Bez navijača to je obična fudbalska utakmica: Terim pobegao od prvog velikog kiksa!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 22:26

Bez pobednika u duelu Panatinaikosa i Olimpijakosa u okviru prvog meča osmine finala Kupa Grčke – 1:1

Nagledali smo se svega i svačega prethodnih deset godina u večitim derbijima Grčke, između Panatinaikosa i Olimpijakosa. Neredi, huliganske parade, raz dva plemena, ozbiljne povrede igrača. Ali bez prisustva navijača, to je jedan sasvim običan fudbalski meč. Ove večeri u Atini, duel velikih neprijatelja odigran je u sterilnoj atmosferi, bez treće dimenzije. Na kraju više razloga za zadovoljstvo imao je Olimpijakos koji se na neprijateljske teritorije vratio neporažen – 1:1.

Imaće sigurno ekipa Karlosa Karvljala prednost u revanšu zbog domaćeg terena, ako to u novim okolnostima nešđto znači. Ali sigurno je da će remi protiv Panatinaikosa dobro doći crveno-belima da se konsoliduju posle vezanih poraza od Lamije i AEK-a.

Izabrane vesti

Novi trener Zelenih Fatih Terim izbegao je prvi veliki kiks na klupi Panatinaikosa. Gosti iz Pireja su bili bliži pobedi ostavili su u prvom poluvremenu bolji utisak. Posle velike inicijative gosti su došli do prednosti pogotkom Sotirisa Aleksandropulosa. Posle kornera odbrana Panatinaikosa je loše reagovala, lopta se odbila na nogu siksunom vezisti koji je doveo Olimpijakos u vođstvo.

Oba trenera su brojnim rotacijama u postavi pokušali da odmore pojedine igrače. Ostavio je Fatih Terim na klupi Verbiča, Šporara i Vagianidisa. Međutim, morao je da posegne za njima posle slabog prvog poluvremena. Zeleni su u drugom poluvremenu izgledali nešto bolje i stigli do zasluženog izjednačenja preko Joanidisa.


Sreda

AEK - Aris 0:0

Panatinaikos - Olimpijakos 1:1 (0:1)

/Joanidis 65 - Aleksandropulos 45/


KUP GRČKE - OSMINA FINALA, REVANŠI

Sreda

Panseraikos - Asteras 1:1 (0:1), prvi meč 2:0

/Aleksić 56 - Mantazis 16/

Volos - PAOK 0:2 (0:1), prvi meč 0:1

/Konstentalias 17, Švab 72/





tagovi

OlimpijakosPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara