Fudbaleri Persepolisa (©Reuters)
Fudbaleri Persepolisa (©Reuters)

AZIJA: Teheran na nogama, Milojević nezaustavljiv u Emiratima

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 09:19

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Jokohama je blizu polufinala Lige šamiona u Aziji. U prvom meču je slavila protiv kineskog Šandunga sa 2:1, pa bi trebalo i na svom terenu da sačuva prednost i nastavi bitku za trofej u elitnom takmičenju na najvećem kontinentu. Ovi timovi su i prošle godine igrali u Ligi šampiona, ali u grupnoj fazi, kada je japanski tim oba puta dobio Šandunga za koji više ne igra belgijski as Maruan Felaini koji je završio karijeru.

PERSEBAJA – MADURA JUNAJTED, 14.30

(Fudbal, Indonezija 1)

Domaćin je u donjem delu tabele u šampionatu Indonezije, na 12. mestu i još nije obezbedio opstanak. Madura je peta, bori se za prva četiri mesta i ulazak u plej-of za titulu. Gosti su dobili tri od četiri poslednja meča. U prvom delu šampionata, Madura je na svom terenu lako dobila današnjeg rivala sa 3:0.

KERALA BLASTERS – ATK MOHUN BAGAN, 15.00

(Fudbal, Indija 1)

Loša forma Kerale Blasters, tima koji s klupe predvodi srpski strulčnjak Ivan Vukomanović. Četiri poraza u prethodnih pet kola su upalili alarm, pa tek peto mesto sa 10 bodova manje od Mumbaja. ATK Mohun ja na drugom mestu, ima dva vezana trijumfa i tri boda manje od lidera. Kerala na svom terenu ma šest pobeda, dva remija i poraz od Punjaba. Mohun Bagan je najbolji gost u ligi sa šest trijumfa i po jednim porazom i nerešnim ishodom. U prvom delu sezone Kerala je u gostima dobila narednog rivala sa 1:0.

ESTEGLAL – PERSEPOLIS, 17.30

(Fudbal, Iran 1)

Teheran je na nogama, igra se velliki derbi Irana, sudar gradskih rivala Esteglala i Persepolisa, poslednja dva šampiona ove velike azijske zemlje. Esteglal je na polovni šampionata uspešniji, sakupio je tri boda više od Persepolisa koji je u seriji od tri pobede. Ne dolazi veliki broj golova u ovom šampionatu Irana, kao uostalom i ranijih godina. Esteglal prima gol na svakom drugom meču. Samo 10 na 19 utakmica, dok je ljuti rival vadio tri lopte više iz mreže. Na sedam poslednjih utakmica najvećih klubova u Iranu, čak šest puta je bio iks. U prvom delu sezone je bilo 1:1. Esteglal nije pobedio šest godina branioca krune.

BANI JAS – AL VASL, 19.00

(Fudbal, UAE 1)

Miloš Milojević hita ka krunu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Njegov Al Vasl ima osam bodova više od Al Aina. Tim nekadašnjeg trenera Crvene zvezde je jedini bez poraza posle više od polovine šampionata, čak 12 trijumfa na 15 utakmica. U proseku daje 2,5 gola po meču. Bani Jas je na 10 mestu, sa četiri poraza u prethodnih šest kola, pa ne bi trebalo da bude problem za Milojevićevu ekipu da upiše nova tri boda i stigne do šeste vezane pobede.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara