Dibala i Ronaldo (©Reuters)
Dibala i Ronaldo (©Reuters)

Dibala: Oduvek sam na Mesijevoj strani, Ronaldu sam rekao da sam ga mrzeo

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 14:14

Argentinac se prisetio dana kada je sa portugalskom zvezdom delio svlačionicu u Juventusu...

I kada ne igra u Evropi, nepresušna je inspiracija Kristijano Ronaldo. Hiljadama kilometara daleko, a dnevna je tema. Nešto i to govori. Često su kolale glasine da Portugalac nije u dobrim odnosima sa nekim od saigrača, ma gde da je igrao.

Dok je bio u Juventusu, moglo se čuti da “ima problem” sa Paulom Dibalom. Argentinac se u razgovoru za DAZN prisetio dana kada je sa portugalskom zvezdom delio svlačionicu u torinskom klubu i otkrio anegdotu sa putovanja. Priznao je Kristijanu Ronaldu da ga je kao mali mrzeo.

Izabrane vesti

Ali, nikada tokom boravka u Juventusu nisu imali sukob.

Proveo sam tri lepe godine sa Kristijanom. Tim je bio veoma jak”, počeo je Paulo Dibala i nastavio:

Postoji veliko rivalstvo između Mesija i Ronalda, kao dete sam držao Mesiju stranu. Tako je oduvek. Jednom smo leteli, sedeo sam u repu aviona, a on je bio malo ispred. Došao je do mene, pričali smo uopšteno, o životu, i onda sam mu rekao: ‘Kao mali praktično sam te mrzeo’. Smejali smo se tome i uvek smo bili u dobrim odnosima”.

Prošlog leta je Paulu Dibali ugovor istekao, odlučio je da ne produži saradnju sa Juventusom i preselio se u Rim. Imao je veličanstven doček, navijači su u argentiskom ofanzivcu videli vođu nove generacije i brzo ih je “kupio”.

Ljudi su ovde toliko uzbuđeni… Neverovatno je čuti ih kako pevaju himnu pre početka. To je kao da buljite u umetničko delo. Kada nas je Pinto pozvao i kada se ukazala ova prilika, razmišljao sam o filmovima o Rimu, o maski gladijatora. Rekao sam sebi da moram nešto da uradim u ovom gradu”.

Dibala (©Reuters)Dibala (©Reuters)

Pregovarao je La Hoja sa Interom i Napolijem, ali je završio u Večnom gradu. Jedan od razloga je i to što je dobio mogućnost da na Olimpiku sarađuje sa Žozeom Murinjom.

Murinjo je veoma važan, gde god se nalazi za onoga koga predstavlja. Veoma je dobar govornik i zna kako da dopre do ljudi”.

Jednom prilikom sa Posebnim je zaratio…

Kada sam igrao protiv Mančester junajteda – svađali smo se. Ali, sve je ostalo samo na tome i na terenu”.

Dibalinu majstoriju na Olimpiku protiv Fajenorda gledao je princ Rima – Frančesko Toti. Od dolaska u glavni grad Italije, često se provlači da bi Argentinac trebalo da bude njegov naslednik, a Paulo je izrazio nadu da će u skorije vreme sesti u gradu i popiti kafu sa Rominom legendarnom “desetkom”.

Ko zna, možda jednoga dana i on ponese Totijevu “desetku”. Ta opcija nije isključena, jer Roma nije povukla broj iz upotrebe. Samo ga od Frančeskovog penzionisanja klub nikome nije dodelio. Čuva ga za specijalnog igrača, dostojnu zamenu.

Romin broj deset će zauvek pripadati Frančesku Totiju, ali nikad ne reci nikad”, odgovorio je Dibala na pitanje da li bi ga nosio i dodao:

“Oblačenje dresa sa tim brojem bi bila neverovatna odgovornost”.



tagovi

Paulo DibalaKristijano RonaldoŽoze MurinjoJuventusRoma

Obaveštavaj me

Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara