©Reuters
©Reuters

Blater: Gde je bio Džaka koji je tvrdio da je vođa i da ćemo biti prvaci sveta?

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 13:35

Švajcarci su posle okršaja sa Orlovima bili u ekstazi, a sinoć su na prilično neprijatan način eliminisani sa turnira, sve to je pomno pratio nekadašnji prvi čovek svetskog fudbala

Nekadašnji predsednik FIFA, a danas kolumnista u švajcarskim medijima, Sep Blater, komentarisao je eliminaciju selekcije Murata Jakina u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru od Portugalije (1:6).

Na najsnažnijem udaru našao se kapiten Granit Džaka, koji je direktno uticao da se potroši previše energije na priče o njemu posle utakmice sa Srbijom. Potom ga u okršaju sa Portugalcima nije bilo nigde, pošto je izgubio veliki broj direktnih duela sa protivničkim manevrom.

Izabrane vesti

Švajcarci su posle okršaja sa Orlovima bili u ekstazi, a sinoć su na prilično neprijatan način eliminisani sa turnira.

"Gde je bio Džaka? Čovek koji tvrdi da je vođa i najglasnije pričao. Ostao je bez ikakvog uticaja na igru u najvažnijem trenutku. Reprezentacija Švajcarske je stalno bila za korak iza Portugalije, gubila duele na sredini terena i teško uspevala da ostvari nešto konstruktivno u napadu. Zašto je Murat Jakon igrao bez Elvedija u odbrani i oslanjao se na Šera, to će ostati njegova tajna", pita se Blater.

Sa druge strane, Fernando Santos je potpuno razdrmao ekipu ostavljanjem Kristijana Ronalda na klupi za rezervne igrače.

"Fernando Santos je sve radio kako treba. Prvi put na SP i EP od 2008. godine ostavio je Ronalda na klupi i tako pozvao ostale igrače na odgovornost. Plan je funkcionisao savršeno: Portugalija je trčala, Portugalija je igrala, postizala golove. Ostala je sumnja da su priče o kapitenu Džaki posle utakmice sa Srbijom koštale više energije nego što je bilo potrebno".

Za kraj ponovo o kapitenu, uz konačan zaključak.

"Švajcarska je ispunila cilj na Svetskom prvenstvu, a najava Granita Džake da želimo da postanemo prvaci sveta posle dve i po nedelje na Mundijalu zvuči pomalo kao neostvarena božićna želja", rekao je Blater.


tagovi

Granit DžakaSep Blater

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara