Fudbaler Mumbaj Sitija Žorž Perejra Dijaz (©AFP)
Fudbaler Mumbaj Sitija Žorž Perejra Dijaz (©AFP)

AZIJA: Filijala Mančester Sitija overava polufinale indijskog plej-ofa, Sepahan samo pobeda vraća u trku

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 09:18

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Ostale su još dve utakmice ligaškog dela pred Mumbajem i Odišom, a ova je možda i ključna za dalje ambicije obe ekipe. Imaju i jedni i drugi osigurana četvrtfinala plej-ofa, ali ako osiguraju jedno od prva dva mesta plasiraće se direktno u polufinale. Filijala Mančester Sitija je bliža tome, lider je na tabeli sa 44 poena, pet više od trećeplasirane Odiše. Dakle, i remi je dovoljan timu iz Mumbaja, dok Odiša mora da trijumfuje. Ni to joj nije garant drugog mesta, moraće da juri pobedu i u poslednjem kolu, a da se ujedno nada još jednom kiksu Mumbaja ili Mohun Bagana, koji je drugi sa 42 boda. U prvom susretu u prvenstvu Odiša i Mumbaj su odigrali u septembru 2:2. Posle toga je Odiša pobedila današnjeg rivala krajem januara u polufinalu Kalinga Superkupa sa 1:0.


SANAT NAFT – SEPAHAN, 17.45

(Fudbal, Iran 1)

Propustio je Sepahan u prošlom kolu, pre pet dana, lepu priliku da se potpuno vrati u trku za titulu, pošto je odigrao samo 0:0 na gostovanju Traktoru. Ipak, još uvek nije ostao bez nade, lider Estaglal mu beži devet bodova, Persepolis osam, ali obe ekipe su odigrale po dve utakmice više. Sepahan jednu nadoknađuje danas, gostovaće poslednjeplasiranom Sanat Neftu i tu pobeda ne sme da se dovede u pitanje. Domaćin već 12 utakmica ne zna za pobedu, od novembra prošle godine. Sepahan ga je u prvom ovosezonskom duelu savladao sa 4:1.


AL KUVAJT – AL SALMIJA, 20.30

(Fudbal, Kuvajt 1)

Nedavno je počeo plej-of u Kuvajtu, u toku je treće kolo. Al Arabi je u nedelju odigrao 1:1 sa Al Kadisijom, što je bilo kao po narudžbi Al Kuvajta. Danas on može da preuzme lidersku poziciju ukoliko ga ne iznenadi Al Salmija. Do kraja plej-ofa ta tri tima će se boriti za titulu, Al Arabi i Al Kuvajt trenutno dele prva dva mesta sa po 47 bodova, dok je Al Kadisija odmah iza njih sa 46. U ligaškom delu prvenstva Al Kuvajt je u septembru kod kuće savladao Al Salmiju sa 2:0, ali je potom krajem decembra kao gost ispustio u drugom poluvremenu dva gola prednosti i morao je da se zadovolji jednim bodom (2:2).


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara