Di Marija (©Reuters)
Di Marija (©Reuters)

Di Marija obišao Mesija, ispred je samo Ronaldo: Argentinac juriša na apsolutni rekord Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.10.22. | 02:07

Kreativac Juventusa izbio na drugo mesto večne liste asistenata...

Važi za Kristijana Ronalda da je egomanijak, da je sebičan i da uvek prvo gleda gol. Manje-više sve je tačno, ali uz Portugalca ne stoji samo rekord po broju golova u Ligi šampiona, nego i - asistencija.  

Sa prvog mesta večne liste strelaca u elitnom takmičenju u skorije vreme, osim Lionela Mesija, niko ne može da ga skine. Ali, o broju nameštenih golova od ove noći motri na još jednog Argentinca. Anhel di Marija mu je za petama. 

Izabrane vesti

Ozbiljno je ugrožen rekord Kristijana Ronalda. Namestio je portugalski as 42 gola u Ligi šampiona i sa te kote neće mrdnuti u dogledno vreme kako Mančester junajted nije deo društva najboljih, već Lige Evrope. Zakucan je na toj brojci, a kreativac Juventusa krcka razliku. 

U pobedi Juventusa nad Makabi Haifom (3:1), Anhel di Marija je asistirao kod sva tri gola. Pravovremenim dodavanjima počastio je Dušana Vlahovića i Adrijena Rabioa u dva navrata, i probio se do drugog mesta na večnoj listi asistenata u Ligi šampiona. 

Stigao je do brojke od 38 asistencija i ostavio je iza sebe Lionela Mesija (37), Nejmara (32), Rajana Gigsa (31), Ćavija Ernandeza (30), Andresa Inijestu (29)... Od aktivnih igrača probijanju granice od 30 asistencija u Ligi šampiona najbliži je Karim Benzema, koji je saigračima namestio 28 golova.



tagovi

Anhel Di MarijaJuventusLiga šampionaKristijano RonaldoLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara