Komentari na vest

Bivši Piksijev pomoćnik: Nije odabrao ljude koji mogu da mu pomognu! Poklanjamo pažnju prijateljskim odnosima, a ne vrednostima

M

Mozart kuglice

pre preko 1 godinu

Ne daj Bože, da se srbi slože!
V

V V

pre preko 1 godinu

Tako je. Žarko je skroz u pravu. Ko je Skaloniju pomoćnik Valter Samuel legendarni centarhalf koji je sa Bokom osvojio KUP Libertadored a sa Interom KUP Šampiona. A Pixiju Đorović i Živković nit autoriteta nit znanja da prenesu igračima. Evo predlog da postavi Vifića koji ima pro licencu za odbrambeni deo a Laneta Jovanovića koji uz licencu. ima i DIF završen Pa kad uz legende Pixija i Drulu budu još 2 mlađe koji em znaju em su pošteni i radni. Imaće igrači svih linija u timu vrhunske savete i pripremu. Još za kondiciono da dovedeDućinog kondiciono Milutinović jer je Kapiten koji je daleko najstariji sa 34 g imao najviše snage i kondicije. Neki nisu mogli ni da je imaju zbog povreda al mnogi koji su bili zdravi nisu posle 65 m imali snage jer su u prazno trčali umesto da su bolje bili postavljeni. Što je opet bio zadatak struke. Da im objasni. Jer treneri su 90 posto uspeha. Tako je bilo jeste i biće dogod se fudbal igra

bussidomk7@gmail.com

pre preko 1 godinu

Moje misljenje nasih. Piksija pojeo pritisak. Kao da se uplasio. Igraci izgubljeni. Ni sami nisu znali sta ih ceka. A sami ocekivali mnogo. Inace mogu da igraju mnogo dobro, ali ovo je bilo nerazumljivo. Losa taktika. Lose kretanje igraca. Nedovoljno jaki u duelima. Kao sto procitah: dosli kao turisti. E sad. Idu kvalifikacije,liga nacije, videcemo sta ce biti. I da, treba dati igracima da igraju, koji su spremni da ginu za ekipu. Koji Sergej, Kostic i ostali. Cim ne valja nesto menjaj jednostavno. Nemamo jedinstvo. Kad to zadobijemo, onda mozemo biti ekipa. Ovako naduvani NE.
G

Gost13

pre preko 1 godinu

Ma uopšte lik nije ljubomoran. Ne njega je trebalo da povede, od fudbala zna da odigra tiket u kladionici kao većina nas navijača.
i

istina

pre preko 1 godinu

nego sta, bacis pod autobus nebitne pomocnike da bi posle mogao opet da lozis raju i obecavas kule i gradove kao sto mu to radi predsednik stranke.
M

Mrske

pre preko 1 godinu

Kad se pobedjivalo niko ih nije spomenuo sad krivi pomoćnici .Ma daj te ljudi vi ste isfrustrirani.A Žarko pa ljubomora sto nije on deo stručnog staba.
S

Slanina

pre preko 1 godinu

Kako su svi prepametni ali tek posle. Sto nisu to pricali kada smo dobili portugal i kada smo bili prvi u ligi navija i plasirali se u A grupu. Jedina greska Piksija je sto nije poveo adekvatne zamene za Vlahovica i Kostica. Ili Cumica ili malog Mitrovica. 100% sam siguran da bi Cumic grizao kao pomahnitao. A ti momenti nema sanse da ne idu pa makar i bez glave su blago receno bzvz. Eto to mu samo zameram.

bussidomk7@gmail.com

pre preko 1 godinu

Konacno da neko ima isto misljenje sa mnom. Ne znam kako svi uzdizu Kostica i Vlahovica. Jesnostavno kruti,pogotovu Vlahovic. Kostic umoran, nije imao snage u duelima. Mozda gresim,ali ja ih ne gotivim uopste. Vlahovic mi je napaljen,a Kostic malo jaci da bude. Moje misljenje
M

Maestro

pre preko 1 godinu

Sve krece iz glave,a mi kao i predhodnih 20-25 godina nemamo glavu,psihu i taktiku za veliki turnir,protiv Brazila uplaseni,protiv Kameruna neinteligenti i takticki losi,protiv Svice ista prica,pritom je hotel u Dohi licio na kupleraj.Piksi veliki igrac ali slab trener bez plana B,izmene ocajne,uticaj njegov na igru nula,strucni stab katastofa i onda na kraju klasicno vadjenje,povrede,nismo imali srece...
t

televizor

pre preko 1 godinu

Sta lupate, kakva losa fizicka sprema, pa mi smo na svakoj utakmici pretrcali vise od protivnika.
S

Svilanjac

pre preko 1 godinu

Sad svi pametni - poltronski hvalis kad ide, a pljujes i pravis se pametan kad ne ide. Danasnji svet bez sopstvenog misljenja, samo misljenje gomile.
n

nisi

pre preko 1 godinu

bas nesto upravu,,ipak se sve videli na terenu. Ne znam da li si suviše mali da shvatiš ali turnir je jedno a kvalifikacije su nesto sasvim drugo jedino sto vazi uvek je da je zdrav igra uvek u prednosti u odnosu na onog koji je zalecen ili je Jos pod terapijom pa neka je hiljadu puta zasluzan za neke rezultate.
C

CaleB pravi

pre preko 1 godinu

Ma tako je....u starom srpskom maniru, sada za sve okrivite onog Japanca, i krenite dalje kao da se nista nije dogodilo....Ako cemo skroz iskreno, nikome od pobrojanih, na prvom mestu Piksiju - nije tamo bilo mesto. Mozda je jedino tom Japancu i bilo mesto tamo. Kod nas se tako i dolazi do istine - za 180 stepeni izvrnes izjave zvanicnika, i eto ti prave istine.
Z

Zmaj93

pre preko 1 godinu

Neko je izbacio statistiku da smo u svakoj utakmici pretrcali vise od protivnika, tako da nije problem kondicija nego sto zbog lose taktike i postavke igraca mnogo trcimo u prazno i panicno se branimo kad se ne zna ko sta radi. Zato je u 60 minutu igracima dusa u nosu. Prvenstvo se igra u sred sezone kad bi igraci trebali da budu u top formi i gledajuci ostale reprezenacije stvarno su svi spremni dosli na SP. Sto se tice pomocnika samo pogledajte strucne stabove drugih reprezentacija tokom utakmice koji su stalno aktivni i obracaju paznju na segmente igre za koje su zaduzeni. Ovi nasi sede i cekaju kraj utakmice, uopste ne reaguju na ocigldne propuste koje je i prosecan navijac gledajuci preko TV video.
K

Koan

pre preko 1 godinu

Kad pročitamo podatak ,verovatno je tačan ,da mi trčimo mnogo,ne samo reprezentacija, a pogrešno onda dođemo da zaključka u čemu je problema A problema ima i u drugim segmentima .Ne znam ni koliko je tačno opažanje nekog stranog stručnjaka ,koji je primetio da naši mladi igrači guraju a ne udaraju loptu prilikom šutiranje ,pa se to kasnije ispravlja kad odu u inostrane klubove.
S

SilverSurfer

pre preko 1 godinu

Najlakše je biti general posle bitke. Sad su svi pametni i znaju šta je bilo potrebno da se uradi. Mora se priznati da smo majstori naknadne pameti. Šta bi se dogodilo da je Piksi pre prvenstva rekao da u Katar neće ići Mitrović, Vlahović, Kostić i ostali povređeni igrači? Kako bi reagovala javnost? Muslin je bio razapet jer nije hteo da pozove Sergeja u reprezentaciju. Možemo samo da zamislimo kako bi tek Piksi prošao da je izostavio šest, sedam igrača koji su bili nosioci u kvalifikacijama. Verujem da su igrači dali koliko su mogli, čak smo i vodili u dve ključne utakmice. Da je svako radio najbolje što ume. Međutim, Svetsko prvenstvo nije vašar a reprezentacija neka vrsta cirkuske atrkacije pa da kroz hotel u kojem je smeštena defiluje ko stigne. Da im neki domaći pevač uveče peva za dušu dok njegova žena sa drugaricama šparta uzduž i popreko po hotelu izgravajući nekakvu zvezdu. Onda su u hotel umarširale gospođetine i žene koje grme pa je prostor u kom je bila smeštena reprezentacija više izgledao kao baza nekog sajma erotike nego kao mesto u kom reprezentativci mogu da imaju mir između utakmica. Dozvola da kroz hotel bukvalno defiluje ko stigne je najveća Piksijeva greška. Ili onoga ko je sve to dozvolio. Čini mi se i da u samoj reprezentaciji nešto nije bilo u redu. Da je atmosfera bila narušena. Čim su naši igrači kao papagaji ponavljali da je atmosfera nikad bolja to je značilo da nešto ne valja. Jedno od pitanja je kako baš našu reprezentaciju uvek nešto poremeti na Svetskim prvenstvima? Izmišljena afera bila je samo dodatak na sve što se dešavalo. Ali, danas snagu dezinformacija ne smemo da potcenimo. Onaj ko je sve osmislio znao je dobro šta radi. U Srbiji struka ne postoji. Nije tu Piksi imao mnogo izbora. Srbija je bila među 32 najbolje reprezentacije na svetu. I to je uspeh.
G

Gost123

pre preko 1 godinu

Druze napisao si mnogo, ali ne i sustinu. Piksi je trener-amater, hobi trener koji je zalutao na svetsko prvenstvo. Nikada u istoriji ekipa koja vodi 3:1 na mundijalu nije primila dva gola iz kontre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tu se svaka prica o njemu kao treneru zavrsava zauvek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
G

Gost10101

pre preko 1 godinu

onda imas u Srbiji sve trenere amatere, samo je on najbolji od njih. Koliko smo to puta igrali zavrsnicu nekog velikog takmicenja, i kada ? Kako ste mi vi svi pametni, pa pljujete po coveku koga ste kovali u zvezde do juce. Covek koji je vratio veru u reprezentaciju, hocete da na prvom velikom takmicenju dodje do finala. Sram vas bilo sve koji kritikujete! Zivimo u mulju iz kog nas nece niko izvaditi
G

GostBojan

pre preko 1 godinu

Samo jedno pitanje ,gde je Benzema? Afere,starlete bla bla truc...komentar ti je rekla,kazala...( mozda si bio sobarica u hotelu pa znas ko je prolazio 🙂)po tvom komentaru starlete su krive sto su "povredjeni igraci igrali"??? Jadni Brazilci nemaju para i starlete hahahaha,smesne izjave i komentari komleksasa....Generalno Piksi je imao konce u svojim rukama u kvalifikacijama ili srecu,a na prvenstvu je delovao kao onaj sa neta "Joj Dragane ne radis sta sam ti rekao" mada protiv Kostarike nije cak ni to pokazao...Ja ga volim,ali vremena se menjaju,treneri napreduju kao i tehnologija,mnogo je faktora u igri...Mislim da je previse lagodno shvatio svetsko prvenstvo...izjave poput mi igramo svoju igru bez obzira ko je protibnik govore o taktici i iskustvu...Igrace nismo imali bolje realno...e sad sto su se uspalili to je drugo...Pa sta mislite da je jedan Dusko Vujosevic budala sto je igrace drzao u karantinu...uticaj medija i javnosti je strahota i uzas...dizu te u nebesa,pa te bace na pod i zgaze ko mrava...tako je i sad....ZATO ODGOVORNO TVRDIM DA JE NOVAK DJOKOVIC NAJJACI MENTALNI COVEK MEDJU SRBIMA,TAKVA GLAVA U OVAKVA VREMENA SE JEDNOM RADJA...
g

gostic'

pre preko 1 godinu

Apsolutno je covek u pravu,onaj Djorovic je inventar,a ne trener u reprezentaciji,a o nazovi trenerima Drulovicu i Zivkovicu tek ne treba trositi reci. Druga stvar,kvalifikacije i zavrsni turnir su dve potpuno razlicite stvari koje nasi selektori izgleda ne kapiraju decenijama,jer nam se stalno desva da se plasiramo i ispadnemo odmah u grupnoj fazi,jer gubimo ne samo od boljih,nego i od mnogo losijih ekipa od nase.
P

Pedja108

pre preko 1 godinu

Najveci krivac je Piksi. On je selektor i njegova je poslednja, od izbora igraca koje vodi, ko igra, taktike. E sad, ako dozvoli da mu se iko mesa, utice, to je opet njegov problem. Najvise mi smeta kad se zavrsi neko prvenstvo, a onda selektori krenu da se vade - te ovi su bili povredjeni, te ovi nisu ispunjavali zadato, te ovo, te ono. Pa zasto to pricas na kraju, reci odmah gde je problem i to po imenima, a ne onako generalno. Piksi cele kvalifikacije pricao kako su svi igraci prvi tim, nema tu razlike ko igra, a ko sedi na klupi. A onda posle prvog meca u Kataru krenuo da kuka, eto nisam mogao da stavim najbolje, sa njima bi bilo sve drugacije i onda odjednom nisu svi jednaki. Pa je pricao kako ce igrati najspremniji tj oni koji su 100% zdravi, a onda izgleda da to uopste nije bio uslov, ako se stalno zali da nisu igraci bili spremni. Pa, zasto nije stavljao najspremnije u tim? Taktika je bila na nivou osnovne skole, kad igras na livadi, a pobedi ko prvi dodje do 6. Pa, ne igras nikakvu odbranu, vec gledas da dodjes do 6 golova. Izmene koje su vrsene su mozda bile i najgore izmene na SP, svaki put bi tim bio losiji posle toga. Pa, srljanje protiv Kameruna kad vodimo dva razlike i kad su oni bili zreli da prime 5-6 komada. Ne treba biti neki strucnjak pa videti da je uvek Gudelj bio presudna tacka u veznom redu, covek koji uvek gine dok igra, ne staje. A onda Piksi njega menja ili ne stavlja u tim. Protiv Brazila nam se raspala cela koncepcija njegovim izlaskom. Insistiranje na Veljkovicu kao stoperu, koji je igrao kriminalno. Ili stavljanje Zivkovica kao desnog spoljnjeg koji nam je masakrirao odbranu, jer je bio potpuno beskoristan u odbrani, cak je i direktni krivac za par golova. Ni Kostic na drugoj strani nije bio nista bolji. Lukic kao vezni kriminalan. Ali, Piksi je uporno forsirao i Zivkovica i Kostica i Lukica, zasto - to smao on zna. Znalo se da Mitrovic nije spreman fizicki, jer je covek dosao na stakama i tako kljakav dao dva gola, onaj protiv Svajcaraca na briljantan nacin. Covek je dao od sebe mnogo vise nego sto je realno imao snage. Tadic isto se trudio, trcao, iako najstariji u timu. Uz pomenutog Gudelja, to su bili igraci na koje si mogao da se oslonis, ne racunajuci golmana. Culi smo od Piksija i kako smo do gola Brazila bili ravnopravni, sto je cista glupost i odsustvo samokritike. Bilo je 0:0 zahvaljujuci odbranama Vanje, a nismo mogli preko pola da predjemo, uz njihove sanse. I na kraju vrati se Piksi i daje neki uopsteni izvestaj, kao niko nije kriv, spoljni faktori, povrede, a bez konkretne analize sta nije valjalo, zasto, zasto lose izmene, zasto losa taktika itd. A opet nas problem je sto nemamo boljeg od Piksija niti koji bi hteo da se prihvati tog posla.
G

Gost123

pre preko 1 godinu

O 'kvalitetima' naseg 'trenera' govori dovoljno to sto je tvoja analiza tacna do detalja, i bolja od njegove alibi analize nemerljivo.............
L

Luka pekara

pre preko 1 godinu

Odlična analiza, jedino nisi naveo koga bi ti selektirao da igra umesto pomenutih igrača. Pretpostavljam Radonjića, Ilića, Erakovića itd.
A

Asdfs

pre preko 1 godinu

Žare kaže drugim rečima: Piksi pa što i mene nisi pozvao, ne znam sigurno manje od pomenutih? Srbiji treba selektor, ozbiljan.
G

Gost Joca

pre preko 1 godinu

Podrska za Pixija. Podrska.

хуz

pre preko 1 godinu

Ima istine u ovome, mada u principu mrzim pljuvace i ljude koji sve znaju posle bitke! Problem je ZAŠTO OVO NIJE REKAO POSLE PORTUGALA ILI MAKAR PRE KATARA??? Inače, meni stvarno ni Djorovic ni Zivkovic ne ulivaju nikakvo poverenje niti su se bilo gde dokazali. Osim toga, nijednom nisu prisli Piksiju da mu nešto sapnu, da se konsultuju, ukazu mu šta su uočili… A to je posao asistenta na utakmici, a ne da sedi sa prekrstenim nogama. Sto se tiče Drulovica, on je posebna enigma! Jeste osvojio EP U19, ali realno nije to nikakva referenca. Nisu to profi fudbaleri već klinci. Nakon toga - velika nula! I kao selektor i kao trener Partizana nikakve rezultate nije imao! A tek sam razočaran kad ga slušam na TV-u. Analize su mu potpuno nestrucne, prepričava šta smo videli - to i moje dete može! Nas ubedljivo najbolji analiticar je Ranko Stojic, ali čovek se bavi drugim poslom. Ove trenere kad slušam nekad - imam utisak da oni uopšte ne razumeju fudbal a toliko godina ga igrali i trenirali… Kvalitetan stručni stab mnogo znaci u svakom sportu - pogledajte samo stručni stab recimo Duška Ivanovića ili ranije Radonjića. Oni donose rezultat, ne samo glavni trener. Mi uopšte npr. nismo procitali igru Švajcarske, a oni su nas iscitali kao bukvar.
g

gott

pre preko 1 godinu

Nismo koristili mozak,nismo imali ni srece a malo nam se i vratilo za Portugal U BG.Sta je tu je,nismo sila i JBG.
L

Lata

pre preko 1 godinu

Mogao bih se s Vama djelomično složiti ,i prihvatiti da je to tako ali ono šta me smeta pokušava se na sve moguće načine opravdati selektorove kardinalne greške.Selektor je šef orkestra i on je najodgovornija osoba.Treba više samokritike.
v

v1ad

pre preko 1 godinu

Ovo mi malo mirise na "zli Japanac je kriv". Na stranu sto nam je pola reprezentacije (barem oni kljucni igraci) dosao u Katar povredjen. Pa Mitrovic je na poslednje okupljanje dosao tipa na stakama. Tu ne vidim sta moze kondicioni da uradi. Uostalom, nije sad ni vreme kad se nabija kondicija i fizicka sprema. To se radi u predsezoni.
M

Mikac678

pre preko 1 godinu

Selektor ne može da utiče na fizičku spremu igrača jer za pripreme je bili malo vremena. To što su igrači došli u takvom stanju je njihova "krivica" a i klubova u kojima igraju. Samo mi nije jasno kod Piksija ako je video u kakvom su stanju igrači zašto je forsirao nešto što ne mogu da izdrže, bukvalno su trebali protiv Kameruna i Švajcarske da spuste loptu kad su vodili, zatvori se i čekaj neki kontranapad- tako bi prošli grupu, nekako mnogo naivno igramo
N

News

pre preko 1 godinu

Problem je sto Srbija nema igraca na sredini terena koji zna kad treba smanjiti a kad pojacati tempo. Nemamo kvalitetne igrace. Piksi je od ovih igraca izvukao maximum.
C

Cccc

pre preko 1 godinu

Piksiju I trenerima se može sve zameriti ali da su mogli uticati na fizičku spremu igrača teško. Pa ti igrači su imali pripreme imali tri meseca sezone iza sebe nisu bili ni umorni a došli fizički nespremni. To je kod nas normalno, pa pogledajte Zvezdu 60 minuta inekao ali dalje nikako. Jesmo li sve utakmice u evropi izgubili u tom periodu. Igrači su nam neradnici i zabusanti na treninzima. Pa pogledajte Kataia ja bih se sa njim trkao nakon 45 minuta sa svojih 50 godina. Onaj ko nije lenj može se i sam spremiti da bude fizički top. Sećam se kada je Zeman došao u Zvezdu i krenuo na pripremama rudarski rad i igrači se pobunili jer lencugama ne odgovara to a svi vidimo da je u današnjem fudbalu fizika A i O. Ni Brazilci nisu kao pre da se samo oslanjaju na tehniku nego su se posvetili I fiziki posle onih 7:1 od nemaca 2014 godine. Vidite samo po tome koliko danas igrača ima sa više od 35 godina I igraju na top nivou i top ligama a neka mi neko pomene samo jednog našeg koji igra standardno sa 35 godina u prvih deset liga na svetu. E sada što to naši treneri tolerišu to je stvar kako su došli na tu poziciju ko stoji iza njih a ko je iza igrača ako se pobune.
д

д.г.

pre preko 1 godinu

Па ваљда је могао и Пикси нешто да види .
G

Gost1234567

pre preko 1 godinu

"Trebalo je da povede mene, a ne njih"
B

Batistuta1

pre preko 1 godinu

Daleko smo mi od ozbiljnog fudbala.
D

Dušan011

pre preko 1 godinu

Svaka čast Žarko. Sečam se kako si ti bio igrač koji ceo meč trči, da danas imamo takve igrače gde bi nam bio kraj. Mora neko da pokrene ovo pitanje, jer ispada da je sve bilo sjajno a mi primali golove kao juniori.
Đ

Đukin fan

pre preko 1 godinu

Pamtimo Žareta polovinom 80 tih je izgarao i uz Jocu Nikolica te naravno Boška Đurovskog bio osovina tima u tadašnjoj ligi.U Kini je uz ovog Japanca bio ključni saradnik Piksiju,nisu osvajali ništa ali su zaradili ozbiljno konkretno Pixi 20 miliona € ugovor !!!Obzirom koliki je trkač,borac i disciplinivan bio kao igrač te vodio računa o vraćanju nazad i defanzivi (nisu Milko ili Bora Cvetkovic ginuli za defanzivu)sigurno bi bio korisniji od ove ekipe i družine u štabu,koju je ove godine Pixi odveo u Katar.Jasno gde je falilo,spori bez snage,bez bekova i defanzivnog veznog izgibose na kontre i trku
s

srka

pre preko 1 godinu

Naravno, prijatelji, braća, kumovi. Tako to ide kod nas. Djorović, Živković, prvi asistenti. Koje trenerske reference oni imaju. Stojković je kao trenerski početnik, morao da angažuje ljude sa iskustvom i znanjem, da mu pomognu u trenucima kad se lomi i kad nije siguran, koje će se rešenje pokazati kao najbolje. Dobar staf je bogatstvo. Ni to nismo imali, uz sve druge loše okolnosti koje su nas snašle. Mada ruku na srce, ne znam kakva bi nam satisfakcija bila da su nas pregazili Portugalci. Ona porcija Švajcarskoj, bila je namenjena nama. Stradala Švica ni kriva ni dužna.
k

kukulele

pre preko 1 godinu

Mi imamo MIlijasa i Vujadina...
n

nk040

pre preko 1 godinu

Ne namece se ovaj...cisto onako...konstatuje.
g

ga

pre preko 1 godinu

Piksi treba da dovede Zeljka Buvaca a Djorovic, Zivkovic i Drulovic treba sami da se povuku
V

Vinegar

pre preko 1 godinu

Ovo je i te kako tacno. Piksi je birao saradnike kao da je politicar, a ne selektor. Trazio je ljude koji ce ga slusati bez pogovora i hraniti njegov ego, nije imao coveka koji ce da mu ukaze da gresi. To se videlo u utakmici sa Kamerunom i Hrvatskom, napravio je izmene koje je on mislio da treba, a bukvalno svako od nas je video da su pogresne i pre nego sto su se desile.
j

juju

pre preko 1 godinu

Narocito sa hrvatskom gluposti