Deca kluba su Zvezdini anđeli čuvari: Mijatović se het-trikom ponudio kao starter za derbi!

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.12.23. | 17:52

Mladi napadač blistao i postigao tri gola, crveno-beli lako slavili protiv Spartaka – 4:1

Stranci variraju, stari vukovi povremeno deluju umorno i nemotivisano, ali su deca kluba Zvezdina konsztanta ove jeseni. Pogotovo Jovan Mijatović. Možda su prve velike partije u seniorskom timu popularnog Bekama mnogo posmatrali kao posledicu mladalačke energije i pomalo sreće, ali Jovan Mijatović daje i ne želi da stane. Sa tri gola u Subotici u Subotici, momak rođen 2005. godine, prokrčio je put srpskom šampionu ka sigurnoj pobedi, a sebe kandidovao kao startera za naredni večiti derbi – 4:1.

Crveno-belima će i bod na stadionu u Humskoj, gde pobedu čekaju sedam godina, za jesenje lovorike. Ali neće to zadovoljiti navijače, koji su porukom na Gradskom stadionu, poručili da žele napadačku igru... Gledaće svi ka Baraku Baharu narednih dana, u nadi da će u startera promovisati Jovana Mijatovića. Gledajući učinak bilo bi to zadovoljenje pravde, jer je mladi napadač stigao Žan Filipa Krasoa na listi najboljih Zvezdinih strelca u prvenstvu jer je treći pogotkom došao do brojke od osam postignutih golova u prvenstvu.

Izabrane vesti

Dva različita poluvremena viđena su u Subotici. Prvo – jedva prosečno – obeležio je udarcem glavom Jovan Mijatović na asistenciju Koste Nedeljkovića. Drugo je, opet, obeležio Jovan Mijatović, ovog puta reagovavši preciznim udarcem levom nogom na asistenciju Hvana. Da bi potom u zaostavnom vremenu zaokružio het-trik, još jednim trzajem glavom.

U sendviću duela sa Mančester Sitijem i Partizana, bilo je za očekivati da trener crveno-belih Barak Bahar izvšri brojne korekcije u startnoj postavi i uz minimalno potrošnju dože do pobede. U sumornoj subotičkoj atmosferi, po mekanom terenu, videli smo crveno-bele u rombu i prvi put Nikolu Kneževića kao startera u Mozzart Bet Superligi. Talnetovani vezista i In Bom Hvan povremeno su menjali dejstvovanje po bokovima, kako bi pronašli rupu u defanzivnoj postavci Nenada Lalatovića.

Nije imao prevelike napadačke ambicije Spartak, odlučilis u se Golubovi da sačekaju Zvezdu u duplom bloku, nadajući se da će direktnim fudbalom isporovcirati reakciju u šesnestercu starog superligaškog vuka, Ognjena Mudrinskog. Meč na Gradskom stadionu, bar u prvom poluvremenu, bio je dosadnjikav. Crvena zvezda je igrala u drugoj brzini, tek povremeno pojačavala intenzitet. Ponovo je Šerif Endijaj promašio kolosalnu priliku, mada mu je lopta išla iza leđa, bacio se i glavom pogodio prečku na centaršut Aleksandra Kataija.

Zvezda je imala veliki posed lopte, ali protiv defanzivnog rivala i ne baš preteranu motivisanost, nije bila preterano opasna. Suviše je tu bilo vere u individualni kvalitet, pa su povremeno gosti bili frustrirani usled činjenice da igraju na mekanom terenu. Lopta je „tandrkala“ i prilikom pasova prvom do sebe... Najviše se frustracija osetila kod Aleksandra Kataija koji je u jednom trenutku deganžirao loptu na tribine.

Nije išlo Magika, ali su Zvezdini anželi čuvari ponovo bila deca kluba. I opet je Jovan Mijatović pokazao da igra jesen krakotrajne seniorske karijere, pošto je centaršut levom nogom Koste Nedeljkovića glavom sproveo u mrežu. Bio je to šesti pogodak popularnog Bekama u Mozzart Bet Superligi, ukupno sedmi u sezoni. Dokaz da je spreman za ulogu startera u 171. večitom derbiju.

Imao je Spartak jednu solidnu priliku kada je na pas Đurosaovića, šutirao preko gola.


Katai je postigao treći pogodak u poslednja četiri takmičarska meča.Opet je to uradio glavom na centaršut Kange. Bio je to početak trominutnog vatrometa. U sledećem napadu Todorvski je vratio golubove u igru. Ali im je 60 sekundi kasnije Jovan Mijatović ubio svaku nadu.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:4 (0:1)

/Mijatović 26, 56 i 90+3, Katai 53 - Todoroski 55/

Gradski stadion, Subotica

Sudija: Pavle Ilić

Žuti kartoni: Ćalasan (Spartak), Endijaje (Crvena zvezda)

SPARTAK (3-4-2-1): Vulić 5,5 – Ćalasan 5 (od 81. Đurasović), Vidaković 5, Kerkez 5 – Stanojev 5,5, Đurasović 6 (od 50. Lukić 5,5), Tošeski 6, Babić 5,5 – Bijelović 6, Todoroski 6 (od 81. Mijić) – Mudrinski 5,5

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Glazer 6,5 – Nedeljković 6,5, Dragović 6(od 63. Nikolić), Spajić 6, Rodić 6 – Kanga 7 – Knežević 6 (od 46. Lučić 6), Katai 6,5(od 69. Stamenić), Hvan 6,5 (od 79. Kraso) - – Endijaje 5,5 (od 63. Olajinka), Mijatović 8.

Igrač utakmice: Jovan Mijatović (Crvena zvezda)



tagovi

Barak BaharJovan MijatovićAleksandar KataiGelor KangaNenad LalatovićHvan In Bom

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara