Takefusa Kubo i Frenki de Jong (©Reuters)
Takefusa Kubo i Frenki de Jong (©Reuters)

Barselona pravi još jedan korak ka tituli, Sosijedad se bori za Ligu šampiona, a Osasuna i Real Madrid se spremaju za Kup

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.05.23. | 12:28

Tim iz Pamplone i Blankosi imaju generalnu probu pred nedeljno finale

Osasunu i Real Madrid u nedelju čeka finale Kupa kralja, a pred obe ekipe su ovog utorka izazovne utakmice. Tim iz Pamplone ide na Kamp Nou na noge Barseloni, dok će Blankosi da se suoče sa Sosijedadom.

Barsa će pokušati da napravi veliki korak ka osvajanju titule šampiona Španije. Ove sezone Blaugrana je pobeđivala praktično od uvodnih kola i zauzela prvo mesto, za koje se takmičila sa Real Madridom. Međutim, madridski velikan je poslednjih meseci malo usporio i ima dvocifreni zaostatak. Čini se da je samo pitanje vremena kada će Barselona definitivno da postane valdar Primere.

Izabrane vesti

Udobnih 11 bodova deli Barselonu od drugoplasiranih Kralejvića i ponekad mogu da priušte da se opuste. Kao, na primer, u pretprošlom kolu, kada Barsa šokantno nije uspela da se nosi sa Rajo Valjekanom i ostavila mu je tri boda u Valjekasu (2:1). Ipak, Ćavijevi momci su se vrlo brzo oporavili i na najbolji način reagovali na ovaj poraz. Očigledno su dominirali u prošlom kolu i bez milosti iskoristili četiri šanse protiv Betisa (4:0).

19.30: (1,20) Barselona (7,75) Osasuna (16,0)

Ovaj meč će se dugo pamtiti posebno po mladiću Lamineu Jamalu, koji je u njemu debitovao i sa 15 godina, devet meseci i 16 dana postao je najmlađi debitant kluba u Primeri. S obzirom na to koliko je Barselona loše prošla u Ligi šampiona, zatim u Ligi Evrope, a takođe i u Kupu kralja, osvajanje titule biće dobrodošlo.

Osasuna sanja o evropskim kupovima, čak iako je relativno daleko od njih. A test u katalonskoj prestonici biće joj zaista teška prepreka. Tim iz Pamplone je u prošloj rundi poražen od Sosijedada, kojem na svom terenu nije dao gol.

Ali generalno, može da bude zadovoljan sezonom, pošto igrači trenera Jagobe Arasatea sanjaju da osvoje Kup kralja i zauzmu neočekivano visoko osmo mesto u ligi. Ipak, 12 poraza do sada u šampionatu je prilično visok broj.

Alarkon i Serđi Roberto nisu u konkurenciji za katalonski sastav, dok Darko Brašanac, Garsija, Monkajola i Vidal ne mogu na teren iz tabora Osasune.

22.00: (2,70) Sosijedad (3,25) Real Madrid (2,90)

Kraljevski klub i dalje ne odustaje od borbe za titulu prvaka Španije, iako je 11 koraka daleko od Barselone na šest kola pre kraja kampanje. Posle impresivne pobede u prošlom kolu nad Almerijom, Real će pokušati da dobije drugi duel u nizu. Ovog puta, međutim, predstoji mu neprijatni protivnik Sosijedad, koji igra za plasman u Ligu šampiona.

Ekipa iz San Sebastijana zauzima četvrto mesto, ali njeno vođstvo nije toliko veliko da bi mogla da olabavi u svojoj aktivnosti. Samo pet bodova deli Real Sosijedad od petoplasiranog Viljareala. Otkako je četa sa Anoete izgubila čuveni baskijski derbi od Bilbaa, ponovo joj ide dobro. Pobedila je Rajo Valjekano i Osasunu, a remizirala sa Betisom.

Trener Imanol Alguasil je gledao kako njegov tim dobija Osasunu u prošlom kolu zahvaljujući autogolu koji je postigao nesrećni golman Serhio Erera, kome se potom na listi strelaca pridružio talentovani Takefusa Kubo, inače bivši igrač Real Madrida. Japanac nije ostavio pečat u Madridu, i napravio je odličan potez što je otišao u Baskiju, pošto se razvija u zanimljivog igrača pod Alguasilovim vođstvom.

Do sada je Japanac ove godine odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima, postigao sedam golova i upisao pet asistencija.

"Real je gigant evropskog fudbala, ima najbolje igrače na svakoj poziciji i drago mi je što sam mogao da budem njegov deo. Ali u Sosijedadu sam zaista srećan i zadovoljan. Imam vremena i više mira da se pripremam i rastem. Postoji prijateljsko okruženje, u kome se osećam veoma dobro. Nikada nećete biti favorit protiv Reala, ali to nije važno. Znamo da imamo oružje da ga pobedimo. Naš cilj je veoma važan i ne smemo da odustanemo bodova", rekao je Japanac o šansama svog tima pred meč sa Realom.

Sosijedad dočekuje povratak Rika, ali će mu i dalje nedostajati Merkelanc i Umar Sadik. Gosti dolaze na Anoetu bez povređenih Mendija, Alabe i Modrića, kao i "požutelih" Kamavinge i Vinisijusa.

Pehar Kupa Kralja je jedan od razloga zašto ne treba osuđivati trenera Karla Ančelotija ukoliko odluči da odmori nosioce. Njegovi igrači verovatno neće uspeti da osvoje šampiona, ali i dalje mogu da budu najbolji u Kupu. Real Madrid ima veoma dobro iskustvo sa baskijskim klubom. Sa njim je samo prošli put igrao nerešeno, a nije izgubio od Sosijedada u šampionatu od 2019. godine.

---------------

Sve utakmice Primere možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

19.30: (1,65) Almerija (3,80) Elče (5,40)

19.30: (1,20) Barselona (7,75) Osasuna (16,0)

22.00: (2,70) Sosijedad (3,25) Real Madrid (2,90)

Sreda

19.30: (2,95) Valensija (3,45) Viljareal (2,50)

22.00: (1,30) Atletiko Madrid (5,20) Kadiz (11,0)

22.00: (2,55) Hetafe (3,15) Selta (3,20)

Četvrtak

19.30: (2,30) Đirona (3,25) Majorka (3,50)

19.30: (1,88) Sevilja (3,50) Espanjol (4,30)

22.00: (1,75) Bilbao (3,70) Betis (5,40)

22.00: (1,85) Rajo Valjekano (3,60) Valjadolid (4,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraBarselonaOsasunaReal SosijedadSosijedadReal Madrid

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara