Dragan Ćeran (©AFP)
Dragan Ćeran (©AFP)

AZIJA: Ćeran je i u 2024. godini mašina za golove u Uzbekistanu, Al Šabab razočaranje u Arabiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 08:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Indonezija 1)

PSS se bori za opstanak u Indoneziji, ima dva vezana poraza, ima isti broj golova kao Arema koja je na mestu koje vodi u niži rang, pa se očekuje velika borba u poslednjih šest kola elitne lige ove azijske države. Pusamanija Borneo je siguran šampion. Ima čak 15 bodova više od Persiba, pa bi danas mogla i matematički da reši pitanje prvaka.

LOKOMOTIVA TAŠKENT – PAHTAKOR, 14.45

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Pahtakor vlada godinama u Uzbekistanu. U novom šampionatu četiri boda posle dva kola, i dalje bez primljenog pogotka. Srpski veteran Dragan Ćeran mašina je za golove i u 2024. godini. Postigao je dva od tri gola svog tima i najavio da će i ove sezone da bude prva zvezda šampiona i ove azijske zemlje. Prvak Uzbekistana danas igra gradski derbi sa Lokomotivom koja je dobro krenula. Ima četiri boda kao i Pahtakor. Šest vezanih utakmica u svoju korist je rešio šampion, a prošle sezone je oba puta bilo po 2:0 za Ćeranov tim u međusobnim utakmicama.

GOA – BENGALARU, 15.00

(Fudbal, Indija 1)

Bengalaru je vezao dve pobede, pa je i dalje u igri za plasman ui plej-of u najbojoj ligi Indije. Goa je četvrta, sa šest bodova manje od lidera Mumbaj Sitija. Na dve poslednje utakmice ovih timova bio je tip 0-1. Pao je samo jedan gol za 180 minuta. Goa je u prvom delu šampionata slavila sa 1:0 na svom terenu protiv današnjeg rivala.

AL HAZEM – AL ŠABAB, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Šabab je neprijatno iznenađenja u šampionatu Saudijske Arabije. Tek 12. mesto. Ne ida ni Portugalcu na kormilu Vitoru Pereiri. Prošlog meseca je u klub stigao iskusni Hrvat Ivan Rakitić, ali rezultati traljavi, samo bod u prethodna tri kola. Al Hazem je na posledjem mestu i jednom nogom je u drugoj ligi. Tradicija je apsolutno uz tim iz Rijada. Al Šabab je dobio narednog rivala na devet poslednjih utakmica.

AL HALIDŽ – AL AKDUD, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Domaćin je u formi, osvojio je pet bodova u poslednja tri kola, dok je Al Akdud očajan ovog meseca, tri vezana poraza. Za goste igra nekadašnji napadač Partizana Leandro Tavamba, ali nije tako efikasan kao dok je igrao u Al Tavonu. Al Halidž je pobedio narednog rivala na tri poslednja meča. U prvom delu sezone slavio je u gostima sa 1:0, a i prethodni duel je završen minimalnom pobedom.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara