Miloš Orbović i Dragan Pešmalbek (©Starsport)
Miloš Orbović i Dragan Pešmalbek (©Starsport)

Rojevićev spisak za baraž sa Španijom: Nema Radivojevića i Vejina

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 13:46

Šansa za Đorđa Đekića, Aleksu Kolakovića, Aleksu Tufegdžića, Marka Jevtića i Milana Jovanovića. Miloš Orbović se vraća posle propuštanja martovskih mečeva sa Poljacima

Muška seniorska reprezentacija Srbije ove nedelje započinje pripreme za dvomeč sa Španijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra u januaru 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Prvi meč na programu je u Lalin Areni u sredu 8. maja od 21 čas, dok će se revanš odigrati četiri dana kasnije u novosadskoj Hali SPENS s početkom u 17 časova. U petak je zakazano je okupljanje reprezentacije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a u nedelju će ekipa otputovati u Porto gde će odraditi završne pripreme. 

Izabrane vesti

Novi selektor Srbije Boris Rojević za predstojeću akciju moći će da računa na 19 igrača. Osim povređenih Mijajla Marsenića, Vukašina Vorkapića, Marka Milosavljevića, Nikole Zečevića, Nemanje Ilića i Stefana Dodića, nema ni dosad standarnih članova, desnog krila Eurofarm Pelistera Bogdana Radivojevića i desnog beka Neksea Predraga Vejina.

Vratio je Rojević u selekciju Aleksu Kolakovića koga dugo nije bilo na spisku, a tu su i Aleksa Tufegdžić, Marko Jevtić, Milan Jovanović i Đorđe Đekić koji su dobili šansu prošlog meseca u dvomeču sa Poljskom u Gdanjsku. Golman Vojvodine Andrej Trnavac je dobio prednost u odnosu na Milana Bomaštara, dok se u selekciju posle povrede vraća desni bek Kriens Lucerna Miloš Orbović.

-------------------------------------

NA SPISKU SU:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Andrej Trnavac

Pivotmeni: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Miljan Pušica, Marko Jevtić

Krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Darko Đukić, Aleksa Tufegdžić

Bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Miloš Orbović

---------------------------------------

20.45: (1,45) Nant (8,50) Fikse Berlin (3,40)

Boris Rojević je svestan kvaliteta protivnika, kao i problema sa mnogobrojnim povredama koje su uticale na prekrajanje sastava njegovog tima, ali na to gleda kao priliku za neka nova imena u drugačijim ulogama, kao i za početak najavljenog podmlađivanja reprezentacije.

"Igramo sa reprezentacijom koja je bila svetski i evropski šampion. Od poslednja tri Evropskog prvenstva dva su osvojili i to dovoljno govori o kvalitetu Španije. Najteži mogući protivnik, uz sve probleme sa kojima se suočavamo. Već sada znamo da mnogi važni igrači neće moći da nam pomognu, usled povreda nećemo moći da računamo na kapitena Marsenića, Nemanju ilića, Marka Milosavljevića, Nikolu Zečevića, Vukašina Vorkapića, Dodića, Milića i tako dalje. Nažalost, spisak je dugačak i to su veliki problemi s obzirom na bazu igrača koju imamo, ali s druge strane, okupićemo neke mlade momke koji predstavljaju budućnost. Ušli smo u proces podmlađivanja i stvaranja tima za naredne četiri godine, te će oni dobiti priliku da steknu vredno iskustvo protiv jedne od tri najbolje selekcije na svetu“, rekao je Rojević.

Trofejni srpski trener ističe da će od svakog igrača očekivati pozitivan stav, želju, hrabrost i stopostotnu motivaciju.

Ne idemo na crtu Špancima sa belom zastavom, borićemo se svih 60 minuta i pružiti 100 posto svojih mogućnosti. Svesni smo svih mana i vrlina, ali od onih koji budu na terenu očekujem da se bespogovorno bore, jer oni će biti ono najbolje što Srbija trenutno ima na raspolaganju. Biće to i dobra prilika za dokazivanje onima koji do sada nisu imali značajniju ulogu u reprezentaciji, a ovaj dvomeč daće nam i mnoge odgovore za budućnost. U Poljskoj smo odradili odličnu proveru, primorani smo da se prilagodimo trenutnoj situaciji i da u jako kratkom roku izvučemo maksimum”, zaključio je selektor Srbije.



tagovi

rssBoris RojevićRukometna reprezentacija SrbijeBogdan RadivojevićPredrag Vejin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara