Fudbaleri Vojvodine na Čairu (© Star sport)
Fudbaleri Vojvodine na Čairu (© Star sport)

Batak pred Čukarički: Možemo bolje, radićemo još na sebi

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.05.23. | 12:45

„Sad smo rasterećniji, ali moramo da ostanemo fokusirani, jer poraze shvatam lično“, poručuje strateg Vojvodine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Eliminacijom niškog Radničkog iz Kupa (1:0), Vojvodina je praktično obezbedila izlazak na evropsku scenu, barem kao petoplasirani tim Mozzart Bet Superlige. Novosađani imaju šansu za još bolji plasman do kraja šampionata, pokušaće da trijumfom na Banovom brdu smanje zaostatak za Čukaričkim na samo bod (ponedeljak, 18.00, TV Arena Sport).  

Izabrane vesti

„Napravili smo veliki korak ka ulasku Vojvodine u Evropu, ali u meč protiv Čukaričkog ćemo ući sa željom da to obezbedimo i teoretski. Dovoljan nam je i bod iz ovog meča kako bismo ostvarili cilj, međutim, i u svakoj narednoj utakmici ćemo ići na pobedu. Poštujemo svakog protivnika, posebno Čukarički. Pobedili smo ih na svom terenu u prošlom meču (3:2), ali pre toga ih nismo savladali pet godina. Videćemo kako se osećaju igrači, najspremnijih 11 će izaći na teren, ali kao što sam rekao i prvog dana, jednako gledam na sve momke na raspolaganju. Svaki od njih je učestvovao u svakom bodu, svakoj akciji i dobroj stvari Vojvodine dosad“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine, Radoslav Batak.

Staru damu do kraja očekuju okršaji sa ekipama iz samog vrha. Posle Čukaričkog, Lale idu na noge šampionu Crvenoj zvezdi, potom dočekuju Partizan, a u poslednjem kolu gostuju TSC-u. U međuvremenu odigraće i meč polufinala Kupa.

Svesni smo da možemo bolje i radićemo još na sebi, na svim nedostacima. Nastojimo da se što bolje pripremimo za zgusnut raspored do kraja, igramo sa ekipama iz vrha našeg fudbala, računajući i polufinale kupa. Biće to prava prilika da vidimo gde smo i nadam se da ćemo u te susrete ući maksimalno koncetrisano, kao što je bilo u prethodnim utakmicama, te da će to postati kontinuitet“.

Eliminacijom Nišlija iz Kupa, Voša je izvadila evropsku vizu, jer će izvesno trofej Kupa Srbije otići u ruke neke iz top pet ekipa Mozzart Bet Superlige.

Može se reći da će igrači sad rasterećeniji, ali postoji opet takmičarski pritisak, jer nema razloga da prekidamo dobar niz i gubimo utakmice... Od prvog dana sam igračima rekao da svaki poraz shvatam lično. Tako je bilo i dok sam bio igrač. Ne volim da gubim čak ni u nekim nezvaničnim mečevima. Trebalo bi da da budemo fokusirani do kraja i da ne zaboravimo na principe“.

Batak je prokomentarisao i promašen jednaesterac Vukčevića u finišu susreta sa Radničkim u Nišu, pri vođstvu od 1:0.

„Nisam video ništa osim promašaja. Imamo spisak izvođača penalal i slobodnih udaraca, sve ćemo to analizirati i prokomentarisati. Ne verujem da je ijedan igrač želeo da uradi nešto namerno i da ne postigne gol“.

Lale su u poslednjem ligaškom meču rutinski nadigrale ekipu Voždovca (2:0). Batak ističe da će određene stvari iz tog duela primeniti i na Banovom brdu.

Malo se razlikuju konfiguracije igrača na terenu i njihova igra, tako da ne možemo da kažemo da će to biti neka formula, ali iz svake utakmice izvlačimo pozitivne stvari koje gajimo, kao i negativne koje bismo da popravimo. Svakako iz te utakmice sa Voždovcem ima dosta stvari koje možemo da koristimo i protiv Čukaričkog“, zaključio je trener Stare dame, Radoslav Batak.


 


tagovi

FK VojvodinaRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara