Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Alegri: Tehnički gledano Vlahovićev najbolji meč, ali morao je da postigne više golova

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 04:29

“Imali smo sreće, tišina u svlačionici je sve rekla”, ne zanosi se Italijan posle dve vezane pobede

Neverovatan podatak, ali brojke ne lažu i najbolje oslikavaju kroz kakav period prolazi Juventus: prvi put od početka sezone Stara dama je vezala dve pobede! 

Juventus je za vikend u Torinu dobio Bolonju (3:0), a u Ligi šampiona trijumfom nad Makabi Haifom (3:1) sačuvao šanse za prolaz dalje i koliko-toliko zamaskirao dva poraza sa starta grupne faze i generalno užasan start sezone. Masimilijano Alegri lakše diše, ali mu i dalje gori pod nogama i sve dok bude tako u prvom planu će mu biti manjkavosti u igri. 

Izabrane vesti

Kockali su se Bjankoneri i protiv Zvezdinog dželata, doveli su pobedu u pitanje. Za opuštanje u finišu nisu platili gubitkom bod(ova), a muke je Staroj dami drugim golom prekratio Adrijen Rabio. Slavlja nije bilo uprkos pobedi, nije se čula ni muva u svlačionici. 

“Imali smo sreće. Kada se završila utakmica u svlačionici je bio muk. Vladala je tišina koja je sve rekla. Momci su shvatili da su previše rizikovali u poslednjih četvrt sata”, rekao je Masimilijano Alegri posle druge vezane pobede. 

Jedan pogrešan potez i Juventus se vraća tamo gde je bio do proteklog vikenda - na ivici ambisa. I dalje je u teškom položaju, nije se preterano popravio. Ali su stvari počele da se kreću u pravom smeru. 

Boljitak se podudario sa ulaskom Dušana Vlahovića u golgetersku formu. Pogodio je za Srbiju u Oslu, a zatim i potpisao oba trijumfa Juventusa. Masimilijano Alegri je za prvenstveni meč iskopirao Dragan Stojkovića Piksija, upario je Dušana Vlahovića i Arkadijuša Milika. U Ligi šampiona se vratio na pređašnju formaciju, iza Vlahovića stavio je Filipa Kostića i Anhela di Mariju. Proradila je srpsko-argentinska veza. 

Anhel di Marija namestio je gol Dušanu Vlahoviću, video-tehnologija drugi mu je poništila. A, strateg Juventusa žali za prilikama koje je propustilo najveće zimsko pojačanje Serije A. I ukazuje da će “devetka” morati da poradi na realizaciji. 

“Večeras se Vlahović dobro snašao, tehnički gledano odigrao je najbolji meč, ali morao je da postigne više golova. Ne može iz četiri gol-šanse da da samo jedan”. 

Het-trikom asistencija Anhel di Marija je na večnoj listi asistenata Lige šampiona preskočio Lionela Mesija, izbio je na drugo mesto i stigao do “kote 38”. Samo Kristijanu Ronaldu gleda u leđa. Oduševljen je Maks Alegri partijom Argentinca, a reči hvale ima i za Adrijana Rabioa, dvostrukog strelca protiv Makabi Haife. 

“Di Marija je izvanredan igrač. Bio je divan u završnicama akcija, veoma dobar u dodavanjima. Ovo mu je bila prva utakmica koju je odigrao posle dužeg vremena i dobro se držao”, konstatovao je Masimilijano Alegri i prešao na ocenu partije dvostrukog strelca: 

“Rabio je porastao kao igrač, nadošao je. U pravim je godinama, sazreo je fizički i psihički, ali ima još prostora za napredak. Još mora da uči kako da ubrza igru ka napred”.


tagovi

JuventusMasimilijano AlegriDušan VlahovićAnhel Di MarijaAdrijen RabioLiga šampiona

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara