Hulk u naletu (©AFP)
Hulk u naletu (©AFP)

Atletiko Mineiro i Kopa Libertadores - stvar imperativa

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.03.23. | 23:03

Galo dočekuje Miljonarios u revanšu poslednje faze kvalifikacija za grupnu fazu kontinentalne elite. Prvi sudar završen remijem 1:1

Oslanjajući se na podršku svojih navijača, u kako je najavljeno, grotlu krcatog Mineiraa, prolazak u grupnu fazu Kopa Libertadores za Atletiko Mineiro stvar je imperativa. U utakmici koja je deo rasporeda treće i poslednje faze kvalifikacija čija je svrha da se definišu poslednji učesnici turnira, noćas (01.30) u Belo Orizonte dolazi Miljonarios. U prvoj utakmici, u Bogoti, bilo je nerešeno 1:1, tako da će onaj ko pobedi imati pravo da nastavi takmičenje. U slučaju nerešenog ishoda, izvodiće se jedanaesterci, a poraženi će kao utešnu nagradu dobiti mesto u Kopa Sudamerikani.

Galo se priključio kvalifikacijama u drugoj fazi gde se suočio sa Karabobom iz Venecuele, u dvomeču gde je imao ulogu izrazitog favorita. Međutim, da neće imati nimalo lak posao sa Venecuelancima videlo se već u prvom meču, kada je viđen remi bez golova, a u kojem su najbolju šansu za gol imali domaći. U revanšu je, međutim, nametnuo kvalitet i slavio sa 3:1.

Izabrane vesti

U tom periodu imao je priliku da sačuva svoje glavne igrače kroz savezni šampionat, koji je tada bio u fazi klasifikacije. Ovog puta situacija je drugačija. U nedelju, 12. marta, Atletiko Mineiro se u Sao Žoao del Reju suočio sa Atletik klubom u prvoj utakmici polufinala. Trener Eduardo Kudet je bio umeren u odmaranju igrača. Iako je imao veći posed lopte, Galo je imao mnogo poteškoća u napadu i malo stvorenih šansi.

Napadač Hulk, kao glavni igrač tima, na primer, počeo je među rezervama, a po tome kako su Petlovi očekivali da će se razvijati situacija na terenu, nije bio predviđen da se priključi saigrčima na terenu. Ipak, na kraju je ušao u igru od 60. minuta, međutim ni to nije bilo dovoljno da se spreči poraz. Gol koji je za domaće postigao Džonetan, iz penala u 48. minutu doneo je timu iz Sao Žoao del Reja priliku da u revanšu, koji je na programu u subotu, 18. marta, igra na rezultat i prolazak u finale.

01.30: (1,40) Atletiko Mineiro (4,20) Miljonarios (7,50)

Ukupni fokus tima Eduarda Kudeta je na meču protiv Miljonariosa, ali čak i tako, moramo uzeti u obzir utakmicu u nastavku protiv Atletik kluba. U prvom meču protiv Milionera, u Kolumbiji, brazilska ekipa je morala da traži izjednačenje u drugom poluvremenu, posle prednosti domaćih stečene u finišu prvog dela igre. Atletiko je ponovo sa malom količinom ofanzive, dozirao svoju energiju tokom celog sukoba i stvorio malo šansi, a jednu takvu iskoristio je napadač Paulinjo za poravnanje i polazak sa nulte tačke pred revanš u Belo Orizonteu. Rezultat je bio bolji od njegovog učinka, međutim, sada na prepunom Mineirau imaju priliku da pokažu svu snagu, kao i u prethodnoj fazi kvalifikacija.

Sa druge strane, u sasvim drugačijem trenutku u prvenstvu Kolumbije, koje je na početku faze plasmana Aperture, Miljonarios nije dvaput razmišljao o tome da skoro ceo svoj tim sačuva za ovaj duel. Protiv Atletiko Nasionala u Medeljinu, od tima koji je počeo prvu utakmicu protiv Mineira, jedini koji je bio u startnoj postavi u meču za 8. kolo nacionalne lige bio je golman Alvaro Montero.

Na kraju se ipak vratio kući sa bodom posle remija bez golova. Rezultat je bio kompatibilan sa nedostatkom apetita dva kluba u potrazi za pobedom. Za čitav meč, zabeležena su samo četiri šuta u okvir gola, od toga tri za Atletiko Nasional. Sa deset bodova iz tri pobede, remija i poraza, Miljonarios ima tri utakmice manje, nalazi se na sedmom mestu na tabeli kolumbijske Aperture.

Pet poena je ispod lidera Agilasa i ima isti skor kao Pereira, koja zauzima deveto mesto i prvi je tim van zone koja omogućava plasman u četvrtfinale. U prvoj utakmici protiv Mineira, Miljonarios je imao kontrolu nad igrom nešto manje od 50% vremena, ali je uspeo da izgradi veći broj prilika za šut. Ipak, bio je inferioran u statistici udaraca u gol, sa samo dva precizna šuta od kojih je jedan završio u mreži Petlova.

Kod kuće i računajući na podršku svojih navijača, Atletiko bi od početka trebalo da zauzme agresivniji stav, a i tehnički je superiorniji od rivala. Ipak, Kudet je oprezan, s obzirom na to da obe ekipe moraju da pobede, zna da će kolumbijski tim suzbiti redove i igrati na kontre.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, REVANŠI

Četvrtak

01.00: (1,75) Independijente Medeljin (3,35) Magaljanes (4,60), prvi meč 1:1

01.30: (1,40) Atletiko Mineiro (4,20) Miljonarios (7,50), prvi meč 1:1

23.00: (2,50) Sero Portenjo (3,05) Fortaleza (2,80), prvi meč 1:0

Petak

01.00: (3,00) Sporting Kristal (3,05) Urakan (2,35), prvi meč 0:0

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresAtletiko MineiroMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara