Bisuma, Renato, De Paul i Nojhaus (©Reuters, ©AFP)
Bisuma, Renato, De Paul i Nojhaus (©Reuters, ©AFP)

Četiri opcije umesto Vajnalduma: Misterija De Paul, preporođeni Renato, Nemac od 40.000.000 ili iskustvo s Ostrva

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.03.21. | 10:10

Liverpul na potezu

Liverpul se izgleda definitivno oprostio od mogućnosti da Žoržinja Vajnalduma zadrži posle leta. Pre samo tri dana u Kataloniji je objavljeno da je holandski vezista potpisao predugovor sa Barselonom, što je samo još jedan korak ka definitivnom rastanku posle pet godina.

Zbog toga su se na Enfildu dali u potragu za Vajnaldumovim naslednikom i Jirgen Klop je spisak želja skratio na četiri imena - Rodrigo de Paul, Renato Sančez, Florijan Nojhaus i Iv Bisuma.

Izabrane vesti

Argentinski vezista jedna je od većih misterija evropskog fudbala. Jedan od onih igrača koga svi hvale, stalno je nadomak odlaska iz Udinezea i tako godinama unazad. Prošlog leta se De Paul dovodio u vezu s Lidsom, ali povratnik u Premijer ligu nije hteo da ispuni zahteve s Frijulija i plati 40.000.000 evra za obeštećenje. Poslednja Lidsova ponuda bila je na nešto ispod 30.000.000 bez bonusa, ali su se pregovori brzo nakon toga prekinuli.

Četvrtak, 20.45: (1,01) Engleska (30,0) San Marino (60,0)

De Paul opet igra odličnu sezonu u Udinama i iza sebe ima već sedam asistencija i šest golova. Nije novo ime na listi skauta Redsa, pošto je i ranije bio analiziran njegov učinak zajedno sa kvalitetima. Viđen je kao jedna od idealnih zamena za Vajnalduma, ali su na Enfildu oprezni jer izuzev igara u dresu Argentine De Paul nema iza sebe iskustva na najvećoj fudbalskoj sceni. U Valensiji se nije snašao svojevremeno kada je stigao iz Rasinga, a od 2016. je u Udinezeu gde se oseća komforno.

Liverpul je navodno spreman da plati 30.000.000 evra za njegove uslove, a De Paul neko vreme flertuje s odlaskom. Bilo je spekulacija oko transfera u neki od najvećih klubova Italije (Juventus, Milan, Inter, Napoli), ali u Udinama nisu želeli da pričaju o takvoj mogućnosti i u obzir dolazi jedino odlazak u inostranstvo.

S druge strane, Renato Sančes igra kao preporođen u Lilu i sada bi mogao da naplati dobre igre u Francuskoj novim velikim transferom u karijeri. Portugalac je definitivno bio suviše mlad kada je odlazio u Bajern gde je igrao daleko ispod standarda koji je postavio u Benfiki kao Zlatni dečko fudbala. Napravio je pun pogodak kada je otišao u Lil jer je digao karijeru iz pepela i sada dolazi u obzir da ponovo okuša sreću transferom u redove nekog evropskog velikana. Taj neko mogao bi da bude Liverpul gde redovno prate njegove igre.

Renato Sančes (©Reuters)Renato Sančes (©Reuters)

Lil bi zbog posledica pandemije virusa korona i smene u vrhu kluba ovog leta mogao da proda svoje najvrednije igrače i tako nastavi sada višegodišnju praksu dovođenja talentovanih klinaca za male pare i dalju preprodaju za višestruko veće sume. Lil je Sančesa platio 20.000.000 evra pre dva leta, a očekivanja su da klubu donese bar još pola tog novca, ako ne i duplo više. Doge se odlično drže na tabeli Lige 1 i trenutno dele prvo mesto na tabeli sa PSŽ, pa su tako ozbiljan kandidat za drugi plasman u Ligu šampiona u tri godine. Sančes već ima kratko i ne tako dobro iskustvo igranja na Ostrvu pošto je bio član Svonsija kao pozajmljen igrač Bajerna.

Oko Florijana Nojhausa se mesecima pišu hvalospevi. Nemački vezista je među nadolazećim snagama evropskog fudbala i u Borusiji Menhengladbah veruju da će teško moći da ga zadrže posle ovog leta. Zbog toga je na Nojhausa okačena etiketa sa 40.000.000 evra, što je njegova otkupna klauzula.

SVE KVOTE EVROPSKIH KVALIFIKACIJA ZA MUNDIJAL

Nojhaus je nedavno izjavio da ne planira odlazak iz Borusije tokom leta, ali je interesovanje za njega poraslo. Pogotovo iz Liverpula koji na njegov razvoj motri pažljivo. O planovima Redsa za nemačkog vezistu pisao je pre mesec dana i Bild, kada se isticalo da je Nojhaus na radaru skauta po nalogu Jirgena Klopa. Logično s obzirom da 23-godišnji vezista ima kvalitete koji bi savršeno pristajali Liverpulovom sistemu. U dosadašnjem delu sezone postigao je i spakovao po sedam golova.

Za njega se interesovao i Bajern, ali je nemački i evropski šampion u međuvremenu izabrao da plati otkupnu klauzulu za Daja Upamekana od 42.500.000 evra i sada traži jeftina pojačanja, po mogućstvu one kojima ističu ugovor, poput Lukasa Vaskeza.

Redovni čitaoci portala Mozzart Sport mogli su krajem prošle godine da pročitaju tekst pod nazivom “Kad veštačka inteligencija bira pojačanja“ gde je obrađeno kako je sofisticirani sistem veštačke inteligencije na osnovu statističkih parametara birao igrače za premijerligaše. Tada je Nojhausovo ime iskočilo kao idealno za Čelsi.

Iv Bisuma (©Reuters)Iv Bisuma (©Reuters)

Na kraju ostaje najjeftinije rešenje za Liverpul, ali verovatno i najmanje atraktivno – Iv Bisuma. Momak rođen u Obali Slonovače, ali reprezentativac Malija ima lepo trogodišnje iskustvo u Premijer ligi. Jedan je od najstandardnijih igrača Brajtona, obožava da sarađuje s Grejemom Poterom, ali je posle tri lepe godine spreman da ipak okrene novi list.

Njega od ranije prate Arsenal i Lester, a Galebovi bi za njega tražili 17.000.000 evra. To nije mnogo para, pogotovo ne za nekog ko ima sasvim solidno iskustvo igranja u Premijer ligi.

Sada ostaje na Klopu da dobro proceni i izabere...



tagovi

Žoržinjo VajnaldumRodrigo De PolRenato SančesIv BisumaFlorijan Nojhausletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara