Darko Lazović (Reuters)
Darko Lazović (Reuters)

Darko Lazović pred transferom: Bliži je trenerskom ocu nego Monci koja se odlučila za Hrvata

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 12:19

Srbin uskoro menja klub

Posle tri i po godine, kucnuo je čas za rastanak Darka Lazovića i Verone. Dao joj je brzonogi Čačanin i previše. Međutim, pasivnost rukovodstva kluba sa Bentegodija i rasprodaja svega što vredi u prethodnih nekoliko prelaznih rokova je zakucala Veronu za dno italijanske Serije A i ne gine joj ispadanje u drugu ligu.

Bio je to signal za Lazovića da ne vredi više čekati i da je poslednji voz za promenu sredine. Letos mu je u poslednjem momentu propao transfer u Marselj kod bivšeg trenera Igora Tudora, ali sada mu se smeši nova saradnja sa još jednim bivšim učiteljem. I to ne sa bilo kojim već u neku ruku i trenerskim ocem.

Izabrane vesti

Italijanski mediji pišu da je Lazović najbliži prelasku u Torino gde ga raširenih ruku čeka Ivan Jurić. Hrvatski stručnjak je imao nemerljiv uticaj na Lazovićevu karijeru. Vodio ga je na čak 119 utakmica u Đenovi i Veroni, više od bilo kod drugog trenera i kod njega je Lazović igrao najbolji fudbal u karijeri.

Kada je postalo jasno da je Srbin rešio da promeni sredinu već ove zime usred Veronine katastrofalne sezone, Jurić nije oklevao. Iako je Monca prvo važila za favorita za Lazovićev potpis, ona je na kraju ipak izabrala da juri Josipa Juranovića iz Seltika za poziciju pokraj desne aut linije. I otvorila vrata Torinu za dovođenje Lazovića.

Pregovori su u toku, a italijanski mediji najavljuju da će biti uspešno završeni u narednim danima. Verona je već dovela zamenu. Iz Herte je na pozajmicu stihao Holanđanin Dejovajsio Zefjuk. A Lazović bi uskoro trebalo da se priključi zemljacima Vanji Milinković Saviću, Saši Lukiću i Nemanji Radonjiću u Torinu.


tagovi

Darko LazovićZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara