Marko Dmitrović (©Reuters)
Marko Dmitrović (©Reuters)

Pet godina kasnije: Valensija ponovo gleda ka Dmitroviću

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 12:06

Klub sa Mestalje gotovo sigurno će prodati Giorgija Mamardašvilija

Sevilji više nije dobar, ali bi Valensiji odradio posao. Marko Dmitrović mogao bi u radnu knjižicu da upiše i četvrti španski klub pošto kako piše El Desmarque sa Mestalje pokazuju interesovanje za srpskog čuvara mreže.

Ponovo. Andaluški medij podseća da je Dmitrović i pre pet godina bio interesantan Slepim miševima, tada jer je Neto otišao u Barselonu, ali je Dmitrović odlučio da ispoštuje ugovor i tek po isteku istog potpisao za Sevilju.

Izabrane vesti

Sada je situacija vrlo slična. Giorgi Mamardašvili je nastupima u prethodne dve sezone sebi značajno podigao cenu i trenutno je po proceni Transferarkta najvredniji golman Primere - 35.000.000 evra - što u Valensiji žele da naplate. I mada ne navodi gde će 23-godišnji Gruzin nastaviti karijeru, pomenuti izvor piše da se u klubu polako mire sa njegovim odlaskom i misli usmeravaju ka golmanu Sevilje.

Tamo svakako više ne računaju na Dmitrovića. Posle odlaska Jasina Bonoa u Saudijsku Arabiju bili su spremni na 'Ramon Sančes Pishuanu' da Dmitrovića 'unaprede' u prvog čuvara mreže, ali mu je usled slabih partija Orjan Nilan preuzeo mesto među stativama. Sportski sektor ga je već precrtao za narednu sezonu o čemu smo veći pisali, a kako mu ugovor ističe za godinu dana pokušaće da ovog leta makar nešto zarade od njegove prodaje.

Ne mnogo, jer Dmitrovićeva tržišna vrednost iznosi okruglo 1.000.000 evra pa Valensija neće morati da zavlači ruku duboko u džep. Iz tog razloga na Mestalji su prvo bacili oko na Stoleta Dimitrievskog, jer osim što kao Dmitrović ima godine iskustva u Primeri, ne bi koštao ni centa budući da mu ugovor ističe za manje od dva meseca. Međutim, u Valjekasu veruju da će reprezentativac Makedonije produživi vernost klubu te Valensija razmišlja i o drugim opcijama, a Dmitrović je poslednja koja je iskočila.

Podsetimo, srpski čuvar mreže je na Pirinejsko poluostrvo stigao leta 2015, prvo na pozajmicu u Alkorkon sa kojim je sezonu kasnije potpisao i ugovor. Potom je četiri sezone branio gol Eibara pre nego što je jula 2021. napravio novi iskorak u karijeri i pojačao Sevilju.


tagovi

ValensijaSeviljaMarko DmitrovićGiorgi MamardašviliStole DimitrievskiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara