Ektor Martinez (©Reuters)
Ektor Martinez (©Reuters)

Defensa i Hustisija - "kamenčić u cipeli" River Plejta

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.06.22. | 22:56

Argentina 1: Suprotno onome što bi mnogi mogli da pomisle, Jastrebovi iz Florensio Varele imaju uspešniji bilans u međusobnim sudarima sa Milionerima

Sa željom da snažno nastupi u misiji odbrane nacionalne titule, River Plejt noćas (02.30) otvara novu sezonu argentinske Profesionalne lige na gostovanju Defensi i Hustisiji u Južnom Ajresu. Debi neće biti kompleksan samo zbog rivala kojeg će imati ispred sebe, već i zbog toga što Marselo Galjardo neće moći da računa na nekoliko bitnih igrača.

Tim sa čuvenog Monumentala upravo je bio jedno od velikih razočaranja u nedavno završenom Liga kupu. Iako je prošao prvu fazu, očekivalo se da prođe bar i u polufinale. Međutim, izgubio je River kod kuće od Tigrea koji je na kraju bio finalista. Nema sumnje da Milioneri žele da urade bolji posao u ovom takmičenju, baš kao što su to učinili u Kopa Libertadoresu. Naravno da za dobar početak nema ništa bolje nego zabeležiti pobedu na teškom gostovanju, gde neće biti lako protiv teškog rivala kao što je Defensa i Hustisija, tim koji se takođe plasirao u eliminacionu fazu prethodnog takmičenja.

Izabrane vesti

Jastrebovi iz Florensio Varele u nacionalno prvenstvo ulaze posle apsolutno razočaravajućeg prvog dela sezone. Posle eliminacije u četvrtfinalu Liga kupa od Boke Juniors, tim je pretrpeo neuspeh i u grupnoj fazi Kopa Sudamerikane. Kampanju na međunarodnoj sceni završili su porazom kod kuće od Antofagaste rezultatom 2:0, okončavši na poslednjoj poziciji u grupi, sa samo jednom pobedom u šest utakmica, pored remija i četiri poraza. Sada počinje pohod Defense u nacionalnom prvenstvu protiv jednog od najmoćnijih timova na kontinentu, a Sebastijan Bekasese se nada da će kao i proteklih godina uspeti da favoritima pomrsi račune.

02.30: (3,40) Defensa i Hustisija (3,40) River Plejt (2,15)

Što se tiče River Plejta, u odbranu titule krenuće sa mešovitim sastavom. U odnosu na ubedljivu pobedu protiv Alijansa Lime, ​​u poslednjoj utakmici grupne faze Kopa Libertadores i pre pauze, El Munjeko neće moći da računa na, ni više ni manje, šest startera.

Jedna od najosetljivijih žrtava pojavljuje se u defanzivi, tačnije među stativama. Franko Armani neće biti dostupan pošto se odazvao pozivu u reprezentaciju Argentine, kao i Hulijan Alvarez. Mesto čuvara mreže Milionera na ovom susretu će zauzeti Ezekjel Senturion. Zauzvrat, i odbrana tima je desetkovana odsustvom Paula Dijaza koji nastupa za reprezentaciju Čilea, Ektora Davida Martineza koji je takođe u nacionalnom timu Paragvaja, i Miltona Kaska koji zbog povrede butnih mišića neće biti u opticaju, Galjardo će morati da posegne za krajnjim rešenjima.

U principu, planira da zadrži Emanuela Mamanu na desnoj strani i postavi Elijasa Gomeza na suprotnu stranu, dok će Džonatan Maidana i Leandro Gonzales Pires ući u centralni deo. Druge dve varijante će biti opcije u ofanzivi Agustina Palavesina ili Brajana Romera koji će zameniti Nikolasa de la Kruza koji nastupa za reprezentaciju Urugvaja. Prolazak kroz srednju liniju, sa fiksiranim Encom Peresom i Encom Fernandezom kao organizacionim dvojcem za stvaranje fluidnosti i reda ekipi, dodati su Santijago Simon i Ezekjel Barko.

Konačno, bez Hulijana Alvareza, glavne zvezde tima sa Monumentala, to će biti prilika za Brajana Romera da od starta istrči na teren u Florensiju Vareli. Treba razjasniti da se Matijas Suarez oporavlja od povrede i da takođe neće biti dostupan.

Ne uzimajući u obzir utakmice koje su igrali u drugoj ligi, podsećanja radi bilo je i toga, River Plejt i Defensa i Hustisija su se sastali u ukupno sedam utakmica. Suprotno onome što bi mnogi mogli da misle, statistika je na strani Jastrebova iz Florensio Varele koji su pobedili tri puta, dok su Milioneri to uradili u dva navrata, uz dva remija.

Poslednje sučeljavanje ovih timova, viđeno je pre nešto više od dva meseca u Liga kupu, kada je River na istom ovom stadionu slavio sa 2:1. Ipak, poslednje sučeljavanje u ligi, pripalo je Defensi 3:2 i to na Monumentalu, golovima Boua, Merentijela i Paredesa, dok su za River pogodili Fernandes i Brajan Romero.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------

ARGENTINA 1 – 1. KOLO

Subota

Barakas Sentral - Sentral Kordoba 1:1 (1:0)

/Tapija 13 - Lopez 77/

Atletiko Tukuman - Kolon Santa Fe 1:1 (0:1)

/Menendez 83 - Farijas 34pen/

San Lorenco - Independijente 1:1 (0:1)

/Bareiro 58 - Benegas 45+2/

Banfild - Njuels Old Bojs 1:2 (0:2)

/Galopo 90+7pen - Garsija 26, Sordo 44/

Patronato - Velez 1:1 (1:1)

/Herera 42pen - Janson 15/

Platense - Godoj Kruz 2:1 (1:1)

/Berhesio 41pen, Zarate 81pen - Abrego 25/

Nedelja

Rasing Klub - Urakan 2:0 (0:0)

/Čankalaj 54, Gomez 90/

Taljeres Kordoba - Samrijento /u toku/

Union - Tigre /u toku/

Estudijantes - Himnasija LP /u toku/

Ponedeljak

00.30: (1,80) Boka Juniors (3,45) Arsenal Sarandi (4,80)

02.30: (3,40) Defensa i Hustisija (3,40) River Plejt (2,15)

23.55: (2,30) Rosario Sentral (3,20) Lanus (3,25)

Utorak

02.30: (1,53) Argentinos Juniors (4,00) Aldosivi (6,75)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Defensa i HustisijaRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara