Igrači Boke Juniors (©Reuters)
Igrači Boke Juniors (©Reuters)

Almiron još čeka prvu pobedu u ligi na kormilu Boke Juniors

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.04.23. | 23:07

Argentina: Đenovljani noćas dočekuju Rasing u sklopu 14. kola šampionata

Boka će noćas (02.30) da ugosti Rasing u derbi utakmici 14. kola argentinske Profesionalne lige. Biće ovo početak ključne serije za tim sa Bombonjere, je joj sledi niz teških obaveza protiv Kolo Kola u Kopa Libertadores, a zatim i jedna od najvećih utakmica u svetu fudbala, čuveni Superklasiko sa River Plejtom.

Katastrofalan niz je iza Đenovljana, koji po angažovanju Horhea Almirona u četiri kola nisu ostvarili pobedu na domaćem turniru, izgubivši od Estudijantesa, Kolona i San Lorenca, uz remi na gostovanju Rosario Sentralu u prethodnom kolu. Sa druge strane i Akademija iz Aveljanede, ima isto toliko utakmica bez pobeda, sa identičnim učinkom od tri neuspeha i sa jednim remijem u klasiku sa Independijenteom.

Izabrane vesti

Plavo-zlatni tim na ovaj meč dolazi iz mučnog remija od 2:2 na gostovanju Rosario Sentralu, ali sada mora da stekne samopouzdanje za predstojeći Superklasiko. Pored toga, u sredu će se susresti sa Kolo Kolom u Čileu u trećem kolu Grupe F kontinentalne elite. U poslednjih osam mečeva u ligaškom takmičenju Boka je pobedila samo jednom. Posle ovih utakmica Đenovljani su pali na 17. mesto sa 15 osvojenih bodova, čak 19 u zaostatku za liderom šampionata i najvećim rivalom Riverom.

Strateg Horhe Almiron je uspeo da sastavi tim, uprkos desetoro povređenih igrača. Kako bi osvojio prva tri boda kod kuće, trener planira da izvede postavu sa nekoliko iznenađenja, uglavnom u vidu pojavljivanja Luisa Advinkule u veznoj liniji. Pored toga, Luis Vaskez će imati šansu umesto Migela Merentijela u centru napada.

02.30: (2,40) Boka Juniors (3,15) Rasing (3,15)

Akademija, koja će u četvrtak da ugosti Flamengo u Grupi A Kopa Libertadoresa, izgubila je u poteklom kolu na svom terenu od Atletiko Tukumana sa 3:1 i takođe se udaljila od vrha tabele. Rasing se sa 18 osvojenih bodova iz pet trijumfa, tri remija uz isto tako pet zabeleženih poraza, trenutno nalazi na 13. mestu tabele, sa čak 16 koraka zaostatka za vodećim River Plejtom.

Tokom prethodne nedelje, koja je bila prva od dolaska Almirona na klupu Đenovljana bez takmičarskih obaveza, strateg je pokušavao da na treninzima od većine alternativnih rešenja sastavi startnih 11 koji će izaći na megdan protiv Akademije. Ako uzmemo u obzir kao referencu poslednji tim koji se suprotstavio u minulom obračunu sa Sentralom, Serhio Romero će se ponovo naći u veznom redu zajedno sa Alanom Varelom i Giljermom Fernandesom, uprkos riziku da dobije peti žuti karton i propusti Superklasiko, zajedno sa Kolumbijcem Sebastijanom Viljom na levoj strani i Martinom Pajerom koji će zauzeti poziciju iza napadača i najisturenijeg u formaciji, Luisa Vaskeza.

U defanzivi će Marselo Vajgand i Valentin Barko biti desni i levi bekovi, dok će Fakundo Ronkalja integrisati centralni deo odbrane sa Nikolasom Figalom. Na ovaj način, Nikolas Valentini će napustiti prvu postavu, a peruanac Luis Advinkula će zauzeti poziciju veznog na desnoj strani. Osim iz startne postave otpadaju i Paragvajac Oskar Romero i Urugvajac Migel Merentijel.

Sa druge strane, tim Fernanda Gaga u poslednje vreme beleži negativan niz na domaćem turniru, jer su od poslednje četiri utakmice izgubili tri, protiv Himnasije, Njuelsa i Atletiko Tukumana i odigrali remi u klasiku sa Independijenteom. Iz tog razloga, Rasing će otići na Bombonjeru u potrazi za tri boda. Dobra vest je da će trener Akademije ponovo moći da računa na jednog od svojih najboljih igrača Matijasa Rohasa, koji se oporavio od povrede butnog mišića. Pored toga, Gonzalo Piovi će se vratiti u odbranu, a Anibal Moreno u vezni red posle oporavka od povreda.

Skorija istorija međusobnih susreta favorizuje gostujući tim, pošto imaju učinak od dve pobede, dva remija i jednog poraza u poslednjih pet mečeva. Poslednji put kada su se ove ekipe sastale bilo je to u meč za Superkup, 20. januara na stadionu Haza Bin Zajed u Ujedinjenim Arapskim Amiratima, gde je Rasing uspeo da pobedi, rezultatom 2:1. Golove na utakmici postigli su Fakundo Ronkalja za Boku Juniors, i Johan Karbonero i Gonzalo Piovi za Rasing Klub.

ARGENTINA 1 – 14. KOLO

Petak

Platense - Estudijantes 1:2 (1:2)

/Taborda 40 - Mendez 3, Boselji 31/

Sarmijento - Godoj Kruz 1:1 (1:0)

/Gondou 15 - Salvareski 62/

Urakan - Arsenal Sarandi 2:1 (2:1)

/Kokaro 18, Heze 28 - Tolosa 14/

Njuels Old Bojs - Argentinos Juniors 0:0

Subota

Atletiko Tukuman - River Plejt 1:1 (1:0)

/Koronel 15 - Pereira 87ag/

Velez - San Lorenco U TOKU

Himnasija LP - Tigre U TOKU

23.55: (1,75) Banfild (3,50) Barakas (5,00)

23.55: (2,00) Instituto (3,35) Kordoba Santijago (4,00)

Nedelja

02.30: (2,40) Boka Juniors (3,15) Rasing (3,15)

20.30: (2,35) Defensa i Hustisija (3,25) Kolon (3,15)

23.00: (2,50) Independijente (3,10) Belgrano (3,05)

Ponedeljak

01.30: (1,85) Taljeres (3,40) Rosario (4,10)

01.30: (2,45) Union Santa Fe (3,15) Lanus (3,05)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Boka juniorsRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara