab. Bilo je u njegovom izlaganju i emotivne crte.

„Partizan je deo mog života i da nije bilo Partizana ne bih danas bio ovde. Niko od nas to ne očekuje, da je kao nekoga puštam. Ne padamo u trans. Imam motiv da se dokažem, ne pravim razliku između protivnika kada je reč o načinu igre“.

Ipak, nije očekivao da će od crno-belih dobiti toliko prostora.

„Očekivali smo da imako veći posed od Partizana, jer su oni najopasniji kada oduzmu loptu. Nismo očekivali baš ovako. Partizan je bio dosta pasivan, očekivali su da se mi zaletimo. Nekada su nas tako pobeđivali. Negde smo mi sazreli kao ekipa, verovatno i ja kao trener, pa smo otvorili neke druge prostore. Razmišljali smo kako da dođemo do završnice. To nam je pomoglo da nema jurnjave i tranzicija koje njima više odgovaraju. Mi smo ekipa koja voli posed i tačne pasove, da tako pripremimo završnicu. Nije mi se svidela žurba u prvom poluvremenu. Sve ostalo je bilo OK, osim gola Natha. Na takvu majstoriju ne možeš da utičeš.Najmirniji sam na ovim utakmicama, mada smo mogli da izgubimo ili igramo nerešeno. Na primer mogao je ono da ne bude ofsajd. To ne bi promenilo zadovoljstvo koje smo imali tokom 90 minuta. To nas sve pokreće, kako izgledamo na terenu“.

Uzdržan je bio trener TSC-a na pitanje o tome da li su mečevi u Humskoj dokaz da je došlo vreme da postane trener Partizana. Naravno, ako se neko iz klupske vrhuške odluči za takav poziv.

„Bilo bi nekorentno da pričam o tome. Partizan ima trenera, ja sam trener TSC-a. Prezadovoljan sam, Partizan ima dobru sezonu. Ne bih davao komentare. Ne bi bilo pošteno ni prema mom klubu, imam sve uslove. Ispoštovan sam, dok je tako – guramo dalje“.


tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara