Degenek od danas Zvezdin - obeštećenje 200.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.07.18. | 09:15

Crveno-beli završavaju transfer štopera

Reprezentativac Australije srpskog porekla Miloš Degenek danas bi trebalo i zvanično da postane novi fudbaler Crvene zvezde. Rukovodstvo crveno-belih krajem prošle sedmice sklopilo je dogovor sa štoperom rođenom u Kninu. Ostalo je da u toku današnjeg dana Degenek prođe lekarske preglede, a potom se obaveže na trogodišnju vernost srpskom šampionu.

Centralni defanzivac sa iskustvom igranja u Nemačkoj i Japanu koštaće crveno-bele 200.000 evra. Naime, toliko će da iznosi obeštećenje koje će Crvena zvezda da uplati japanskoj Jokohami.

Izabrane vesti

Degenek bi sa klubom sa Marakane trebalo da potpiše trogodišnji ugovor i postane deveto pojačanje u letnjem prelaznom roku. On je bio velika želja rukovodstva Crvene zvezde i u ranijim prelaznim rokovima, ali sada su se sklopile kockice transfera.

Degenek ima 24 godine, visok je 187 centimetara i rođen je u Kninu odakle je izbegao u Beograd u pogromu srpskog narodu u Hrvatskoj. Tada je imao samo godinu dana, a već sledeće godine se sa porodicom preselio u Sidnej. Fudbalom je počeo da se bavi u Belim Orlovima iz Boniriga, potom je prošao školu čuvenog Australijskog instituta za fudbal kroz koji je prošla većina reprezentativaca ove zemlje, da bi se kao 18-godišnjak preselio u Štutgart. Do tada je bio standardan u mlađim selekcijama Australije, ali je 2012. odlučio da zaigra za omladinslku selekciju Srbije. Ipak, kasnije je opet promenio mišljenje i nastavio da igra za Australiju.

Posle Štutgarta je dve godine bio član Minhena 1860, potom se preselio u japansku Jokahamu gde ga je prethodnih šest meseci trenirao Ejndž Postekoglu kod kojeg je bio standardan u reprezentaciji.  Postekoglu je bio selektor Australije kroz kvalifikacije za SP u Rusiji, a vodio je Oizije i prošlog leta na Kupu konfederacija gde je Degenek igrao na dva od tri meča u grupnoj fazi. Ukupno je za Australiju upisao 18 utakmica.

Bio je član Ozija i na ovogodišnjem Mundijalu, ali bez učešća. Pred Milošom Degenekom, koji će na Marakani imati platu između 25 i 30 hiljada evra, su velika očekivanja. Moraće da popuni rupu izazvanu odlaskom Damijana Le Taleka i Abrahama Frimponga.

(Foto Action Images)


tagovi

Miloš Degenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara