Dijego Lopes (©Reuters)
Dijego Lopes (©Reuters)

AZIJA: Crta li se to 7+ u Singapuru, Čermelj, Mitrović i Kolaković započinju AFC kup

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 09:23

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Prošle sezone Guangdžou Siti je dobro nastupio i našao se na listi pretendenata za najviša priznanja. Nažalost, potpuni izostanak stranaca uticao je na rezultate tima u uvodnim rundama nove kampanje. U pet kola aktuelnog prvenstva izgubio je sve mečeve, dok je postigao samo tri gola. U poslednja dva meča, izgubio je redom od Henana (0:3) i Žeđijanga (2:4). Čangčuen je bio zadovoljan rezultatima prošle sezone, što je na kraju dovelo ekipu do plej-ofa i do četvrtog mesta na tabeli. Tokom pet kola tekuće sezone kineske Superlige Čangčuen je zabeležio jednu pobedu i tri remija, ima šest bodova i zauzima 10. mesto na tabeli. Posle poraza od Šandunga (0:4) desio se remi sa Henanom (0:0).

DALJEN - HENAN, 13.30

(Fudbal, Kina 1)

Finansijski problemi rivala pomogli su Daljenu da zadrži mesto u elitnom šampionatu Kine. Početak nove sezone je dvostran. U pet kola tekuće sezone Daljen je ostvario jednu pobedu i tri remija, što je donelo šest bodova i deveto mesto na tabeli. Posle remija sa Žeđijangom (1:1), ekipa je izgubila od Šandunga (0:3). Prošle sezone, Henan se izborio za opstanak pošto je zauzeo drugo mesto u plej-autu. Početak nove sezone prolazi bez poraza pošto je u pet kola zabeležio tri pobede i dva remija i sa 11 bodova je četvrti na tabeli. Pobedio je Guangdžou Siti (3:0) i remizirao sa Čangčuenom (0:0) na minula dva duela.

LAJON SITI - ALBIREKS NIGATA S, 13.45

(Fudbal, Singapur 1)

Aktuelni prvak Singapura krenuo je jako u odbranu trona. Posle 11 rundi sakupio je 28 bodova i imašest više od najbližeg pratioca Albireks Nigate S, koju upravo danas dočekuje na svom terenu. Siti je vezao sedam pobeda u šampionatu, dok je Nigata nanizala četiri. Lajonsi su na tri od pet prethodnih susreta igrali 7+, dok je u Nigata to uradila u pretprošloj rundi, a 3+ beleži redovno na šest prethodnih susreta.

SOGDIJANA - NEFČI, 16.00

(Fudbal, AFC kup)

Lider šampionata Uzbeksitana Sogdijana sukobljava se danas u sklopu 1. kola grupne faze AFC kupa sa Nefčijem iz Kirgistana. Duel se igra na neutralnom terenu u Dušanbeu, te Sogdijana nema prednost domaćeg terena, ali je u odličnoj formi sa tri vezane pobede. Nezamenjivi šrafovi ekipe su srpski internacionalci Milan Mitrović, Luka Čermelj i Marko Kolaković. S druge strane, Nefči je drugoplasiran u prvenstvu Kirgistana, i ostvario je jedno slavlje na pet proteklih duela u ligi.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara