Matija Nastasić sa saigračima (©AFP)
Matija Nastasić sa saigračima (©AFP)

Biće ono što Anoeta kaže: Rajković i Radonjić sa klupe, samo Nastasić startuje protiv Baska

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 14:08

Sosijedad želi u osmo finale Kupa, a Majorka u četvrto. Ojarzabal se vraća domaćima

Biće ono što Anoeta kaže, jer na Balerima nije bilo pobednika. Stadion Majorke ostavio je konačnu odluku u polufinalu Kupa kralja za revanš susret u Baskiji, kada Sosijedad ugosti Majorku (21.30). Finale još čeka prvog protagonistu, a dobiće ga u utorak uveče posle 90 minuta ili dodatka, ako se rezultatska suša nastavi.

Sosijedad igra za drugo finale u četiri godine, odnosno osmo u njegovoj istoriji, dok se Pirati nadaju četvrtom. Real ima tri osvojena pehara Kupa, deseti je u plasmanu i ako se popne na tron izjednačio bi se sa dva kluba koja mu prethode, Espanjolom i Real Unionom. Majorka sanja o drugoj pobedi posle daleke 2003. godine, dakle pre nešto više od dve decenije, kada je bila uspešnija protiv Rekreativa iz Uelve u Elčeu.

Izabrane vesti

Domaći Sosijedad nije u najboljem izdanju, naročito zbog ofanzivne neefikasnosti. Moglo je to da se vidi po primeru Umara Sadika, bivšeg golgetera Partizana. Na prvoj utakmici između dva tima je promašio iz situacije u kojoj je to teže uraditi nego pogoditi mrežu.

21.30: (1,63) Sosijedad (3,50) Majorka (6,25)

A tu je i duga lista povređenih koja toliko podriva moral. Trener Imanol Alguasil ne može da računa na Odriozolu, Munjoza, Elustonda, Barenečee i Karlosa Fernandeza. Ipak, raspoloženje se malo popravilo posle oporavka velikog kapetana Mikela Ojarzabala, koji je spreman da "izleči sve bolesti" ekipe. Ofanzivac tima iz San Sebastijan je protiv Đirone zadobio udarac u koleno, što je dovelo do povrede. Ipak, ostaje da se vidi da li će kapiten uopšte da dobije šansu, pošto se očekuje da krene s klupe, baš kao i pomenuti Sadik. U vrhu napada očekuju se Andre Silva, Kubo i Beker.

Baski su pokazali solidnu igru u prvom meču na ostrvu protiv Majorke, fokusirajući se na svoju kompaktnost u odbrani. To je uspelo, rezultat 0:0 je na kraju bio dobar za goste, jer na Anoeti, La Real obično igra bolje nego u gostima. Ipak, za vikend su domaćini doživeli kiks. Došlo je do poraza od 3:1 kod kuće od Viljareala.

Majorka je tek na 16. mestu u španskom prvenstvu. Klubu je utoliko više prijalo što je stigao nadomak plasmana u finale Kupa kralja. Poslednjih godina Majorka je često bila tim koji nije mogao da pobedi Sosijedad. Nedavno je doživela poraz od ovog protivnika u prvenstvu, ali je to bio jedini poraz gostiju u poslednje četiri utakmice, a za vikend je igrao nerešeno u gostima kod Alavesa.

Ujedno, Majorka je veoma loša kada igra u San Sebastijanu, pošto je izgubila svaki od poslednjih 12 mečeva protiv Real Sosijedada, a u minulih devet nije dala ni gol (!).

Pobeda u kupu bi zato značajno popravila raspoloženje u sastavu Havijera Agirea i mogla bi da utiče na bilans borbe za opstanak. Majorku od 18. mesta trenutno deli šest poena.

Što se tabora Majorke tiče, srpski štoper Matija Nastasić se očekuje u početnih 11, dok bi preostali Orlovi Predrag Rajković i Nemanja Radonjić trebalo da budu na klupi.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - POLUFINALE, REVANŠ MEČEVI

Utorak

21.30: (1,63) Sosijedad (3,50) Majorka (6,25), prvi meč 0:0

Četvrtak

21.30: (2,50) Bilbao (3,25) Atletiko Madrid (2,90), prvi meč 1:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup kraljaReal SosijedadSosijedadMajorkaMatija NastasićPredrag RajkovićNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara