Luka Marković i Ivica Pavlović
Luka Marković i Ivica Pavlović

Dan za veliki posao: Luka Marković pred vratima Juventusa

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.08.18. | 10:03

Agent potvrdio da mladi reprezentativac Srbije napušta Krotone

Sat otkucava, završava se prelazni rok u Italiji, a u foto-finišu mogao bi da odjekne posao zanimljiv i ljubiteljima fudbala u Srbiji. Ne, nije Sergej Milinković Savić, ali jeste Juventus i jeste jedan naš igrač. U pitanju je Luka Marković, 18-godišnji špic Krotonea, koji bi, pod uslovom da se kockice brzopotezno slože, mogao karijeru da nastavi u velikanu iz Torina.

Informaciju je MOZZART Sportu potvrdio agent samog igrača, Ivica Pavlović, poslednjih godina dokazan u poslovima na apeninskom tlu.
Luka se nalazi blizu prelaska u Juventus! Bio je na korak do Milana, međutim, zbog promena u upravi transfer se iskomplikovao. Sad je na meti Juvea i ukoliko se uprave dogovore, do kraja dana će se preseliti u crno-beli tabor“, saopštio je menadžer Pavlović.

Izabrane vesti

Pažnju čelnika Juventusa, Luka Marković privukao je igrama za mladi tim Krotonea u Privameri (takmičenju drugih ekipa), tako što je proletos na samo četiri utakmice dao tri gola. A onda ovog leta šest komada na kontrolnim susretima. Ideja crno-belih je da angažuju momka iz „klase 2000“ i da mu ukažu šansu za dokazivanje u Ligi šampiona mladih predstojeće jeseni, kako bi se spremio za prelazak na viši nivo. U međuvremenu bi povremeno trenirao sa prvim timom.

Podsetimo, Marković je zimus prešao iz Čukaričkog u Krotone (ugovor do 2021), ranije se pominjalo da ga žele Lilverpul, Benfika i Roma, a ako se realizuje ovaj posao biće to potvrda da je reč o velikom talentu kog je Juventus spreman da čeka. Uostalom, čelnici italijanskog prvaka su želeli da dovedu Lukinog ispisnika Bridža Nadilu iz francuskog Lavala, ali je transfer propao, jer su menadžeri zahtevali veliku proviziju.

Pre Čukaričkog, snažni centarfor, visok 187 centimetara, igrao je za mlađe kategorije Crvene zvezde.


tagovi

JuventusLetnji prelazni rok 2018Luka MarkovićIvica Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara