(©Reuters)
(©Reuters)

Četiri imena na Totenhemovoj listi kandidata za novog menadžera

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 17:12

Prvi favorit Luis Enrike, iz senke vreba Ruben Amorim

Izgleda da Antonio Konte može polako da broji dane do odlaska iz Totenhema.

Pevci drže trenutno četvrto mesto u Premijer ligi, ali sa 18 bodova manje od Arsenala, dok su u Ligi šampiona nastup završili u osmini finala ispadanjem od Milana. Sve to nije dovoljno dobro za čelnike kluba, koji su krenuli u potragu za novim menadžerom, koji će, najverovatnije, od leta preuzeti konce ekipe.

Izabrane vesti

Kako javlja Atletik, na Totenhemovoj listi kandidata su četvorica trenera. Prvi favorit je Luis Enrike. Nekadašnji trener Barselone, sa kojim su Katalonci osvojili poslednju Ligu šampiona još 2015. godine, slobodan je od decembra, kada se rastao sa Fudbalskim savezom Španije, nakon neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Sportski direktor Totenhema Fabio Paratići je veliki zaljubljenik u lik i delo Luisa Enrikea i on gura opciju da Španac bude naredni menadžer Pevaca.

Kandidat broj dva je Oliver Glazner. Austrijski trener je od 2021. šef struke Ajntrahta iz Frankfurta, sa kojim ima promenljive rezultate na domaćoj sceni, ali je uspeo da osvoji Ligu Evrope prošle sezone i to eliminisavši usput Barselonu, Vest Hem i na kraju Rendžers u finalu.

Možda najkrupniji zalogaj je Lučano Spaleti. Trener Napolija ima perfektnu sezonu, na autoputu je ka tituli prvaka Italije, a vrlo verovatno i četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u prvoj utakmice osmine, usred Nemačke, pobeđen Ajntraht sa 2:0. Ostao je revanš na Maradoni 15. marta. Napoli nema nameru da pusti Spaletija, štaviše, na kraju sezone će se aktivirati dodatna godina iz ugovora, tako da su šanse da ga Totenhem „ukrade“ vrlo male.

Na koncu, listu kandidata zatvara Ruben Amorim. Šef struke Sportinga je bio otkrovenje u portugalskom fudbalu u prethodne dve sezone, 2021. su Lavovi završili sa tri pehara, dok su prošle bili pobednici Kupa. U tekućoj sezoni zeleno-beli ne stoje najbolje, četvrti su na tabeli, bez šanse da se bore za titulu, dok ih u Ligi Evrope čeka dvomeč sa Arsenalom.

Spisak postoji, na čelnicima Pevaca je da izaberu novog „papu“ i puste beli dim sa stadiona. Samo prvo da se uruči šut karta za Kontea, koji od 2013. godine nije dobio meč u nokaut fazi Lige šampiona. 


tagovi

TotenhemPremijer ligaAntonio Konte

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara