Naslovne strane tri najuticajnija sportska lista u Italiji
Naslovne strane tri najuticajnija sportska lista u Italiji

Buongiorno Italia: Konteov tandem iz snova Kostić - Hakimi, sedam dana za Vlahovića i Sari u Romi za 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 7min | uto. 04.05.21. | 12:33

Pročitajte šta pišu tri najuticajnija sportska lista u Italiji

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Novi šampion Italije Inter nastavlja da okupira najveći deo prostora u italijanskoj sportskoj štampi. Gazeta tvrdi da je Filip Kostić prva želja Antonija Kontea u sledećem prelaznom roku, odnosno da je on igrač koji mu je potreban pre svih za kompletiranje ekipe kadre da juriša na Ligu šampiona. Korijere izveštava da predsednik Fjorentine Roko Komiso želi da završi pregovoro oko produžetka ugovora sa Dušanom Vlahovićem u sledećih sedam dana i da je spreman oda osim značajnog povećanja plate pristane i na dogovorenu raskidnu klauzulu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Ja sam kralj”, podgrajava Gazeta rivalstvo između Romelua Lukakua i Zlatana Ibrahimovića objavljujući na naslovnici poruku Belgijanca na društvenim mrežama. “Istinski Bog me je krunisao, kleknite. Hoću da otvorim dugačak ciklus pobeda i trofeja”, napisao je Lukaku.

Na unutrašnjim stranma se prenose i delovi intervjua Lukakua jednoj belgijskoj televiziji u kojem je rekao da je spreman da se bori do kraja, bilo gde i bilo kada, za Antonija Kontea. “Često mi se događalo u prošlosti da se predam. U Interu sam stekao mentalitet pobednika”.

“Konte podiže ulog: Napred sa misijom prišivanje druge zvezde, potrebna su tri pojačanja i golman”, otkriva Gazeta da trener Nerazura već razmišlja o sledećoj sezoni jer želi da uđe u istoriju kao trener koji je doneo 20. skudeto i i samim tim pravo Interu da prišije drugu zvezdu iznad grba na dresu.

Među pojačanjim koja želi Antonio Konte u vrhu liste je Filip Kostić. Sprski reprezentativac je igrač koga trener Intera vidi kao idealnog za njegovu formaciju. S jedne strane Hakimi, s druge Kostić, a u sredini Lukaku i Lautaro, pa kom obojci kom opanci. Alternative za Kostića su Emerson Palmijeri i Markos Alonso, Konteovi stari puleni iz Čelsija.

“Podmladiti tim i smanjiti ukupan iznos plata. Od Kolarova do Sančeza, liste igrača preko 30 godina sa velikim platama za skraćivanje”, najavljuje se da bi Inter vrlo rado pozdravio odlazak igrača u godinama i sa velikim platama. Osim Kolarova i Sančeza tu je i Vidal. Samo njih trojica koštaju godišnje Inter prekok 30 miliona evra. Jangu i Ranokiji ističe ugovor. Nije isključeno da Andrea ostane dok bi Marcelo Brozović mogao da bude “žrtvovan” u slučaju da za njega stigne unosna ponuda.

“Vraća se Sari. Sve je bliži Romi. Sviđa mu se tim na raspolaganju, bila bi mu dovoljna 3-4 pojačanja”, izveštava Gazeta da se u Rimu očekuje dolazak Falija Ramadanija, Sarijevog menadžera. U tekstu se kaže da bi Ramadani trebalo da se sretne sa direktorom Tijagom Pintom i da bi Sari trebalo da zarađuje oko četiri miliona evra plus bonuse.

“CR7 – Điđo da se naježiš. Bez Lige šampiona sledi zbogom”, piše Gazeta da dvoboj Juvea i Milana ne odlučuje samo o sudinama Ronalda i Donarume, već i o Dibalinoj i Čalhanogluovoj budućnosti i još par igrača koji neće ostati ako se njihovi timovi ne kvalifikuju za Ligu šampiona. Takođe i obojica trenera su na klackalici. Pirlu čak ni prolaz u Ligu šampiona ne garantuje ostanak na klupi dok bi Pioli mogao da dobije otkaz ako ne završi sezonu među četiri najbolja tima Serije A.

U tekstu se ističe i da su glavni ciljevi dva tima u slučaju plasmanan u Ligu šampiona Manuel Lokateli za Juventusa a Dušan Vlahović za Milan.

“Torov skok u vis, Pama je u Seriji B”, naslov je izveštaja o minimalnoj pobedi Torina nad Parmom 1:0 koja je omogućila Granatama da lakše dišu, a Parmu i matematički poslala u drugu ligu. Saša Lukić je ocenjen sa prelaznom šesticom pre svega zbog zalaganja i karaktera pokazanog u drugom poluvremenu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Ne dajem ostavku”, odgovor je trenera Rome Paula Fonseke na pritiske koji su sve jači od poraza na Marasiju od Sampdorije i posle sastanka sa vrhom kluba u Trigoriji. Korijere tvrdi da vlasnici Rome, Rajan i Brajan Fridkin, žele što pre da okrenu list i ostave iza sebe epizodu Fonseka, ali da Portugalac nema nameru da se odredkne dva poslednja meseca ugovora.

Familija Fridkin nije samo ljuta na Fonseku, svedoči Korijere, nego i na igrače i ne žele da se trener upotrebi kao alibi za loše rezultate. Na sastanku sa Fonsekom, Fridkinovi su želeli da steknu jasnu sliku o planovima trenera do kraja sezone i motive izjava da Roma ima tim za sedmo mesto u Seriji A. “Fonseka je poprilično razočaran, zna da su mu dani odbrojani u Trigoriji, ali ne želi da se preda”, precizira Korijere.

“Sari, sastanak je na vidiku, put ka dogovoru je otvoren”, piše Korijere da su Tijago Pinto i Fali Ramadani već dogovorili sastanak. U tekstu se preczira da Sari nije uslovio svoj dolazak na klupu Rome učešćem u evropskim takmičenjima.

List piše i da je Roma desetkovana pred revanš meča sa Junajtedom. Na listi povređenih fudbalera su se našli Dijavara i Viljar, tako da je broj povređenih igrača skočio na 12. “Roma je ostala bez pola tima. Protiv Junajteda se reskira još jedna bruka”, upozorava list.

“Imobile lansira Lacijev finiš”, piše rimski dnevnik da je golgeter Nebeskoplavih uzdanica trenera Inzagija u trci za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Na unutrašnjim stranama se dodaje da su pored Imobilea, aduti Lacija i druga tri tenora, Milinković Savić, Luis Alberto i Korea. “Imobile i Korea su počeli regularno da tresu mreže a Luis Alberto i pogotovo Milinković su u top formi.

“Beskrajna saga o produžetku ugovora: Lotito i Inzagi se danas sastaju”, tvrdi Korijere da je predsednik Lotito nameran da danas u Formelu potpiše novi ugovor sa trenerom. U tekstu se kaže da su ekonomski detalji ugovora definisani ali da Inzagi traži garancije oko pojačanja jer želi da otvori novi ciklus u Laciju u suprotnom je spreman da ode. U poslednjih par dana je isplivala na površinu opcija Lester za mlađeg Inzagija.

“Poziv Konteu”, piše Korijere da je trener Intera, zasada, ostao nem na sugestije da se jasno izjasni o svojoj budućnosti. U tom kontekstu se koristi izjava genaralnog direktora Bepea Marote da se nada da će Konte ostati imajući u vidu da Inter neće moći da se ponaša u punoj snazi tokom prelaznog roka.

Na drugoj strani se tvrdi da Konte želi da završi sezonu sa četiri pobeda trešnja na torti bi bio trijumf nad Juventusom u Torinu: “Antonio želi sve i cilja rekord od 94 boda”.

“Komiso ima sedam dana da blindira Vlahovića”, piše Korijere da predsednik Fjorentine želi da završi priču oko srpskog centarfora pre povratka u SAD sledeće nedelje. Ideja Komisa je da duplira ili čak triplira platu Vlahovića, produži ugovor do 2025. godine i unese raskidnu klauzulu koja bi trebalo da bude “mamac” za Vlahovića da stavi potpis na novi dogovor. Naravno, oko visine raskidne klauzule će se voditi najteži deo pregovora.

TUTTOSPORT

“Trojica za Juve: Alegri, Pirlo i Zidan”, uveren je torinski dnevnik da će jedan od pomenute trojice trenera voditi Juve u sledećoj sezoni. U podnaslovu se kaže da bi paradoksalno Alegri mogao da “oslobodi” Zidana da dođe u Juve jer je Real Madrid zainteresovan za toskanskog stručnjaka. “Pirlu četvrto mesto nije dovoljno da obezbedi ostanak na kormilu. Potrebno je da osvoji drugo mesto i Kup Italije da bi mogao da se nada još jednoj šansi”, smatra Tutosport.

“Juve je razočarao, ali će se izvući jer se nikada ne predaje”, zaključuje Tutosport tumačeći statističke podatke Pirlovog tima u ovoj sezoni. Bjankoneri su postigli 27 odsto svojih golova u poslednjih 15 minuta meča i uspeli su da prokretima zarade 17 bodova. Samo je Sasuolo u Seriji A bio tako uspešan u dizanjima iz pepela kao Stara dama. “U Udinama se videlo da Jvue ima kapacitet da reaguje, ali to nije dovoljno za plasman u Ligu šampiona, potrebna je solidnost i kontinuitet”, aludira dnevnik da Juve u ovom prvenstvu nije uspeo nijednom da veže tri pobede.

“Inter, bum skudeto”, iznosi Tutosport podatak ispod zaglavlja da je vrednost tima Nerazura skočila za 200.000.000 evra zahvaljujući šampionskoj sezoni.

“Skudeto je od krucijalne važnosti za sređivanje računa u Interu i olakšava Suningu, u dobroj meri, potragu za novim partnerima”, dodaje list.

“Donaruma je na raskrsnici. Sve je zaleđeno posle diktata Paola Maldinija”, prenosi list da su posle pokušaja militantnih navijača Rosonera da prete Donarumi i klubu pred meč sa Juventusom svi pregovori sa Minom Rajolom prekinuti do kraja šampionata. U tekstu se kaže da nije u pitanju samo visina plate Donarume, već i provizija na koju pretenduje Mino Rajola. Rosoneri neće povećati ni za cent svoju ponudu od 8.000.000 evra po sezoni, ali su srpemni da pregovaraju o dužini ugovora reprezentativnog golmana.

“Tri boda za Toro”, naslov je ispod fotografije nasmejanog Vojvode posle postignutog pobedonosnog gola protiv Parme koji je približio Torino luci spasa u Seriji A.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno ItaliaDušan VlahovićFilip Kostićletnji prelazni rok 2021Mauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara