Aleksa Vukanović (©Star sport)
Aleksa Vukanović (©Star sport)

AZIJA: Ristićeva Haka u seriji, Henan u zaokretu, fiks dana dolazi sa Maldiva

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 09:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Peking Guan je nestabilan uprkos pristojnim ulaganjima poslednjih godina. Prošle sezone tim je osvojio 33 boda u 22 kola i završio na petom mestu na tabeli. Početak u novom prvenstvu doneo je nadu u najbolje jer je ekipa zabeležila četiri pobede i tri remija što joj je donelo 15 bodova i petu poziciju na tabeli. Dobro se pokazala navala, koja je postigla 14 golova. Zeleni su posle remija sa Čengduom (0:0) na gostovanju pobedili Tjenđin Tajgerse (2:1). Prošle sezone, puleni Milana Ristića zauzeli su drugo mesto na tabeli u drugom rangu i obradovali svoje navijače promocijom. Početak nove sezone za predstavnike provincije Guangdong ide veoma dobro. U osam kola tim je zabeležio tri pobede i remija i sa 13 bodova zauzima šesto mesto na tabeli. U poslednja dva kola Haka je pobedila Hangdžou (4:1) i Šendžen (1:0).

ŠANGAJ ŠENHUA - HEBEJ, 11.30

(Fudbal, Kina 1)

Šangaj Šenhua je posle neuspeha u prošloj sezoni startovao prilično samouvereno i tek u poslednjem kolu doživeo prvi poraz na turniru. Šenhua ima pet pobeda i dva nerešena ishoda posle osam kola i zauzima četvrto mesto na tabeli. Dobro se pokazala u napadu sa 14 pogodaka. Posle remija sa Šangaj Portom (1:1), Šenhua je poražena od Vuhan Tri Taunsa (2:4). Ako je pre dve godine Hebej bio među prvih deset najboljih timova u Kini, onda su gosti u novom šampionatu jedni od glavnih kandidata za ispadanje u drugu ligu. Posle uspeha u duelu sa Vuhanom (2:1), crveno-žuti su izgubili od Šangaj Porta (1:2).

HENAN - GUANGDŽOU SITI, 13.30

(Fudbal, Kina 1)

Henan je prošle sezone bio u grupi za ispadanje, ali je lako zadržao mesto u najjačoj ligi. Situacija je sada drugačija. Posle osam kola su trećeplasirani, sa pet pobeda i dva remija, i ukupno 17 bodova, što je pet manje od lidera. Posle poraza od Šandunga (0:2), Henan je savladao Žeđijang (1:0). Posle briljantnog učinka prošle sezone, gde je Guangdžou Siti bio jedan od kandidata za najviša mesta, ekipa je pala u crni niz i sada je pretendent na selidbu u niži rang. U osam kola aktuelnog šampionata Siti je poražen u sedam duela.

IGLS - JUNAJTED VIKTORI, 18.00

(Fudbal, Maldivi 1)

Mazija je neprikosnovena na Maldivima, a jedini koji joj nekako parira je Igls. Ovaj tim zauzima drugo mesto u ligi sa osam bodova manje od lidera, ali i čak 15 više od trećeplasirane Valensije. Igls je slavio na tri poslednja duela i veliki je favorit u današnjem sukobu sa Junajted Viktorijem, koji je šestoplasiran sa 17 poena manje i dva vezana poraza.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara