Branislav Ivanović
Branislav Ivanović

Bane Ivanović rešenje za Barsin problem štopera! Na zajam, dok ne dođe De Liht

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 10:46

Na listi kandidata je još jedan Srbin

Nije moglo pre dve godine – možda može sad. Obletala je Barselona oko Branislava Ivanovića dok je bio u Čelsiju, nije uspela da ga dovede, ali nije ni odustala, pa joj 34-godišnji štoper predstavlja jednu od tri potencijalne mete u pokušaju ređavanja problema u srcu odbrane već tokom januarskog prelaznog roka.

Problem je nastao povredama Samuela Umtitija (ne zna se kad se vraća na teren) i Tomasa Verlamena (odustvovaće šest meseci sigurno, a pošto je sav „staklen“ ne bi bilo čudno da Belgijanac opet ispadne iz stroja), pa je Ernesto Valverde u osetljivom delu sezone prinuđen da računa samo na veterana Đerara Pikea i novajliju iz Sevilje Klemona Lenglea. Zato je Kataloncima potrebno osveženje, te čelnici tragaju za pojačanjem i pogled im, između ostalog, seže do Sankt Peterburga.

Izabrane vesti

Mundo deportivo, poslovično dobro obavešten kad je Blaugrana u pitanju, ističe da se Ivanović uklapa u profil igrača kakav želi prvak Španije u ovom trenutku, navodeći da je iskusan, da zna kako se igraju mečevi Lige šampiona i da je ostao u vrhunskoj formi, da je ove sezne odigrao 16 utakmica (bez propuštenog minuta u Premijer ligi Rusije, kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope) i da je najdostupnija opcija. Barsa je uverena da može da ga dobije na pozajmicu do kraja sezone i tako premosti period dok ne potpiše Matijasa de Lihta, Ajaksovo čudo od deteta, koga Holanđani, pretpostavlja se, neće pustiti na zimu.

Zaglavlje Mundo deportiva

Naravno, ostaje pitanje hoće li Zenit upaliti zeleno svetlo za Banetov odlazak, pogotovo što njemu ugovor sa Rusima ističe u junu i nije logično da ga se klub odrekne u vidu pozajmice, kako planira Barselona. Transfer bi već bio druga priča.

Ivanović je naveden kao prva od tri opcije, dok su druge dve manje poznate i nemaju iskustvo igranja utakmica pod pritiskom kakvo je potrebno Kataloncima. Najpe Đene Dakoman (26), reprezentativac Togoa, koji ima izlaznu klauzulu iz Hetafea postavljenu na 35.000.000 evra, onda i Unaj Njunjez (21) iz Atletik Bilbaa. Njihova prednost je što su mlađi i već su naviknuti na Primeru, međutim, Barsa ima daleko veće ciljeve nego što je odbrana titule u Španiji. A Ivanović, na primer, zna kako se osvaja Liga šampiona.

Sva je prilika da Barselona, ipak, traži iskusnog štopera u ovom trenutku. Dok ne dovede De Lihta. Zato Mundo deportivo navodi listu kanidata koji bi mogli da dođu obzir ukoliko niko od trojice pomenutih ne prođe. A na njoj se nalazi još jedan Srbin, Neven Subotić iz Sent Etjena – takođe ne prvi put na radaru Katalonaca – dok su ostali Benedikt Hevedes, Vedran Ćorluka (obojica iz Lokomotive, Moskva), Miranda (Inter), Adil Rami (Marselj), Žoze Fonte (Lil), Holger Badštuber (Štutgart), Pedro Geromel (Gremio)...

Iskustvo, pre svega.

FOTO: Action images


tagovi

Zenit Sankt PeterburgBranislav IvanovićNeven Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara