Arteta i Gvardiola (©Reuters)
Arteta i Gvardiola (©Reuters)

Arteta se distancirao od Pepa: Nismo u kontaktu; Gvardiola: Ako dobijemo – sudbina je u našim rukama

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 16:58

“Tačan datum kada smo se čuli? Verovatno poslednji put kada smo igrali”, kaže trener Arsenala

Pred Arsenalom je utakmica istine, derbi koji bi mogao da usmeri šampionsku trku, a pred Mikelom Artetom višegodišnji saradnik i blizak prijatelj iz vremena kada je radio u Mančester Sitiju. Ponovo će se naći oči u oči sa Pepom Gvardiolom

Tri godine je Mikel Arteta bio pomoćnik Pepu Gvardioli, nije ga kočio strateg Građana kada mu se otvorilo da preuzme Arsenal. Često su kontaktirali otkako se Arteta preselio na Emirejts, redovno su se čuli pre i posle derbija, ali od poslednjeg napravili su distancu.

Izabrane vesti

Tokom borbe za titulu u Premijer ligi više nema mesta druženju... 

“Tačan datum kada smo se čuli? Verovatno poslednji put kada smo igrali”, rekao je Mikel Arteta, što znači od sredine februara kada su Kevin de Brujne, Džek Griliš i Erling Haland presudili Arsenalu.

Upitan je strateg Tobdžija i da li su kontaktirali pred derbi koji može da pruži odgovore na mnoga pitanja u šampionskoj trci...

“Ne”, kratak je bio Španac. 

Mančester Siti može da završi sezonu sa tri pehara. I dalje je u igri za najvredniji u Ligi šampiona, kao i Premijer ligi i FA kupu. Igra neverovatno, u strašnoj je seriji, ali Pep ne misli da je ono što Građani trenutno pružaju savršenstvo.

“Savršenstvo u fudbalu ne postoji. Protiv vrhunskih timova standardi moraju da budu visoki, da ih pročitate i nametnete svoju igru. Sutra je zaista važna utakmica, ali ne i odlučujuća, jer obe ekipe očekuju teški mečevi u narednom periodu. Ali, ne možemo poreći da je bitna utakmica”, poručio je Pep Gvardiola i dodao:

“Ako oni pobede - sudbina ćebiti u njihovim rukama. Ako mi pobedimo - sudbina je u našim rukama”. 



tagovi

Pep GvardiolaMikel ArtetaArsenalMančester SitiPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara