(©Reuters)
(©Reuters)

AZ-u kukavičluk došao glave, Pedersen u 90. raspalio šampionske snove Fajenorda na maksimum (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 23:10

Tim iz Alkmara vodio, a dva puta šutirao za ceo meč – 2:1

Igraš sjajno, nižeš pobede, došao si u situaciju da pobedom nad ljutim rivalom izbiješ na prvo mesto tabele. Tamo gde nisi tako često bio u istoriji kluba. I još povedeš usred Roterdama! Kakav scenario, iz snova! Ali, AZ Alkmar se jeftino prosuo... Stigla ga je kazna za kukavičluk, za kalkulacije, za igru bez igre tamo gde je trebalo da blista, da izađe na teren u svom najlepšem odelu.

Fajenord je igrao, gazio, grebao, jurio i fudbalska nebesa su ga bogato nagradila: golom desnog beka Pedersena u 90. minutu crveno-beli iz Roterdama sa tukli AZ Alkmara, najbližeg pratioca na tabeli! Šampionski snovi se od večeras sanjaju sa bojama jasnijim nego ikad – 2:1.

Izabrane vesti

Tim Arnea Slota je još jednom pokazao da ima šampionski nerv. Iako je letos prodao maltene sve što je vredelo iz tima koji je igrao finale Lige konferencije, Fajenord igra bolje nego ikada u poslednjih desetak godina. Nema nikakve fudbalske logike u tome, ali izgleda da trener holandskog tima i te kako zna šta radi, ima sve u malom prstu. I u stanju je da od potpuno novog tima napravi kandidata za titulu. Ma, u stvari lidera prvenstva, koji ne pada na najvećim iskušenjima.

A, iz minusa je Fajenord morao da igra protiv Alkmara. Primio je gol u 17. minutu iz kornera i to je Dilrosun nesrećnom reakcijom zatresao svoju mrežu. Očekivalo se da se tek tada utakmica rasplamsa, da krenu da sevaju munje i gromovi u kišnoj roterdamskoj noći, ali za tango je potrebno dvoje. AZ Alkmar je srećno došao do vođstva i kao da su se tim njegove ambicije ispunile. U redu, možda bi sastav iz Alkmara pristao na bod i da mu ga je neko ponudio pre utakmice. Ipak, super ofanzivni fudbal igra ovaj tim, a imao je priliku da pobedom u Roterdamu izbije na čelo tabele, šta god ostali sutra uradili.

Alireza Džahanbakš je u poslednjem minutu prvog dela izjednačio i vratio Fajenord u ravnotežu. U pravom trenutku, pre odlaska na odmor. I posle toga su crveno-beli izašli na teren kao besni psi, gladni vukovi.

AZ nije mogao da izađe iz šesnaesterca, o napadačkim akcijama ni da pomisli. Nije Fajenord stvorio brdo nekih velikih prilika, iako je bio laktom naslonjen na kazneni prostor protivnika. Bilo je šuteva, centaršuteva...

I onda kada se četvrti sudija spremao da pokaže koliko će se igrati nadoknade vremena – vulkan na tribinama. Do Pedersena se lopta odbila posle kornera, desni bek je sačekao van šesnaesterca, šutirao levicom, a fudbal je samo malo potkačio Karlsona koji je izašao u blok, dovoljno da u visokom luku preleti golmana Rajana i završi u mreži Alkmara – 2:1.

Ludilo! Fajenord gleda ka tituli. Jeste daleko kraj, ali ovakvim pobedama se šampionski nerv samo čeliči.

EREDIVIZIJA - 22. KOLO

Petak

RKC – Fortuna 3:1 (0:0)

/Kramer 76, Lobete 86, Džozefzun 90 – Jilmaz 49/

Subota

Volendam - Vitese 2:0 (1:0)

/Van Mejhem 12, 68/

Groningen - Emen 1:1 (1:1)

/Pepi 12 - Arauho 14/

Fajenord - AZ Alkmar 2:1 (1:1)

/Džahanbakš 45, Pedersen 90 - Dilrosun 17/

Nedelja

12.15: (3,00) Kambur (3,30) Herenven (2,40)

14.30: (4,00) Go Ahed (3,45) Tvente (1,95)

14.30: (4,10) Utreht (3,70) PSV (1,85)

16.45: (1,25) Ajaks (6,50) Sparta (10,0)

20.00: (3,10) Ekscelzior (3,40) NEC (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AZ AlkmarFajenordHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara