Bajer Leverkuzen (©Reuters)
Bajer Leverkuzen (©Reuters)

Ćabijeva četa osvetu servira sa kamatom, u Bohumu od 28 šuteva pet u metu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 21:33

Šampion siguran protiv poslednjeg tima koji ga je savladao - pre skoro godinu dana i okruglo 50 utakmica

Uskoro će ravno godinu dana kako je Bajer Leverkuzen doživeo poslednji poraz. Bilo je to na spuštanju bundesligaške zavese za prošlu sezonu, kada je Bohum kao domaćin slavio sa 3:0. Od tada, izabranici Ćabija Alonsa čine čuda. Ne samo što su doneli klubu prvu titulu prvaka Nemačke i odveli ga u finale Lige Evrope, već i zbog toga što ih je nemoguće pobediti. Veliki je broj utakmica u kojima je Bajer ove sezone pokazao da igra do bukvalno poslednjeg sudijskog zvižduka. Nije lako iz prve se setiti svih golova koje su Farmaceuti postigli u nadoknadi za remi ili pobedu. Kao da su pronašli tajni napitak za nepobedivost...

A, ako je iko mislio da bi Bohum ponovo mogao da bude kamen spoticanja, grdno se prevario. U dve utakmice ove sezone Bajerovi fudbaleri vratili su dug sa kamatom. Krajem decembra prošle godine na svom stadionu pobedili su sa 4:0, a večeras u gostima - 5:0! U meču u kojem su uputili 28 šuteva. I koji im je jubilarni 50. u nizu bez poraza.

Izabrane vesti

Kao i za nedavni revanš sa Romom u polufinalu Lige Evrope - u kojem je njegov tim ponovo pokazao da ne ume da izgubi i od 0:2 i pretećih produžetaka u poslednjih desetak minuta došao do 2:2 i prolaza u finale - Alonso je promešao karte. Na gol se vratio Hradecki, a u startnoj postavi su bili i Kosunu, Andrič, Artur, Stanišić, Telja i Šik, dok je Grimaldo ušao sa klupe, a Frimpong i Virc pauzirali. Potonji zbog lakše povrede.

Nisu se promene osetile na terenu, jer je Ćabi Alonso od Bajera stvorio moćnu mašinu, bez pojedinaca koji se posebno ističu. Videlo se to i u ovom meču, koji će uz duel sa Augzburgom za šest dana poslužiti kao zagrevanje za 22. maj i finale Lige Evrope sa Atalantom u Dablinu. Potom sledi i finale Kupa Nemačke sa drugoligašem Kajzerslauternom za duplu krunu, a možda i treći trofej ove sezone.

Rezultatski se Bohum večeras dobro držao do finiša prvog poluvremena, kada ga je Patrik Šik načeo pogotkom u 41. minutu, a Viktor Bonifejs penalom u nadoknadi potpuno demoralisao. U nastavku meča pogađali su Adli (76), Stanišić (86) i Grimaldo (90+3), ali mora se pomenuti i da je favorizovanom rivalu posao značajno olakšalo isključenje Feliksa Pašlaka već u 15. minutu, zbog faula kao poslednjeg igrača odbrane.

Bohumu ovaj poraz znači da će u poslednjem kolu strepeti od horor raspleta i pada na mesto koje vodi u baraž za opstanak. Tim srpskog reprezentativca Erhana Mašovića (ušao na početku drugog poluvremena) ima tri boda više od Union Berlina, koji ima bolju gol-razliku, a jedan od Majnca. Narednog vikenda Bohum igra protiv Verdera u Bremenu, Majnc protiv Volfsburga takođe u gostima, a Union dočekuje Frajburg koji se bori za evropsku vizu.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Petak

Augzburg - Štutgart 0:1 (0:0)

/Girasi 48/

Subota

Menhengladbah - Ajntraht 1:1 (1:1)

/Hak 9 - Dina Ebimbe 36/

Keln - Union Berlin 3:2 (1:2)

/Kajnc 45+1pen, Tiges 87, Dauns 90+3 - Knohe 15, Foland 19pen/

Frajburg - Hajdenhajm 1:1 (1:1)

/Doan 29 - Sesa 38/

RB Lajpcig - Verder 1:1 (0:1)

/Šeško 61 - Zajvald 36ag/

Majnc - Dortmund 3:0 (3:0)

/Bareiro 12, Li 19, 23/

Nedelja

Darmštat - Hofenhajm 0:6 (0:5)

Bajern - Volfzburg 2:0 (2:0)

/Zvonarek 4, Gorecka 13/

Bohum - Bajer Leverkuzen 0:5 (0:2)

/Šik 41, Bonifejs 45+2p, Adli 76, Stanišić 86, Grimaldo 90+3/



tagovi

Bajer LeverkuzenBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara