Gol Karima Benzeme protiv Esperans Tunisa (AFP)
Gol Karima Benzeme protiv Esperans Tunisa (AFP)

Benzema komotno mogao da izgura još sezonu u Ligi šampiona: Zlatna lopta se lepoticom predstavila Al Itihadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 01:35

Debitantski gol Karima Benzeme za saudijski klub

Niko nema pravo da zameri Karimu Benzemi što je pre nepuna dva meseca napustio Real Madrid, klub čije je nove stranice slavne istorije pisao kao jedan od glavnih autora. Prihvatio je astronomsku ponudu Al Itihada (nezvanično 220.000.000 za dve sezone), u Džedi dočekan kao šeik pred više od 62.000 ljudi, a u slavu još aktuelne Zlatne lopte priređena je ceremonija naliko otvaranju Olimpijskih igara.

Došao je i trenutak da legendarni Francuz debituje za novi klub u Arapskom kupu šampiona za klubove, a jedno poluvreme i frtalj drugog, bilo je dovoljno Karimu da podseti fudbalski svet da je komotno mogao da izgura još bar sezonu u Ligi šampiona, da predvodi Real sa Lukom Modrićem i Tonijem Korosom koji su produžili ugovore na po godinu dana.

Izabrane vesti

U 35. minutu namestio je gol Hamdali, a deset minuta po startu drugog dela Zlatna lopta je otvorila stopalo i zatresla mrežu Esperans Tunisa (konačan rezultat 2:1). Poruka za navijače Al Itihada, odnosno najava majstorija u kojima će uživati tokom dolazeće sezone.

Debitovali su za Al Itihad i Ngolo Kante (ušao sa klupe početkom drugog poluvremena), kao i Seltiku skupo plaćeni Portugalac Žota kojeg je nakon pauze zamenio upravo Kante.

Jasno je da će francuski dvojac doneti mnogo kvaliteta i iskustva Al Itihadu, ali ako želi da trči šampionsku trku sa Al Hilalom i Al Nasrom, moraće Tigrovi koje predvodi Nuno Espirito Santo da angažuju još nekolicinu bombastičnih pojačanja.



tagovi

Al ItihadKarim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara