Dešan (© Reuters)
Dešan (© Reuters)

Didije Dešan: Neka vreme stane!

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 23:41

Selektor Francuske zagonetan po pitanju budućnosti na klupi

Čovek koji razbija tabue zove se Didije Dešan. Pričalo se pre početka turnira kako je moguće da Francuze stigne zakonitist da branilac svetske krune ispadne još u grupnoj fazi. Prošao je posle dva kola. Govorilo se da se u 21. veku još nije desilo da aktuelni vlada stigne do polufinala, a Francuska je uradila ono što i Brazil 1998. Na sve to, prvi put u istoriji Mundijala desilo se da ekipa protiv koje su suđena dva penala dobije utakmicu.

Zato iskusni strateg zahteva samo malo predaha. Za sebe i tim. Da se oporavi od stresnog četvrtfinalnog duela sa Engleskom (1:2).

Izabrane vesti

Sjajan je osećaj plasirati se u polufinale Mundijala. Imali smo velikog rivala u liku Engleske, ali smo još jednom našli način da odgovorimo. Divno je ovo veče za igrače. Želimo da vreme stane. Da uživamo malo pre srede“, pojasnio je Dešan.

Njegova ekipa nije gubila glavu ni kad je selekcija Gereta Sutgejta izjednačila, niti kad se činilo da su Ostrvljani opasniji, niti u završnici kad je navalila svim silama po gol vredan produžetka.

Raduje me mentalitet grupe, stanje duha, to se primećuje sa strane. Držali smo se zajedno da bismo stigli dovde. Spremićemo se ozbiljno za Maroko, jer afrička selekcija zaslužuju našu maksimalnu posvećenost. Ona je sve samo ne iznenađenje“.

Iako je završnica Mundijala u toku, javnostu Francuskoj zanima hoće li po okončanju takmičenja u Dohi Dešan biti selektor, ugovor sa Savezom važi mu do kraja kalendarske godine.

Jedno znam, vodiću ekipu u polufinalu. A onda ćemo videti. Sve u svoje vreme. Dobro je kad ispunjavate ciljeve koje je zacrtao predsednik Noel le Gra. Želim da uživam u ovom što smo napravili dosad“, ponovio je Dešan.

Pre utakmice, javnost u Engleskoj, a najviše novinari, označili su golmana Iga Lorisa i desnog beka Žila Kundea, potencijalnim slabim tačkama Trikolora.

„To su bile budalaštine. Nije važno šta pišu mediji, jedino je bitno šta se dešava na terenu. A mi smo na njemu izborili prolaz“, osmehuje se Žil Kunde.


tagovi

Didije DešanKatar2022Fudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara