Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

Buongiorno Italia: Kostić rešenje za deo Juventusovih problema, Bleki čeka Komisa za potpis

Vreme čitanja: 6min | sre. 10.08.22. | 14:48

Ibrahimović doveo sinove u Milano, Murinjove slatke muke

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Filip Kostić možda ne pripada grupi evropskih top igrača, ali je svakako među najkorisnijim i najpogodnijim za menjanje formacijskih postavki, a samim tim i primenu različitih taktika. Sa dolaskom reprezentativca Srbije trener Juventusa Maks Alegri će moći da igra sa nekoliko formacija, od 4-3-3 preko 4-4-2 do 3-5-2. Naravno, Kostić ne može da reši sve probleme Juventusa, ali sa njim je lepeza mogućih solucija sigurno mnogo bogatija i šira.

Izabrane vesti

Koliko je Kostić neophodan Juventusu u ovom momentu govore najave da će se Filp naći odmah u startnoj postavi za meč sa Sasuolom na startu prvenstva, između ostalog i zato što će Alegri morati da se suoči sa odsustvom osmorice igrača zbog povreda i kartona. Italijanski mediji u predstavljanju Kostića su naglasili dve vrlo važne stvari za tim Bjankonera. Prva je veoma pozitivna, kada se saberu asistencije i postignuti golovi Filipa Kostića dolazi se do zaključka da na svake dve utakmice barem jedan gol nosi njegov potpis, bilo kao strelac ili još češće kao asistmen.

Druga, manje pozitivna činjenica je da u dresu Srbije, kada su igrali zajedno, ni Kostić ni Vlahović nisu postigli gol. Naravno reč je o malom broju utakmica koje ne mogu da budu dovoljne za davanje suda, ali će Kostić u Juveu imati zadatak da postane najbolji prijatelj Vlahovića na terenu kao što je bio Luke Jovića u Ajntrahtu.

Adrijen Rabio je sve bliži Mančester Junajtedu pošto je i mama Veronik, izgleda, uspela da isposluje uslove i proviziju koje je tražila od engleskog kluba. Izlazak Francuza iz Kontinase otvara širom vrata za dolazak Paredesa iz PSŽ-a.

Osim, Kostića i Paredesa, Juve je veoma blizu Depaja, a među prioritetima sportskog direktrora Kerubinija je i dovođenje jednog defanzivca. Poput Kostića i Depaj će davati Alegriju široku lepezu rešenja u napadu Bjankonera, pošto Holanđanin nije samo alternativa Vlahoviću već može i da igra sa njim.

MILENKOVIĆ ČEKA KOMISA

Nikola Milenković  (©Reuters)Nikola Milenković (©Reuters)

Nikola Milenković čeka predsednika Fjorentine Roka Komisa da bi potpisao novi ugovor sa Fjorentinom. Toskanski klub je ponudio srpskom asu petogodišnji ugovor sa fiksnom platom od tri miliona evra do 2027. godine, plus bonusi koji bi mu omogućili da stigne i do cifre od četiri miliona. Prema najavama iz Firence, potpisivanje novog ugovora bi trebalo da se dogodi u sledeća dva dana, odnosno čim gazda kluba Komiso stigne u Firencu.

Zajednička odluka šefa stručnog štaba Vinčenca Italijana, uprave kluba (Pradea i Baronea), i vlasnika Komisa je da Milenkovića promovišu u “barjaktara” nove Fjorentine i njenog najreprezentativnijeg igrača, pošto je Nikola svojim radom i ponašanjem u prethodnih pet godina zaradio veliko poverenje i poštovanje, ne samo u klubu već i među navijačima i u gradu Firenci.

IBRAHIMOVIĆI U MILANU

Zlatan Ibrahimović se vratio ovog leta u Milano sa celom porodicom, a sinovi su ubačeni u mlađe kategorije Rosonera. Ta novina u odnosu na prošlu godinu kada je Ibra bio sam u lombardijskoj prestonici ukazuje da Zlatan ima nameru da ostane u Italiji, a mnogi predviđaju nastavak karijere u Milanu, s tim što bi zeleni teren zamenio kancelarijom pored Maldinijeve.

Ibrahimović će sa svojom familijom biti među 73.000 navijača Rosonera koji će ispuniti San Siro do poslednjeg mesta na otvaranju sezone protiv Udinezea.

Što se tiče fudbalske pijace kruže priče da bi Milan mogao i dalje da se ubaci u trku za Hakima Zijeha, ali pod uslovom da se posloži nekoliko kockica i na kraju da Holanđanin marokanskog porekla prihvati smanjenje plate koju trenutno prima u Čelsiju, barem njenog fiksnog dela.

NAPOLIJEVI GOLMANSKI PROBLEMI

Ostalo je pet dana do prvog nastupa Napolija u novom izdanju italijanskog prvenstva a trener Lučano Spaleti i dalje ne zna ko će biti čuvar mreže njegovog tima protiv Verone: Meret, Sirigu ili Navas?

Nedopustivo je za iole ozbiljan klub, a kamoli za učesnika u Ligi šampiona, da na par dana od zvaničnog početka sezone nema rešeno pitanje čuvara mreže. Salvatore Sirigu će biti rezervni golman Napolija, ali ni on ne zna da li će ispred njega biti Aleks Meret ili Kejlor Navas.

Paralelni pregovori sa PSŽ-om oko prodaje Fabijana Ruiza i kupovine Đakoma Raspadorija od Sasuola se nastavljaju sa dobrim izgledima da budu okončani u sledećih 24 do 48 sati.

Napoli se već aktivirao i oko pronalaska novih rešenja u slučaju odlaska španskog internacionalca. Reč je o Soboslaju iz Lajpciga i Baraku iz Verone, a nije isključeno i da Spaleti pribegne alternativnom unutrašnjem rešenju. Naime, sa dolaskom Raspadorija, Pjotr Zjelinski bi mogao da bude prekomandovan u srednji red zajedno sa Angisom, Lobotkom i Demeom.

Takođe, klub Aurelija De Laurentisa je doveo do samog kraja posao oko dovođenja Čolita Simeona pošto će Andrea Petanja nastaviti karijeru u Monci.

MURINJOVE SLATKE MUKE

Trener Rome Žoze Murinjo se nalazi na mukama koje prirželjkuje svaki trener: ne mora da smišlja kako će da skrpi sastav, već kako će u izobilju da izabere najboljih 11 za datu utakmicu. Ključna dilema portugalskog stručnjaka koja će se predstavljati pred svaku utakmicu će biti da li da igra sa robusnom sredinom terena Matić-Vajnaldum-Pelegrini, ili će optirati za četiri tenora Dibala-Pelegrini- Zaniolo - Ejbraham?

Protiv Salernitane ta dilema se neće pojaviti jer Vajnaldum još nije spreman da odigra celu utakmicu i u Salernu će početi meč na klupi tako da je vrlo verovatno da vidimo četiri tenora od prvog minuta.

Andrea Beloti i dalje čeka da Roma reši pitanje Šomorudova. Generalni menadžer Tijago Pinto je završio selidbu Karlesa Pereza u Seltu i Vilijara u Sampdoriju i sada treba da pronađe i odgovarajuću destinaciju za Uzbekistanca. Klubu se ne žuri jer je sa Belotijem sve utanačeno i italijanskom reprezentativcu je obećano da će biti angažovan pre isteka prelaznog roka.

PINAMONTI I KAZADEI PUNE INTEROVU KASU, ASLANI UMESTO BROZOVIĆA

Dva velika dugogodišnja prijatelja Bepa Marota i Đovani Karnevali su proveli celo veče zajedno pregovarajući transfer Andree Pinamontinija iz Intera u Sasuolo. Dve strane su veoma blizu dogovora i osim cene od oko 20.000.000 evra za napadača Intera postignut je i načelan dogovor da će Nerazuri imati pravo otkupa za cifru koja neće prelaziti 30.000.000 evra ili pravo preče kupovine, ako cifre budu niže.

Osim dvadeset miliona od Pinamontija, Inter bi mogao da inkasira i više od deset miliona od prodaje Čezara Kazadeija Nici. Za razliku od Čelsija koji nije želeo da prihvati klauzulu kontra otkupa Intera, francuski klub je spreman da je prihvati u slučaju da se dva kluba dogovore oko transfera talentovanog igrača sredine terena.

Od pomenuta dva posla Inter bi inkasirao tridesetak miliona koji bi mogli da postanu i četdesetak ako bi Totenhem uspeo da ubedi Romu da proda Nikoloa Zaniola budući da Nerazuri imaju pravo na 15 odsto od cene prodaje italijanskog reprezentativca. Sa tim novcem Inter bi mogao da sačuva akuelni sastav i da izbegne prodaju jednog top igrača.

U međuvremenu Akanži je sve bliži dolasku u Inter pošto je Švajcarac stavio do znanja da želi da obuče dres vicešampiona Italije. Budući da je izbačen iz stroja Borusije Dortmund, a da mu ugovor ističe sledeće godine, Inter bi mogao da ga angažuje za par miliona. Akanži bi zamenio Ranokju.

Što se tiče debitantskog meča u Seriji A sve je izvesnije da će Kristijan Aslani igrati na mesu Marcela Brozovića koji ima problema sa listom.

ODBROJANI DANI LUISA ALBERTA U FORMELU

Luis Alberto se vrati na treninge Lacija ali su odnosi sa trenerom Mauricijom Sarijem i upravom kluba na najnižem mogućem nivou. Ni igrač ne želi da ostane u Laciju, a ni Lacio ne želi da ga zadrži. Problem je što Sevilja nema nameru, za sada, da angažuje Španca, a on ne želi da uzme u razmatranje druge ponude. Situacija je pomalo apsurdna. Iz nekog razloga Luis Alberto je pomislio da će sigurno preći u Sevilju ovog leta, čak ni angažovanje Iska od strane Andalužana nije promenilo mišljenje veziste Lacije.

Neko je sigurno napravio loš račun, ili Luis Alberto i Sevilja koji misle da će primorati Klaudija Lotita da proda za bagetelnu cenu igrača ili Lacio ako misli da će i u ovoj sezoni posle početnih trzavica Luis Alberto shvatiti da mu nema drugog izlaza i da će se povinovati zahtevima i zamislima trenera Sarija.

Iz Formela nastavljaju da dolaze indikacije da Sari i dalje insistira da Lacio kupi Ivana Ilića dok je ovog jutra procurela informacija da bi Nebeskoplavi mogli da angažuju Đovanija Lo Selsa, odnosno da pomrse račune Fjorentini i Viljarealu koji već duže vreme “jure” Argentinca čiji je transfer u Atletiko Madrid otpao zbog propisanog španskog finansijskog fer pleja.


tagovi

Nikola MilenkovićFilip KostićZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara