Ismael Silva (desno), fudbaler Al Fajsalija (©AFP)
Ismael Silva (desno), fudbaler Al Fajsalija (©AFP)

AZIJA: Drugoligaš zalutao u osminu finala Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 08:53

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Irana)

U toku je osmina finala Kupa Irana, a u Teheranu će od 13 časova jedan od najtrofejnijih tamošnjih klubova Esteglal po drugi put u mesec dana da ugosti Malavan. Prethodno su se krajem januara oni sastali u prvenstvu Irana, tada je Esteglal lagano trijumfovao sa 4:0. Posle 20 kola prvenstva Esteglal je na deobi druge pozicije sa Persepolisom i na tri poena zaostatka za liderom Sepahanom, dok je Malavan 11. na tabeli, ali praktično bez brige za opstanak jer ima po 10 bodova višeod Sanat Nafta i Naft MIS-a, koji su u zoni ispadanja. Što se tiče Kupa Irana, u 1. kolu je Esteglal već izmacio jednog prvoligaša Traktor sa 2:1, dok je Malavan nadigrao Naft MIS sa 3:0.

AL FAJSALI – FULAD, 16.00

(Fudbal, Liga šampiona)

U nedelju su plasman u četvrtfinale Lige šampiona izborili Al Duhail i Al Šabab, pobedama nad Al Rajanom (2:1) odnosno Nasaf Karšijem (2:0), a danas su na programu preostala dva meča osmine finala. Takođe u okviru Zapadne divizije od 16 časova će jedan od tri predstavnika Saudijske Arabije Al Fajsali u Dohi da se sastane sa iranskim Fuladom.Oba tima su u lošoj formi, sa po tri poraza u domaćim šampionatima na poslednje četiri utakmice. Pri čemu, Al Fajsali igra u drugom rangu i sada je peti na tabeli, zaostaje tri poena za Al Akdudom koji je na mestu koje vodi u elitni rang. Al Fajsali je plasman u osminu finala izborio još u aprilu prošle godine, dok je još bio prvoligaš, tako što je zauzeo prvo mesto u grupi ispred Nasaf Karšija, Al Sada i Al Vehdata. Fulad je prvoligaš, u Ligu šampiona se plasirao pošto su Persepolis i Esteglal bili suspendovani od strane AFC-a, a trenutno je deveti na tabeli, bez realne šanse da se kroz preostalih devet kola domogne novog plasmana u elitu.

AL HILAL – AL AHLI DUBAI, 19.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Mnogo teža strana kostura je ova u kojoj se nalaze aktuelni šampion Azije Al Hilal i predstavnik Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Ahli. Ko pobedi u Al Vakri, ići će na Al Šabab. Ovo će da bude čak 11. duel Al Hilala i Al Ahlija u Ligi šampiona u poslednjih 14 godina. Saudijci su nešto bolji, sa pet pobeda i tri poraza, dok su preostala tri meča završena remijima. Poslednji put ova dva tima su se sastala u aprilu 2021. godine u grupnoj fazi, svako je slavio po jednom sa po 2:0, a naposletku ni jedni ni drugi nisu uspeli da prođu grupu. Podsetimo, Istočna konferencija Lige šampiona je već odigrana, japanska Urava je se plasirala u finale gde čeka da zapadnjaci "odaberu" svog prvaka.


tagovi

AzijaAzijska liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara