Reprezentativci Argentine (reuters)
Reprezentativci Argentine (reuters)

Bratija putuje svetom i deli lekcije, Mesi prodavao magiju Kengurima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 17:12

Ništa nije daleko i teško za ovu generaciju kada je dres Argentine u pitanju

Jeste prijateljska utakmica u dalekoj Kini ali fudbaleri Argentine žive za dan kad će iz klupske uskočiti u reprezentativnu opremu i ne biraju utakmice i protivnike.

Gotovo u domaćem ambijentu u Pekingu, svetski prvaci su nastavili seriju pobeda koja traje od krune u Kataru i savladali Australiju 2:0.

Izabrane vesti

Skoro svi šampioni iz Katara su bili tu osim nekolicine povređenih (Lisandro, Lautaro, Dibala...) i izopštenog Papua Gomeza kojem je ceo tim okrenuo leđa. U skoro pa najjačem sastavu su se Gaučosi okupili i otputovali na Daleki istok gde ih za četiri dana očekuje i duel sa Indonezijom.

Selektor Skaloni je još na Kopa Amerika pretprošle godine formirao kostur ekipe, a u Kataru ga kompletirao. Od tada Argentina funkcioniše kao velika porodica, a igrači između sebe imaju bratske odnose. Videlo se to u danima u danima slavlja posle Mundijala ali i podrškom koju jednu drugim pružaju u evropskim klubovima. Sjajna atmosfera donosi i rezultate pa je Argentina posle Katara krenula da niže pobede u prijateljskim utakmicama protiv slabijih rivala. Padali su redom Panama, Kurasao i sada Australija uz ukupnu gol-razliku 11:0.

Svetski prvaci su protiv Australijanaca izašli u najjačem sastavu sa Mesijem, Di Marijom, Encom, Makalisterom, Romerom, Dibuom... Tribine su bile ofarbane u plavo-belo kao da se igra u Kordobi a ne u Pekingu. A Mesi i drugari su pored pobede pružili i momente čistog fudbalskog zadovoljstva navijačima. Mesi je već u drugom minutu postigao golčinu udarcem sa distance. Bio mu je to 103. pogodak za Argentinu na 175 utakmica.

Kasnije je izvodio egzibicije poput ove kada je kao kapiten nanizao nekolicinu Australijanaca.

Imali su i Kenguri svoje šanse ali Emilijano Martinez je sačuvao mrežu netaknutom od Katara. Konačnih 2:0 je postavio Peselja udarcem glavom nakon centaršuta De Pola, a do kraja je debi za Argentinu upisala i mlada nada Mančester Junajteda, Alehandro Garnačo.



tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara