Ćavi (Reuters)
Ćavi (Reuters)

Ćavi: Nemamo kvalitet Barse iz 2010. i zato moramo da trčimo kao životinje

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.12.23. | 23:55

"Ovaj tim ne pokazuje dušu koja ga je krasila prošle sezone", pričao je nezadovoljno trener Barselone nakon tesnog trijumfa nad Almerijom

Pati Barselona u poslednjih mesec dana, prosipa bodove u španskoj Primeri i zbog toga je sebi dobrano otežala šampionsku trku. Istina, večeras je katalonski velikan slavio na Monžuiku protiv Almerije, ali je dozvolio sebi da umesto glatke ostvari tesnu pobedu izvojevanju tek u 83. minutu (3:2).

Još jednom, umalo da Barselonu košta ogroman broj propuštenih izglednih prilika. Po tom parametru ove sezone u Ligama petice joj praktično nema ravnog. Da su i večeras ispušteni bodovi, već nezavidna Ćavijeva pozicija, postala bi još problematičnija, još čvrše bi se javnost okešala o vrat klupskoj legendi. I zato je strateg Katalonaca bio poprilično besan uprkos osvajanju celog plena.

Izabrane vesti

"Patili smo više nego što smo zaslužili. Šutnuli smo ka golu 30 puta i poklonili dva pogotka. Prvo poluvreme je neprihvaljivo iz vizure trenera. Propustili smo mnogo i taj trend nas prati mesec, mesec i po dana", rekao je Ćavi, pa nastavio želeći da podeblja već izgovoreno: "Rekao sam igračima tokom poluvremena da je ono što su odigrali u prvom delu neprihvatljivo. Nedostajalo nam je efikasnosti, moramo imati agresivnost, dušu... Kao trener, ne prihvatam ovakve stvari. Ili ćemo trčati kao životinje ili nećemo uraditi ništa. Nismo Barselona iz 2010, nemamo taj kvalitet, individualnost. Prošle sezone smo bili agresivni i trčali smo... Ljudi su zviždali... U drugom poluvremenu su nas bodrili. Drugu smo sliku prikazali u drugom poluvremenu. Ili ćemo dati sve što imamo ili nećemo osvojiti ništa. Moramo da se probudimo. Ako nam rezultat ne dođe kroz fudbalsku igru, doći će tako što pokažemo srce i dušu."

Apsolutni junak domaćina večeras je bio Serhi Roberto. Kapiten je sa dva gola smanjio Barsin zaostatak u odnosu na lidera Đironu na šest, a na četiri boda u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. Doduše, uz utakmicu više.

"Serhi Roberto je primer, kapiten sa velikim slovom K. Kao pivot postigao je dva gola, a mogao je i treći. Veliki je kapiten. Ali ponavljam, videli smo dva različita poluvremena, a sa izgledom kao u prvom, nećemo osvojiti ništa. Nedostajalo nam je duše. Nisam besan, samo ističem ono što sam video."

Uporedio je Ćavi svoj prošlosezonski, šampionski tim sa aktuenim koji se kadrovski, nije mnogo promenio.

"Ovom timu nedostaje duša. Nema onu dušu sa kojom je igrao prošle sezone, niti agresivnost, ni koncentraciju... Ono iz drugog dela je Barsa koju želim da vidim."

Osvrnuo se Barsin kormilar i na ciljeve.

"Naši ciljevi se ne menjaju. Današnja tri boda mogu da budu vrlo važna za prvenstvo, u narednu fazu Lige šampiona prošli smo kao prvi iz grupe. Cilj je osvajanje trofeja. Moramo da se isključimo i odmorimo. Želimo da se nadmećemo."

Za kraj, vratio se na govor sa poluvremena koji trgnuo njegove pulene.

"To je bio najteži govor tokom poluvremena otkako sam trener. Dobro su ga prihvatili, zar se to nije videlo na terenu u drugom poluvremenu? Pobeda je zaslužena bez obzira na samokritičnost", zaključio je Ćavi.


tagovi

ĆaviBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara