Emilijano Martinez (Reuters)
Emilijano Martinez (Reuters)

Danas malo ko može da priušti Emilijana Martineza: Serija A? Zašto da ne

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 10:36

Agent zvanično najboljeg golmana Mundijala hvali svog štićenika čija je budućnost u Aston Vili neizvesna

Da nije bilo njegove spektakularne odbrane, da maltene špagom i rukometnom intervencijom nije zaustavio Randala Kolo Muanija u smiraj drugog produžetka, Argentina sasvim izvesno ne bi postala šampion sveta. Nije to bila samo odbrana, već i najupečatljiviji potez čitavog planetarnog turnira u Kataru.

Na konto intervencije koju su verovatno već mnogi Argentinci tetovažama oslikali na svom telu, Martinez je proglašen za najboljeg golmana turnira, iako je kvantitativno gledano imao skoro četiri puta manje intervencija od golmana Hrvatske Dominika Livakovića. U svakom slučaju biće zanimljivo videti sudbinu golmana Aston Vile. Ako ne napusti Vila Park već ove zime - budući da novi trener premijerligaša Unaj Emeri i nije njegov najveći fan - vrlo lako bi mogao da promeni sredinu na leto.

Izabrane vesti

"Argentina je pokazala da ima najbolji tim, demonstirala je kompaktnost, zajedništvo i zasluženo trijumfovala", rekao je agent Emilijana Martineza Gustavo Goni za italijanski Tuttomercato, a zatim se fokusirao na svog štićenika: "Emilijano je pokazao ono što nam je bilo na pameti dugo vremena - da je sjajan golman, najbolji na svetu."

Još pre Mundijala po engleskim medijima su počele da kolaju priče da Emeri ne vidi Martineza koji ima ugovor do 2027. godine kao dugoročno rešenje, već da bi rado u Birmingemu video Jasina Bunua sa kojim je sarađivao u Sevilji. Ali i Serija A bi mogla da bude opcija za čuvara mreže koji je do sada branio isključivo u Premijer ligi i španskoj Primeri.

"Danas malo ko može da priušti golmana poput njega. Ali Serija A? Zašto da ne. Očigledno je da ciljamo visoko, ciljamo Ligu šampiona", rekao je Goni.

Za kraj, osvrnuo se na fotografiju koja je obišla planetu i nepristojnu gestikulaciju Martineza nakon što mu je uručena Zlatna rukavica.

"To su fudbalske stvari, samo impulsivna reakcija. Važnija tema je ona odlučujuća odbrana koji minut pre kraja utakmice. Pokazao je sjajne veštine", zaključio je Emilijanov agent.

Emilijano Martinez (Reuters)Emilijano Martinez (Reuters)



tagovi

Emilijano Martinezfudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara